Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2015 05:24 - КОЙ УБИ ЗАНАЯТЧИИТЕ В БЪЛГАРИЯ?
Автор: andri Категория: Бизнес   
Прочетен: 3649 Коментари: 1 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДЪРЖАВАТА УБИЕЦ ЗА ПРОФЕСИИ И ЗАНАЯТИ НА БЪЛГАРИТЕ
    п а т е н т н и т е  д а н ъ ц и - поредният капан за наивници


Как е възможно в най - бедната държава на ЕС,България, държавните институции да съдират кожата на занаятчиите, за да пълнят празната хазна с парите, които тези занаятчии изкарват с труд и пот на чело?

Как е възможно профсъюзите т.н. синдикални "защитници" на народа-работник да си мълчат за тези високи данъци наречени  "п а т е н т ", да не се вдигнат на "б у н т" да защитят занаятите, да спасят   бг- "и к о н о- м и к а т а на бедната ни държава?

Та нали от заплатите на работническа - занаятчийска  България, тези  "т ъ р т е и - синдикати" си "заработват" хонорарите? Или не - техните заплати им ги плащат работодателите, от собствените си печалби!!

Нима е възможно в бедна България п а т е н т н и я  данък на масажист-труженик  да е 1600 лв; или пък на професии като килимарство, винарство, обущарство, кожухарство?  КОЙ  о с ъ д и, без  Съд и присъда, частните производители на този тормоз?

Истината е тази:
За да изхрани семейството си от 4-члена, един масажист трябва да  заработи на ден 35 лв надник, за да може да "задели" на държавата месечно 133 лв - като данък, за да си плати  " п а т е н т а".


За да си жена - масажист трябва и да си с черен колан, за да можеш да се защитиш от мутрите  с натежали от сланина тела, чиито кости едва смогват да носят тези тлъстини.  А да не говорим, че част от тях си търсят проститутки и скрити любовници под претекст, че им е нужна масажистка по домовете. Същото се отнася и за "домашните помощнички", които пък са заети почти през целия ден - без тази допълнителна заетост да им се заплаща извънредно.


Знаем за скритата инфлация на пазарните стоки - всеки ден цените скачат във висините /парниковите краставици гонят висини като 4.50 лв/кг,/ никой търгавец вече не дава на версия, защото бедността не е порок, бедността е "циреят" на половината българи останали да "живеят" в бедната ни родина.

КОЙ определя каква дажба - храна на ден да има за един българин, за да оцелее в тази мафиотска "бедна" малка държавица, с парламент 240 човеко-бесници?

КОЙ определя така данъците на българите, че бедността да почука на всяка 5-та врата от българското семейство? Ами  тези прословути 10% плосък данък, който и БЕДНИ и богати плащат по равно? БСП беше инициатор на този кожодерски данък!! Сега същите,които го внесоха и озакониха искат да го премахнат. Осъзнаха ли грешката си социалистите?


Защо никой от управляващите не иска в България, р а б о т н и к а да получава своята плата на час - работа?


В ЕС няма държава където работник да не получава  заплащане на Час-работа. В Англия за  работата си  емигранта получава  6 паунда за час.За 10 часа работа, на  работника му начисляват минимум 60 паунда. Това е минималната ставка. За 25 работни дни заплатата му е 1500 паунда. Къде в България работник ще получи такава заплата?

Ето причината заради която  повечето млади българи и емигранти напускат източните европейски държави и заминават в чужбина!


Само в БГ работника е излъган, онеправдан, измамен, изтърбушен до последната стотинка от банките и държавните такси и данъци.


Това драги сънародници никъде по света,такова цинично отношение към работника,който работи за държавата, а не за себе си -  Н я м а!!

И тази държава ние наричаме правова и демократична?

Наистина ли нашата родина е правова и демократична държава, член на ЕС?

Вече 8 години сме член на ЕС, но не се ползваме с европейската мярка на заплащане на труда на работника!! ЗАЩО?





Гласувай:
21


Вълнообразно


1. rouzy - ПРАВАТА МИ / свободна професия ли?
17.02.2015 22:35
Доколко свободна е свободната професия?

Конституцията ми гарантира правото свободно да избирам своята професия и мястото си на работа. Тъй като съм свободен дух, а и естеството на работата ми го изисква, не искам да ме ограничават работодател, фиксирано работно време или място. Не е задължително да регистрирам фирма, за да си бъда сам шеф – мога да се регистрирам като лице, упражняващо свободна професия. Бонус към свободата са обаче и някои отговорности.
Но, за да работя и да съм си сам шеф трябва да си направя:
- Регистрация в НАП / заради патентния данък
- Регистрация в НОИ / здравни и пенсионни вноски

Актуалните версии на Правата се съдържат на pravatami.bg.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031