Постинг
12.06.2015 06:46 -
КИТАЙСКАТА СОЛ - Е621 - ОТРОВА ЗА ЧОВЕКА
ОТРОВИ С ВКУС НА МЕСО
ИСКАТЕ ЛИ да сте дебел, тлъстините ви да се тресат като желе и да се задъхвате.....?
Е621 - НАТРИЕВ ГЛУТАМАТ - Натриевият глутамат е известен още като китайска сол и Е621. Той представлява аминокиселина, която има свойството да повишава вкусовите качества на продукта. Тя въздейства на чувствителността на рецепторите на езика. Често използван е в производството на чипс, фиксове, бульони, разтворими супи, салатени заливки и замразени полуфабрикати и изобщо във всички вериги за бързо хранене.
Употребата на тази добавка може да доведе до главоболие и гадене, а научни изследвания показват, че уврежда нервните клетки. Глутаматът предизвиква още диабет, мигрена, аутизъм, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, Алцхаймер. След като се консумира храна, овкусена с натриев глутамат, обикновено следващата храна изглежда безвкусна.
Чрез опити с мишки учените са установили, че натриевият глутамат води и до затлъстяване. Когато им инжектирали добавката, мишките увеличили три пъти нивата на инсулин в кръвта, от което прогресивно затлъстявали. Учените смятат, че влагането на натриев глутамат в храните е нарочно, тъй като по този начин хората развиват зависимост към него и купуват съдържащите го продукти постоянно.
ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ на месни и зърнени храни печелят от нашето доверие!
Внимавайте с натриевия глутамат - Е621 - Безвредната доза за организма на възрастен е 1,5 грама на ден, за деца – не повече от половин грам. Яжте само месо купено от достоверен източник!
Повече информация за Е621 - тук:
Източник: http://indigota.com/index.php?topic=6855.0#ixzz3cocFjRKb
ИСКАТЕ ЛИ да сте дебел, тлъстините ви да се тресат като желе и да се задъхвате.....?
Е621 - НАТРИЕВ ГЛУТАМАТ - Натриевият глутамат е известен още като китайска сол и Е621. Той представлява аминокиселина, която има свойството да повишава вкусовите качества на продукта. Тя въздейства на чувствителността на рецепторите на езика. Често използван е в производството на чипс, фиксове, бульони, разтворими супи, салатени заливки и замразени полуфабрикати и изобщо във всички вериги за бързо хранене.
Употребата на тази добавка може да доведе до главоболие и гадене, а научни изследвания показват, че уврежда нервните клетки. Глутаматът предизвиква още диабет, мигрена, аутизъм, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, Алцхаймер. След като се консумира храна, овкусена с натриев глутамат, обикновено следващата храна изглежда безвкусна.
Чрез опити с мишки учените са установили, че натриевият глутамат води и до затлъстяване. Когато им инжектирали добавката, мишките увеличили три пъти нивата на инсулин в кръвта, от което прогресивно затлъстявали. Учените смятат, че влагането на натриев глутамат в храните е нарочно, тъй като по този начин хората развиват зависимост към него и купуват съдържащите го продукти постоянно.
ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ на месни и зърнени храни печелят от нашето доверие!
Внимавайте с натриевия глутамат - Е621 - Безвредната доза за организма на възрастен е 1,5 грама на ден, за деца – не повече от половин грам. Яжте само месо купено от достоверен източник!
Повече информация за Е621 - тук:
Източник: http://indigota.com/index.php?topic=6855.0#ixzz3cocFjRKb
Вълнообразно
Ами ако детето Христос се е родило в аме...
Три причини защо пораснали деца започнах...
ЕКСПЕРТИ: ОТ УКРАЙНА ИДВАТ ТЕРОРИСТИ
Три причини защо пораснали деца започнах...
ЕКСПЕРТИ: ОТ УКРАЙНА ИДВАТ ТЕРОРИСТИ
1.
mobbidik -
Да намалим консумацията на болни продукти е задача №1 за всеки с наднормено тегло!
12.06.2015 10:40
12.06.2015 10:40
Производителите на храни имат изгода да употребяват Е621, тъй като с тази добавка, намаляват себестойността на продукцията и маскират некачествената стока, т.е. продукцията, която трябва да бъде бракувана.
Бъдете внимателни при избора на хранителни стоки, четете информацията на опаковката на продукта.
И..внимавайте като купувате опакована храна!
Ако няма етикет с превод на български, просто не го купувайте!
Така смъртните случаи на натровени хора ще спаднат драстично!
цитирайБъдете внимателни при избора на хранителни стоки, четете информацията на опаковката на продукта.
И..внимавайте като купувате опакована храна!
Ако няма етикет с превод на български, просто не го купувайте!
Така смъртните случаи на натровени хора ще спаднат драстично!
Отровите не са малко на нашата трапеза, просто са различни и човек трябва да е бдителен, за да ги избегне.
ЕТО ВИ ОЩЕ ОТРОВИ
Прахчето Маги, което бавно убива
Запитвали ли сте се някога защо са толкова невероятно вкусни продуктите на Maggi и как е възможно едно прахче да направи такива чудеса с мусаката ви или пилешката кавърма? Е, ние ще ви издадем „малката тайна” на Maggi – мононатриевия глутамат.
Действа като наркотик
Според известни учени натриевият глутамат има свойството на наркотиците. Използва се от производители в цял свят като подправка към ястия, в хранителни продукти, за да ги правят по-вкусни.
Глутаматът въздейства на рецепторите ни подсъзнателно, като ни внушава, че похапваме нещо изключително вкусно и питателно. Ден след ден, похапвайки от натриевия глутамат дори без да знаете, вие се пристрастявате. Храни, в които го няма, започват да ви се струват безвкусни, дори неприятни и имате чувството, че ядете тебешир.
Натриев глутамат използват най-често по ресторантите и заведенията за бързо хранене, където ви примамват с вкусни гозби. Без да подозирате, че манджите са поръсени с тази химия, вие все по-често изпитвате желание да посещавате заведението.
Натриев глутамат има и в Maggi, Пикантина, KNORR и прочие. В някои страни Maggi разпространяват био-вариант на подправките си, в който не се съдържа глутамат. В България, разбира се, отровата е в промишлени количества.
цитирайЕТО ВИ ОЩЕ ОТРОВИ
Прахчето Маги, което бавно убива
Запитвали ли сте се някога защо са толкова невероятно вкусни продуктите на Maggi и как е възможно едно прахче да направи такива чудеса с мусаката ви или пилешката кавърма? Е, ние ще ви издадем „малката тайна” на Maggi – мононатриевия глутамат.
Действа като наркотик
Според известни учени натриевият глутамат има свойството на наркотиците. Използва се от производители в цял свят като подправка към ястия, в хранителни продукти, за да ги правят по-вкусни.
Глутаматът въздейства на рецепторите ни подсъзнателно, като ни внушава, че похапваме нещо изключително вкусно и питателно. Ден след ден, похапвайки от натриевия глутамат дори без да знаете, вие се пристрастявате. Храни, в които го няма, започват да ви се струват безвкусни, дори неприятни и имате чувството, че ядете тебешир.
Натриев глутамат използват най-често по ресторантите и заведенията за бързо хранене, където ви примамват с вкусни гозби. Без да подозирате, че манджите са поръсени с тази химия, вие все по-често изпитвате желание да посещавате заведението.
Натриев глутамат има и в Maggi, Пикантина, KNORR и прочие. В някои страни Maggi разпространяват био-вариант на подправките си, в който не се съдържа глутамат. В България, разбира се, отровата е в промишлени количества.
Отваряйте си очите на 4-ри!
Ако видите на етикета Е621, Е350, Е650 - това са само част от отровите произлезли от химическата индустрия!
цитирайАко видите на етикета Е621, Е350, Е650 - това са само част от отровите произлезли от химическата индустрия!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене