Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2010 20:58 - Астма и алергии - Лечение с вода и сол (Д-р Батманжелидж)
Автор: plamenshopov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9190 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 27.10.2010 02:00


Астма и алергии - Лечение с вода и сол (Д-р Батманжелидж)

image

Астмата представлява недостиг на въздух, достигащ почти до задушаване. Понякога пристъпът от астма започва със суха кашлица при всяко вдишване. Издишването е съпроводено винаги с хрипове, без да има изразена белодробна инфекция.
Аз гледам на астмата и алергиите, като зов на тялото за вода. Астмата и алергиите отразяват определена степен на дехидратация (обезводняване) на организма. Те предупреждават, че в организма е налице продължителна дехидратация (обезводняването), чието задълбочаване може да доведе до други усложнения и преждевременна смърт.
Моят опит и изследователска дейност ми разкриха голям брой фини сигнали за спешност при дехидратация на тялото. Трябва да познаваме тези сигнали за недостиг на вода, за да можем да реагираме адекватно. Това, което можем да направим, за да ликвидираме някои от здравословните проблеми, свързани с дехидратацията (обезводняването) е да пием вода, вместо да заместваме водата с кафе, чай, безалкохолни напитки или алкохол.
Астмата и алергиите са болестни състояния, основно лекувани с различни антихистаминови лекарства, които са важен индикатор за обезводняването на тялото. Хистаминът е важен нервотрансмитер, който регулира преди всичко механизма за обезводняване чрез повишаване на приема на вода. Освен това, той въвежда система за контролиране на наличната вода в организма.
При дехидратация производството и активността на хистамина нарастват многократно, което води до възникване на сигнали за обезводняване и се включва режим за контрол на наличната вода. Повишеното освобождаване на хистамин в белите дробове предизвиква спазъм на бронхиолите. Това е естествено спазматично действие на хистамина върху бронхиолите е част от начините на организма да спести вода, която нормално се изпарява чрез дишането.
По време на дехидратация белодробната тъкан е много уязвима, тъй като стените на алвеоларните торбички (няколко алвеоли образуват стената на алвеоларната торбичка) са много тънки и се нуждаят от вода, за да са непрекъснато влажни. Постоянният въздушен поток през тези алвеоларните торбички е също свързан с изпаряване на вода от лигавицата им. Дехидратацията автоматично намалява количеството на водата и предизвиква увреждане на тези тъкани, в случай че въздушния поток не намалее. Хистаминът намалява силата на въздушния поток през белите дробове посредством спазъм на бронхиолите, които за свързани в алвеоларните торбички. Освен това, той стимулира отделянето на допълнително количество чиста и вискозна слуз, която запълва отчасти бронхиолите и предпазва лигавицата от увреждане.

Всички тези действия на хистамина имат за цел да предпазят от изсушаване и увреждане деликатните въздухоносни пътища на организма, намиращи се в пряк контакт с външния въздух.
Снабдяването с вода на тялото предизвиква изчезване на хистамина от частите на тялото, където не трябва да го има. Производството на хистамин спира и излишъкът намалява пропорционално на снабдяването с вода.
Водата има естествени антихистаминови свойства.
Произведените в отговор на дехидратацията по големи от нормалните количества хистамин с времето водят до подтискане на имунната система. При продължителна дехидратация опитите на организма за намаляване действието на хистамина върху имунната система при неговото свръх производство водят до освобождаване на хистамин в тъканите. В същото време намалелите по време на дехидратацията продукция на антитела и ефикасност на имунната система не са в състояние да се справят с антигените (при алергия).
Ако ме попитате дали астмата и алергиите могат да бъдат предотвратени чрез приемането на повече вода, отговорът ми е „да и да и пак да”. Може да се предпазите от тях по естествен начин, без лекарства и безплатно. Водата ще възпрепятства свръх продукцията на хистамин, който играе основна роля за регулирането на водата в организма.
Очевидно е, че хроничната дехидратация е първостепенна причина за алергиите и астмата. Повишения редовен прием на вода, чрез сформиране на навици за това, трябва да стане лечение за тези болестни състояния. Хората, които страдат от пристъпи на астма и имат алергични реакции към полени (микроскопични зрънца, които представляват мъжки семена на цъфтящи растения, пренасяни чрез вятъра или по друг начин) или храни трябва да обръщат сериозно внимание на ежедневното приемане на достатъчно количество вода с добавка на малко сол. Повишавайки приема на вода трябва да повишите и количествата на приеманата сол, за да компенсирате отделянето й при повишената продукция на урина.

Използвайте само нерафинирана морска или каменна сол, която съдържа повече от 80 минерали и следи от минерали, жизнено важни за организма. В магазин Била продават натурална сол (нейодирана) от Алпите без примеси, а също и морска сол на големи кристали, за която се смята, че няма примеси, освен йод. Натурална каменна сол (на буци, трябва да се натроши) се продава във ветеринарните аптеки. (бел. от блога)
На един килограм телесно тегло се падат 30 мл вода. Например при тегло 70 кг се приема малко повече от 2 литра вода дневно (2.1 л.). На 2 литра вода се прибавя между половин и една чаена лъжичка сол (2.5-3 гр). Вода се пие половин час преди ядене и 2-2.5 часа след ядене.
Примерен дневен режим за пиене на вода със сол:
- 7.00 ч - вода;
- 7.30 ч - 8.00 ч. закуска;
- 10.30 ч - вода;
- 12.00 ч - вода;
- 12.30 ч - 13.00 ч - обяд;
- 15.30 ч - вода;
- 18.00 ч - вода;
- 18.30 ч - 19.00 ч. вечеря;
- 21.30 ч - вода.

Не замествайте водата с кафе, чай (кофеинов), кока кола или други безалкохолни напитки, сокове и алкохол. Натурални плодове и зеленчукови сокове може да пиете допълнително.

При астматични пристъпи (кашлица) изпийте чаша вода и сложете на езика си щипка сол. Щипката сол ще успокои кашлицата.

Прочетете и другите статии за ползата от солта и водата за лекуване на различни заболявания на:
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html
Извадки от книгата на д-р Ф. Батманжелидж - Ти не си болен, а просто жаден.

Д-р Ф. Батманжелидж завършва Лондонския университет, студент на Александър Флеминг, шотландски учен, носител на Нобеловата награда за откриване на пеницилина. Това, което д-р Ф. Батманжелидж представя в своите книги е резултат от двадесет годишна непрекъсната изследователска дейност и учение.

Благословение и изцеление!
Пламен Шопов,
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/





Тагове:   вода,   сол,   астма,   природолечение,


Гласувай:
3



1. анонимен - Яяя. . . колко интересно. аз страдам ...
16.10.2010 21:16
Яяя...колко интересно.
аз страдам от асма и то в доста тежка форма. Не пия вода защото не обичам да пия много вода. На ден ако изпия една чаша вода ще е добре
цитирай
2. анонимен - Да не би и ти да страдаш от астма? ...
16.10.2010 21:18
Да не би и ти да страдаш от астма?
Попрегледах постингите, много интересен блог си направил. Поздрави!
цитирай
3. plamenshopov - Астма!
16.10.2010 21:47
Не, не страдам, но имах проблем през нощта с дишането. Събуждах се от недостиг на въздух. Много бързо проблема изчезна, като започнах да пия редовно вода с малко сол. Това което забелязах е много важно да се спазва режима на пиене, сутрин 2 чаши на гладно и преди ядене половин час 1-2 чаши и след ядене 2-2.5 часа 1 или повече. Въобще трябва да се пие вода, за да не се обезводни тялото.
Обаче при астма трябва във водата да се добави и малко сол, защото солта разтваря слузта в белите дробове и спомага за изхвърлянето й.
Благодаря за поздравите.

Благословение и изцеление!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: plamenshopov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1822117
Постинги: 220
Коментари: 279
Гласове: 452
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031