Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2013 23:34 - Кракнати програми
Автор: andri Категория: Други   
Прочетен: 1182 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                     Внимавайте с Кракнатите ( безплатните ) програми





Специалистът съветва:
За да бъде “кракната” една програма, са необходими часове – понякога дни къртовски труд от хора, чийто труд обикновено струва скъпо – наистина ли вярвате, че те ще ви дадат нещо “безплатно”, без да вземат нещо в замяна? Без да имплантират скрит зловреден код в тази “кракната” програма? Това важи за всеки софтуер.

Не използвайте пиратски софтуер, ако е възможно

Да, звучи банално, но рисковете са си за вас. Ако на същият компютър извършвате електронно банкиране, съхранявате критична информация или правите каквото и да е, което не бива да става публично достояние или на конкурентите ви – не инсталирайте на него пиратски софтуер.

 Дори елементарната логика подсказва, че в него се съдържат задни вратички или троянски коне, които ще ви шпионират, за да заплатят труда на “кракера”.


Колкото и да защитавам свободата на хората в кибер пространстовото, рисковете при ползване на пиратски софтуер са реални и са лично за вас – не за производителите на софтуер. Някои от тях даже насърчават скрито пиратството, за да разпространяват програмите си по-лесно!

Погрижете се на първо място за себе си, преди да се грижите за тях и техните продажби – а това означава да сте 100% сигурни, че в софтуера, който инсталирате, някой “хакер” не е поставил грижливо скрита “изненада”… тази сигурност идва при закупуването на лицензиран продукт.

Александър Свердлов - експерт ИТ Сигурност,
лектор на международни конференции за компютърна сигурност и автор на десетки статии в областта в издания по цял свят. Можете да научите повече за консултантските му услуги на http://nopasara.com.



Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031