Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2010 21:22 - СВЕТИЛА
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1871 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 03.04.2014 10:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
               светлините над града

Париж - градът на любовта!

image





Тагове:   париж,   град,   любов,   светлините,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dalida - Аномални явления -
19.11.2010 23:01

Мълнията е пет пъти по-гореща от Слънцето
Светкавици поразяват нашата планета по 100 пъти в секунда, повече от осем милиона пъти на ден. Тази експлозивна сила на природата е с пет пъти по-висока температура от повърхността на Слънцето. Това е електрически удар с мощност от тридесет хиляди ампера и милиони волта и с продължителност по-малко от секунда. Температурата на мълнията е около 30 000 градуса.
цитирай
2. анонимен - В приказките се разказва
27.11.2010 00:44
Безгрижно и щастливо живеели хората в златния век, но това не продължило дълго. Прорицателките норни - Урд, Верданди и Скулддълго. От изток, от страната на великаните, в Митгард дошли три жени. Едната от тях била стара и грохнала и се наричала Урд - "миналото", другата била зряла жена и се наричала Верданди - "настоящето", а третата била съвсем млада и се наричала Скулд - "бъдещето". Тези три жени били прорицателките норни, вълшебници, надарени със способността да определят съдбата на света, на хората и даже на боговете.
цитирай
3. анонимен - Великани
27.11.2010 00:45
Великани, джуджета и елфи
Коболди - джуджетата-помагачи Според викингите, както и според много други народи, боговете не са се появили първи на земята. Предхождали са ги груби на вид великани и всякакви чудовища. При викингите обаче, великаните не изчезнали, сразени навеки от боговете. Те били само отблъснати в далечни и негостоприемни области - страната на ледовете, страната на огъня и тъмните подземни светове. Великаните били опасни и необикновено жестоки, но някои от тях били много интелигентни. Като Мимир - пазачът на извора на мъдростта. Повечето великани обаче, живеели като зли диваци, заедно с опасни чудовища, с които сключвали съюзи. Различни видове джуджета обитавали свят, паралелен на света на боговете и хората. Джуджетата-ковачи живеели изключително под земята, където майсторели оръжия и вълшебни накити. Те притежавали невероятни тайни умения за производството им. Други джуджета, наречени Коболди, живеели понякога в къщите на хората и нощем помагали в най-тежките домакински работи. Хората обаче, много рядко можели да ги видят. По принцип, джуджетата били приятели на хората и боговете, но най-често избягвали да ги срещат. Ако някой обаче им сторел зло, те умеели да се противопоставят и да си отмъщават. Различни от джуджетата били елфите, които принадлежали към въздушните сфери и викингите се страхували от тях. Тези млади и красиви същества се появявали в лунните нощи, танцували по поляните и съблазнявали юношите, защото красотата им ги привличала неудържимо. Почти прозрачни и неуловими, те символизирали нощните сили и юношеските желания. Всеки, който се включвал в танца на елфите, напускал човешкия свят. Елфите се разпръсвали при първи петли.
цитирай
4. анонимен - Чудовища
27.11.2010 00:47
ЧУДОВИЩА

Йормунганд - вселенският змейЙОРМУНГАНД - едно от децата на Локи и великанката Ангрбода. Чудовищна морска змия (змей), обвиваща с тялото си цялата земя. Наричана е още Мидгардска змия (змей). Другите деца на Локи и Ангрбода са огромният вълк Фенрир и Хел - господарката на подземния свят.

ФЕНРИР - чудовищен вълк, дете на Локи и великанката Ангрбода. Азите успяли с хитрост да го оковат, но във времената на Рагнарок (Залезът на боговете) той разкъсал веригите и се освободил, след което погълнал слънцето и убил Один. След това и той загинал.

ХЕЛ - чудовище, олицетворяващо смъртта. Дете на Локи и великанката Ангрбода. Господарка на подземния свят, изобразявана като жена, която от кръста надолу е скелет.

ГАРМ - кучето (вълкът) на Хел, пазач на подземния свят. Имал четири очи. Във времената на Рагнарок (Залезът на боговете) убил Тир и е убит от него.
цитирай
5. анонимен - Всеки символ
27.11.2010 00:53
Всеки символ, артефакт и принадлежност в утопичния свят излъчва светлина. Именно тя се забелязва най-напред от пренесените там земни посетители. Домакинът им радостно обяснява, че „светлината идва отвсякъде“. Това магическо лъчение е светлината на самото съзнание. Митовете и легендите също изобилстват със съобщения за „безкрайна светлина".
цитирай
6. анонимен - Марко Поло
27.11.2010 00:55
На изток се простирали могъщи кралства с безброй чудеса, чиито жители владеели магически технологии. По пътя на тези легенди поел Марко Поло. Наред с материалните доказателства, които донесъл със себе си във Венеция, имало и нови легенди и разкази. Марко Поло разказвал за дворци и царе, кралства и артефакти, екзотични природни чудеса и аномалии. Цели кервани от архетипове и символи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031