Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2010 19:41 - Глобалното затопляне / лъжа за милиарди
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 12004 Коментари: 33 Гласове:
16

Последна промяна: 04.01.2015 20:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                    Световен скандал
                      


  
      
Глобалното затопляне

Съществуват и възгледи, че някои от научните изследвания, според които антропогенните фактори са причина за глобалното затопляне са манипулирани. Според тях има доказателства за това, че учени от Европа и Северна Америка извършващи климатични изследвания в продължение на близо 13 години систематично са фалшифицирали представените в различни доклади и научни статии данни и изводи за климата на Земята през последните 2000 години с цел да се представи съвременният относително топъл климат като уникално явление в рамките на посочения период, причинено от човешката дейност.



Защо глобалното затопляне се превърна в глобална лъжа за милиарди. Или може би няма глобално затопляне? Учените не говорят еднозначно по темата. Оказа се, че има платени учени, които спекулират с нивата на въглероден диоксид.

През 2008 г. връзката климат - зелен бизнес - политика замириса лошо, когато изтекоха много мегабайти с мейли, в които видни учени нагаждаха данните за въглеродния диоксид. Този теч на информация се превърна в световен скандал, в който се разбра, че цели научни институти са били добре платени в този процес.

Като всеки скандал и този затихна, но след това и учени, и политици в един глас започнаха да говорят не за глобално затопляне, а за глобални климатични промени.

Известният американски физик Фрийман Дайсън твърди, че мерките, предлагани за борба с глобалното затопляне, отдавна не се отнасят към сферата на науката, а се явяват политиканство и спекулативен бизнес.

Средната температура на въздуха на планетата за последните 15 години практически се е стабилизирала. Както съобщава сп. Nature, в глобалното затопляне е настъпила пауза, което се обяснява с охлаждането на повърхностните води в тропическата част на Тихия океан.

И това – независимо от устойчивия ръст на концентрацията на СО2 и други парникови газове в атмосферата, което потвърждава аргументите на „климатичните скептици”, опровергаващи хипотезата за измененията на климата поради антропогенното въздействие.

Проф. А. Капица, член-кореспондент на РАН и завеждащ катедрата на Географския факултет на Московския държавен университет, смята приноса на човечеството в климатичните изменения за несъществени на фона на космическите и геофизичните фактори.

ИЗСИЧАНЕТО НА ГОРИТЕ

Известният британски учен натуралист и тв водещ Дейвид Белами смята, че най-главният екологичен проблем на планетата е намаляването на площите на тропическите гори в Южна Америка. Според него опасността от глобално затопляне е силно преувеличена, докато изчезването на горите, в които живеят две трети от всички видове животни и растения на планетата, действително са реална и сериозна заплаха за човечеството.






Гласувай:
21


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. andromen - Факт !
25.11.2010 19:57
Изкушен от науката трябва да се съглася с повечето аргументи!
Глобалната измама, наливаща милиарди от развиващите се в богатите страни, напомня елементарно за птичия, свинския и... сега афиширания "Магарешки грип"...
цитирай
2. naidobriq - Глобалното затопляне.....
25.11.2010 20:05
Както и за всичко останало.Американците,американците които се имат за господари на света,зя пари способни на абсолютно всичко.Не ми се влиза в конкретика но наскоро гледах един филм на известен американски режисьор,за истината за атентата на кулите на 11 септември-останах потресена.Също гледах и филм пак на американси режисьор за здравното им осигуряване-ами какво да ви кажа нашето здравно осигуряване имайки в предвид филма е цветееее.И сега с това глобално затопляне естествено пак под тяхна диктовка ме вбесява.На времето и с холокост вярно имало е но пак под някаква тяхна диктовка.Бе всичкото си е ГЛОБАЛНА ПОЛИТИКА,колко му е да промият мозъците на нас които сме на най ниското стъпало на това нещо наречено ЖИВОТ.
Естествено предполагам че на всички е ясно и тази криза пак произлиза от там.Няма да се учудя и ако пак започне някоя война за да си продадат старите оръжия,машинарии определени кръгове да забогатеят и от там да си поосвежат парите.Не харесвам АМЕРИКА.
Много дълга тема...
цитирай
3. buditeli - Имам проблем
25.11.2010 21:11
Когато гласувам за, светва и отрицателен вот. Ще гласувм само за блога. Съжалявам.
Това, което виждам е, че съм гласувала едновременно за и против.
цитирай
4. анонимен - Това е от администраторският пулт
26.11.2010 08:03
buditeli написа:
Когато гласувам за, светва и отрицателен вот. Ще гласувм само за блога. Съжалявам.
Това, което виждам е, че съм гласувала едновременно за и против.

-----------------------------------------------
Явно че админите на Инвестор не са качествени и не обръщат внимание на този сайт - той самият има доста проблеми за оправяне. На мен ми се струва,че нарочно на дадени акаунти е направено така,че броячите да блокират и гласуването да не стане.
Така се получава - това май става честа практика не само в този блог бг, ами и в сайта инвестор, пак е същото.
цитирай
5. rouzy - Извинявай, андри но
27.11.2010 00:06
когато се опитах да гласувам не ми го отрази положително, а отрицателно.
МАЙ МОДЕРАТОРИТЕ СА ЗА ПОРИЦАНИЕ. Не си вършат работата както трябва.
И редакторът за писането на коментари се е бъгнал. Изобщо този Инвестор, май го е закъсал яко. Блог бг иска РЕМОНТ! и заради гласуванията - пак ремонт / ревизия!
цитирай
6. анонимен - СО2
27.11.2010 00:13
Въглеродният диоксид (въглероден двуокис) е химично съединение. Молекулата му се състои от един атом въглерод и два атома кислород. Химичната формула на въглеродния диоксид е CO2. Той е газ без цвят и миризма. Получава се като продукт при дишането на живите организми, както и при горенето. Участва като изходно вещество при фотосинтезата на растенията. Натрупването му в по-големи от нормалните количества в атмосферата води до парников ефект.
цитирай
7. анонимен - Сайта Инвестор явно здравата го е ...
27.11.2010 00:19
rouzy написа:
когато се опитах да гласувам не ми го отрази положително, а отрицателно.
МАЙ МОДЕРАТОРИТЕ СА ЗА ПОРИЦАНИЕ. Не си вършат работата както трябва.
И редакторът за писането на коментари се е бъгнал. Изобщо този Инвестор, май го е закъсал яко. Блог бг иска РЕМОНТ! и заради гласуванията - пак ремонт / ревизия!

----------------------------------------------
Сайта Инвестор явно яко го е закъсал и неможе качествено да поддържа блог бг, затова се получават АНОМАЛИИ при МОДЕРАТОРИТЕ. На целият сайт БЛОГ БГ му трябва РЕВИЗИЯ, ревизия на модераторите и ревизия на ГЛАСУВАНИЯТА и нов офис пакет, защото редакторът им е отвратителен.
цитирай
8. severen - Няма да споря с учените,
28.11.2010 09:49
най вероятно са прави,но защо нищо не казват за увеличената слънчева активност и последствията от нея,които вече са факт.Ще си позволя да се повторя защото никой от власт имащите и от притежателите на медии не коментира този проблем свързан с нашето физическо оцеляване в следващите години."
Винаги се е говорило и писало за смяната и редуването на времената. Началото на поредната Нова епоха няма точно определена дата, но приблизително може да се посочи, че е започнала преди около 50 години. И тъй като процесът на установяване протича плавно, този преходен период ще продължи още около 40 години.
Промените имат глобален характер,но поради плавния си преход малко хора ги забелязват и отчитат. Промените с катастрофален характер се забелязват само от хората,които са потърпевши,а за останалите катастрофите си остават епизодични събития без особено значение.Във физически смисъл, тези промени се налагат от увеличаването на слънчевата енергия, достигаща до Земята. Слънчевата система при своя непрекъснат бяг през Вселената, премина през огромен прахов облак. Този "тъмен период" е продължил малко повече от 5000 години и сега през все по-разреждащото се космическо пространство, достигащите до Земята слънчеви лъчи са все по-мощни. Повишеното постъпление на слънчева енергия върху Земята прави неблагоприятни условията за съществуване. Тези, които са с ограничен енергообмен, а това са повечето от хората, не могат да се адаптират към промените. При тях, така да се каже, избива на най-тясното място във вид на инфаркт, инсулт, рак, и много други. Много често, хора нямащи никакви извести здравословни проблеми до този момент, просто ще падат по улиците.
'
цитирай
9. zelas - В очти всички планети в слънчевата ...
01.12.2010 00:40
В очти всички планети в слънчевата система се наблюдава затопляне, така че хората мравки нямат много принос.
На какво се дължи, ще разберем съвсем скоро, засега търсим под вола теле и по-предприемчивите правят пари от страха заложен в хората.
цитирай
10. анонимен - Какво имате предвид, severen?
01.12.2010 01:03
Повишеното постъпление на слънчева енергия върху Земята прави неблагоприятни условията за съществуване.
цитирай
11. анонимен - Хм, глобалното затопляне стана хит!
01.12.2010 01:16
От както света съществува, винаги е имало затопляне и застудяване в периоди. Период на затопляне когато температурите през лятото са достигали до 42 -45 градуса във вътрешността на България и застудяване - температурите са стигали до минус 20 градуса покрай морето. Спомням си през 1963 г, Черно море замръзна. Тогава не се говорише за глобално затопляне и хората не знаеха, че такова съществува. Но, днес модерната цивилизация забързана в ежедневието си
се страхува от какво ли не. Страхува се за бъдещето си, страхува се за живота си, страхува се за парите си и т. н. САЩ , ЕС и другите акули печелят луди пари от фалшиви пропаганди за " глобалните" - затопляния, грипове, замърсявания, отрови и др. Не си мислете, че като си платят "глобите" "виновните" ще оправят въздуха. Природата умее сама да се справя, но това малко хора го знаят. Освен това ЕС знае, че с глоби нещата няма да се оправят но все пак си взима парите от процинта - хонорар върху глобата, а тези пари са милиончета в личните джобчета.
цитирай
12. анонимен - Вулканите и замърсяването на въздуха.
01.12.2010 01:23
zelas написа:
В очти всички планети в слънчевата система се наблюдава затопляне, така че хората мравки нямат много принос.
На какво се дължи, ще разберем съвсем скоро, засега търсим под вола теле и по-предприемчивите правят пари от страха заложен в хората.

---------------------------------
Само един вулкан като изригне изхвърля тонове диоксит, прах и магма която може да отрови хиляди хора едновременно за минути. Оня вулкан дето изригна в Исландия колко тона отровен газ изхвърли на височина 15 км? Защо ЕС не го глоби, защо не вкара в съда някой мощен вулкан и да го осъди - как така ще изригва без разрешението на ЕС?
цитирай
13. анонимен - Не е за вярване
01.12.2010 01:53
Миналата седмица американското правителство направи интересно признание. През 1940-е властите умишлено са заразили стотици гватемалци с гонорея и сифилис като част от “имунизационно проучване”. Държавният секретар Хилъри Клинтън и министърът на здравеопазването Катлийн Себелиъс се извиниха публично за експеримента, като го определиха като “неетичен” и “отвратителен”.
цитирай
14. анонимен - Глобалното менте
01.12.2010 02:01
Във всяка конспирация, както и във всяко престъпление, се търси мотивът. Мотивът на конспираторите тук е:

1. Да всее страх сред хората, така че те да са готови да дадат време, пари и власт на учени-шарлатани и търсещи популярност на всяка цена политици. Страхът е най-лошият съветник, това е фундаментална истина, която изскача във всяка сфера на дейност на човека. Как и защо маси от милиони от хора се поддават на страх е въпрос, по който са написани томове.

2. Да се увеличи драстично размера и фокуса на държавните органи (и международните обединения) и да се пропагандира световен антикапитализъм.

3. Да се подтиснат развиващите се страни.
цитирай
15. анонимен - ГОЛЯМАТА ЛЪЖА
01.12.2010 02:03
Измамата е измислена от безчестни учени, стремящи се към спонсорни държавни фондове и е вкарана в ход от политици и политически групи (вкл. Greenpeace), които се стремят да увеличат своето влияние, както и размера и правомощията на правителствата. Усилването на ефекта идва от невежите маси, които нямат капацитета да отхвърлят това, което още Хитлер е посочил като "Голямата лъжа".

Милиарди долари в данъци, частни дарения и политически приноси се събират всяка година за борба с чудовището на глобалното затопляне. Тази лъжа е подета и от много иначе интелигентни и добронамерени хора и ги е превърнала в квазирелигиозни фанатици в поход за едно по-голямо, все повече навлизащо в личното пространство и все по-мощно световно правителство. Тероризмът, глобалното затопляне, СПИН и други подобни са част от схемата, която трябва да ни принуди доброволно да предадем правата си и да оставим "по-висши" органи да се грижат за нас. Колко удобно...
цитирай
16. анонимен - МИТОВЕТЕ
01.12.2010 02:06
"Пътят към ада е постлан с добри намерения."

Някои елементарни факти, преди да преминем към истинското разбиване на митовете за глобалното затопляне и "човешката връзка" в него.

* Ал Гор се опитва да възкреси политическия си живот с изказвания за глобалното затопляне.
* Изпълнителният директор на Върджин - Ричърд Брансън, е дарил 3 милиарда долара за борба срещу глобалното затопляне.
* Милиарди долари от данъци и предвидени за други ресори средства се похабяват всяка година в името на глобалното затопляне.
* Хората обичат да вярват в значителното, предизвикано от човека глобално затопляне, защото това ги кара да се чувстват значими, и интелектуално по-висши.

Тръгнем ли да следим парите и политиката, лесно се вижда защо тази илюзия с дим и огледала се случва.

Ред е на митовете.
цитирай
17. анонимен - МИТ № 2
01.12.2010 02:08

Глобално затопляне - Мит втори (2)

Сигурен съм, че Анропогенното глобално затопляне се случва, понеже тук, в _______ е по-топло. Знам, че е по-топло, мога да го почувствам.

Истина: Това, че е по-топло там, където се намирате, не означава, че температурата на Земята се променя в глобален мащаб; и със сигурност не значи, че промяната се дължи на антопогенни емисии на CO2. Анектодични показания за микросистема не са научно валидни.

Както посочихме, средно глобалната температура се е покачила с 0.3-0.6 градуса през последните сто години. Това е промяна с 0.003-0.006 градуса на година, която със сигурност е неосезаема без помощта на инструменти.
цитирай
18. анонимен - МИТ №3
01.12.2010 02:10
Глобално затопляне - Мит трети (3)

Нивата на концентрация на CO2 и глобалната температура са близо до исторически върхове за цялата история на Земята.

Истина: Имаме данни за нивата на CO2 за периоди от милиони години назад във времето и всъщност CO2 нивата в момента са едни от най-ниските изобщо. В предишни периоди концентрацията на въглероден двуокис във въздуха са били няколко ПЪТИ по-високи... без човека да има пръст в това. Също така, глобалната земна температура е виждала доста по-високи температурни нива. Земята има естествени температурни/CO2 цикли и науката за климата едва сега поставя някои от големите парчета в пъзела.
цитирай
19. анонимен - ГРАФИКАТА Е В УИКИПЕДИЯ
01.12.2010 02:14
следва МИТ 5
цитирай
20. анонимен - МИТ №5
01.12.2010 02:15
Глобално затопляне - Мит пети (5)

Смаляващите се ледени шапки са доказателство, че се случва предизвиканото от човека глобално затопляне.

Истина: Има няколко снимки, показващи топящи се полярни ледени шапки.

Изглежда, че се смаляват, нали? Проблемът е, че това са снимки на ледените шапки на Марс. Да, те се смаляват, но едва ли някой ще спори, че това е заради някоя тлъста американка, караща своя SUV.

Учени от Caltech следят изкъсо дузини дълбоки, широки ями в шапките на южния полюс на Марс. Те нарастват всяка година, но никога в дълбочина. Според Space.com Марс преживява глобално затопляне по същото време, по което и Земята. Разбира се, това веднага насочва мислите в посока съвсем различна от човешката дейност. Например, може би глобалното затопляне има нещо общо с това, че Слънцето е станало малко по-топло и по-ярко?

Дали тези и другите данни, които изложихме тук в предишна статия за глобалното затопляне не показват, че значителна част, ако не цялото затопляне на Земята през последните 100 години се дължи на Слънцето или други космични сили и няма нищо общо с нас, хората?
цитирай
21. andri - Слънцето изригва често, но тук на Земята ние не го усещаме
28.04.2011 09:08
анонимен написа:
Повишеното постъпление на слънчева енергия върху Земята прави неблагоприятни условията за съществуване.

--------------------------------
Както не усещаме и преместването на полюсите, което става плавно и отнема години. Така както нивото на морета и океани се вдига през летните месеци с 20 -40 см., и след настъпване на по-хладен въздух, нивото им спада.
цитирай
22. andri - Парников ефект
28.04.2011 09:10
анонимен написа:
Въглеродният диоксид (въглероден двуокис) е химично съединение. Молекулата му се състои от един атом въглерод и два атома кислород. Химичната формула на въглеродния диоксид е CO2. Той е газ без цвят и миризма. Получава се като продукт при дишането на живите организми, както и при горенето. Участва като изходно вещество при фотосинтезата на растенията. Натрупването му в по-големи от нормалните количества в атмосферата води до парников ефект.

-----------------------
парниковия ефект предпазва ние хората да не изгорим
цитирай
23. andri - новата епоха
28.04.2011 09:16
severen написа:
най вероятно са прави,но защо нищо не казват за увеличената слънчева активност и последствията от нея,които вече са факт.Ще си позволя да се повторя защото никой от власт имащите и от притежателите на медии не коментира този проблем свързан с нашето физическо оцеляване в следващите години."
Винаги се е говорило и писало за смяната и редуването на времената. Началото на поредната Нова епоха няма точно определена дата, но приблизително може да се посочи, че е започнала преди около 50 години. И тъй като процесът на установяване протича плавно, този преходен период ще продължи още около 40 години.
Промените имат глобален характер,но поради плавния си преход малко хора ги забелязват и отчитат. Промените с катастрофален характер се забелязват само от хората,които са потърпевши,а за останалите катастрофите си остават епизодични събития без особено значение.Във физически смисъл, тези промени се налагат от увеличаването на слънчевата енергия, достигаща до Земята. Слънчевата система при своя непрекъснат бяг през Вселената, премина през огромен прахов облак. Този "тъмен период" е продължил малко повече от 5000 години и сега през все по-разреждащото се космическо пространство, достигащите до Земята слънчеви лъчи са все по-мощни. Повишеното постъпление на слънчева енергия върху Земята прави неблагоприятни условията за съществуване. Тези, които са с ограничен енергообмен, а това са повечето от хората, не могат да се адаптират към промените. При тях, така да се каже, избива на най-тясното място във вид на инфаркт, инсулт, рак, и много други. Много често, хора нямащи никакви извести здравословни проблеми до този момент, просто ще падат по улиците.
'

--------------
Пенчо ан я определя, че започва от тази 2011 година.
цитирай
24. andri - БАН твърди че затоплянето идва от слънцето
28.04.2011 09:18
zelas написа:
В очти всички планети в слънчевата система се наблюдава затопляне, така че хората мравки нямат много принос.
На какво се дължи, ще разберем съвсем скоро, засега търсим под вола теле и по-предприемчивите правят пари от страха заложен в хората.

цитирай
25. andri - шарлатаните
28.04.2011 09:20
анонимен написа:
Във всяка конспирация, както и във всяко престъпление, се търси мотивът. Мотивът на конспираторите тук е:

1. Да всее страх сред хората, така че те да са готови да дадат време, пари и власт на учени-шарлатани и търсещи популярност на всяка цена политици. Страхът е най-лошият съветник, това е фундаментална истина, която изскача във всяка сфера на дейност на човека. Как и защо маси от милиони от хора се поддават на страх е въпрос, по който са написани томове.

2. Да се увеличи драстично размера и фокуса на държавните органи (и международните обединения) и да се пропагандира световен антикапитализъм.

3. Да се подтиснат развиващите се страни.

-----------------------------------------
Нали затова ЕС глобява страните които продават "въздуха" и трупат милиони в банките си.
цитирай
26. andri - Глобалното затопляне
28.04.2011 09:21
анонимен написа:
Измамата е измислена от безчестни учени, стремящи се към спонсорни държавни фондове и е вкарана в ход от политици и политически групи (вкл. Greenpeace), които се стремят да увеличат своето влияние, както и размера и правомощията на правителствата. Усилването на ефекта идва от невежите маси, които нямат капацитета да отхвърлят това, което още Хитлер е посочил като "Голямата лъжа".

Милиарди долари в данъци, частни дарения и политически приноси се събират всяка година за борба с чудовището на глобалното затопляне. Тази лъжа е подета и от много иначе интелигентни и добронамерени хора и ги е превърнала в квазирелигиозни фанатици в поход за едно по-голямо, все повече навлизащо в личното пространство и все по-мощно световно правителство. Тероризмът, глобалното затопляне, СПИН и други подобни са част от схемата, която трябва да ни принуди доброволно да предадем правата си и да оставим "по-висши" органи да се грижат за нас. Колко удобно...

---------------------
напълни джобовете на милионерите и пак политическите лобита им помогнаха.
цитирай
27. andri - Това е истината!!!!!!
28.04.2011 09:22
анонимен написа:
От както света съществува, винаги е имало затопляне и застудяване в периоди. Период на затопляне когато температурите през лятото са достигали до 42 -45 градуса във вътрешността на България и застудяване - температурите са стигали до минус 20 градуса покрай морето. Спомням си през 1963 г, Черно море замръзна. Тогава не се говорише за глобално затопляне и хората не знаеха, че такова съществува. Но, днес модерната цивилизация забързана в ежедневието си
се страхува от какво ли не. Страхува се за бъдещето си, страхува се за живота си, страхува се за парите си и т. н. САЩ , ЕС и другите акули печелят луди пари от фалшиви пропаганди за " глобалните" - затопляния, грипове, замърсявания, отрови и др. Не си мислете, че като си платят "глобите" "виновните" ще оправят въздуха. Природата умее сама да се справя, но това малко хора го знаят. Освен това ЕС знае, че с глоби нещата няма да се оправят но все пак си взима парите от процинта - хонорар върху глобата, а тези пари са милиончета в личните джобчета.

цитирай
28. andri - По времето на соца
28.04.2011 09:27
анонимен написа:
От както света съществува, винаги е имало затопляне и застудяване в периоди. Период на затопляне когато температурите през лятото са достигали до 42 -45 градуса във вътрешността на България и застудяване - температурите са стигали до минус 20 градуса покрай морето. Спомням си през 1963 г, Черно море замръзна. Тогава не се говорише за глобално затопляне и хората не знаеха, че такова съществува. Но, днес модерната цивилизация забързана в ежедневието си
се страхува от какво ли не. Страхува се за бъдещето си, страхува се за живота си, страхува се за парите си и т. н. САЩ , ЕС и другите акули печелят луди пари от фалшиви пропаганди за " глобалните" - затопляния, грипове, замърсявания, отрови и др. Не си мислете, че като си платят "глобите" "виновните" ще оправят въздуха. Природата умее сама да се справя, но това малко хора го знаят. Освен това ЕС знае, че с глоби нещата няма да се оправят но все пак си взима парите от процинта - хонорар върху глобата, а тези пари са милиончета в личните джобчета.

------------------
журналистите мълчаха като риби. Никой не изнасяше на светло компрометиращи политиката статии. Хората си пазеха " хляба".
цитирай
29. andri - заразите
28.04.2011 09:29
анонимен написа:
Миналата седмица американското правителство направи интересно признание. През 1940-е властите умишлено са заразили стотици гватемалци с гонорея и сифилис като част от “имунизационно проучване”. Държавният секретар Хилъри Клинтън и министърът на здравеопазването Катлийн Себелиъс се извиниха публично за експеримента, като го определиха като “неетичен” и “отвратителен”.

----------------------
винаги са били № 1 не само на запад. Самите " научни институти с тези "акции" си вадят "хляба".
цитирай
30. andri - ИЗМАМИТЕ СА крупни и са хит
28.04.2011 09:30
анонимен написа:
Глобално затопляне - Мит пети (5)

Смаляващите се ледени шапки са доказателство, че се случва предизвиканото от човека глобално затопляне.

Истина: Има няколко снимки, показващи топящи се полярни ледени шапки.

Изглежда, че се смаляват, нали? Проблемът е, че това са снимки на ледените шапки на Марс. Да, те се смаляват, но едва ли някой ще спори, че това е заради някоя тлъста американка, караща своя SUV.

Учени от Caltech следят изкъсо дузини дълбоки, широки ями в шапките на южния полюс на Марс. Те нарастват всяка година, но никога в дълбочина. Според Space.com Марс преживява глобално затопляне по същото време, по което и Земята. Разбира се, това веднага насочва мислите в посока съвсем различна от човешката дейност. Например, може би глобалното затопляне има нещо общо с това, че Слънцето е станало малко по-топло и по-ярко?

Дали тези и другите данни, които изложихме тук в предишна статия за глобалното затопляне не показват, че значителна част, ако не цялото затопляне на Земята през последните 100 години се дължи на Слънцето или други космични сили и няма нищо общо с нас, хората?

цитирай
31. andri - учените, не казват истината. ако я кажат, ще трябва да напуснат работа.
28.04.2011 09:32
severen написа:
най вероятно са прави,но защо нищо не казват за увеличената слънчева активност и последствията от нея,които вече са факт.Ще си позволя да се повторя защото никой от власт имащите и от притежателите на медии не коментира този проблем свързан с нашето физическо оцеляване в следващите години."
Винаги се е говорило и писало за смяната и редуването на времената. Началото на поредната Нова епоха няма точно определена дата, но приблизително може да се посочи, че е започнала преди около 50 години. И тъй като процесът на установяване протича плавно, този преходен период ще продължи още около 40 години.
Промените имат глобален характер,но поради плавния си преход малко хора ги забелязват и отчитат. Промените с катастрофален характер се забелязват само от хората,които са потърпевши,а за останалите катастрофите си остават епизодични събития без особено значение.Във физически смисъл, тези промени се налагат от увеличаването на слънчевата енергия, достигаща до Земята. Слънчевата система при своя непрекъснат бяг през Вселената, премина през огромен прахов облак. Този "тъмен период" е продължил малко повече от 5000 години и сега през все по-разреждащото се космическо пространство, достигащите до Земята слънчеви лъчи са все по-мощни. Повишеното постъпление на слънчева енергия върху Земята прави неблагоприятни условията за съществуване. Тези, които са с ограничен енергообмен, а това са повечето от хората, не могат да се адаптират към промените. При тях, така да се каже, избива на най-тясното място във вид на инфаркт, инсулт, рак, и много други. Много често, хора нямащи никакви извести здравословни проблеми до този момент, просто ще падат по улиците.
'

цитирай
32. andri - графиките са в уйкито.
28.04.2011 09:34
анонимен написа:
следва МИТ 5

цитирай
33. alexanderherzdorf - Четете книгата на Майкъл Крайтън ...
24.04.2012 18:15
Четете книгата на Майкъл Крайтън "Състояние на страх"!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031