Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2013 11:58 - Душите и телата ни вече са отровени
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2750 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 03.04.2014 11:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                              
                   В един такъв сандвич се съдържат ГМО съставки,
 от които човек може да напълнее без да разбере само за една година с 10-15 килограма.

          image



Какво се крие зад тайните съставки на „Макдоналдс“, „Кока-кола“ и „Кей еф си“?

Обикновено трикът за „тайната съставка“ се използва като търговски прийом, имащ за цел да създаде ореол на изключителност на продукта.




Специален сос Биг Мак

 

Дълго време около популярния сандвич на „Макдоналдс“ витае митът за тайнствен компонент в соса, който придава уникалния вкус на Биг Мак. През 2012 г. главният готвач на веригата разкрива това, което мнозина отдава подозират: Сосът не съдържа нищо повече от майонеза, сладка краставичена паста, горчица, бял винени оцет, лук и чесън на прах и чушка. Всичко друго е сол, консерванти и подправки с произход по-скоро от аптеката.


Merchandise 7X на „Кола-кола“

 

 
В щателно пазената тайна рецепта на Coca cola влиза тайна съставка, носеща името Merchandise 7X. Твърди се, че рецептата се пази в сейф в централата на компанията в Атланта и достъп до нея имат едва две високопоставени лица в компанията. Периодично в медиите се появява информацията, че рецептата и тайната съставка най-накрая са разкрити, а след като се порадва на шума около себе си, “Кола-кола“ отрича това да е истинската рецепта. Така през 2011 г. American Life се сдоби с документ, за който се твърди, че е копие на рецептата. Ценната хартийка се оказа не в банков сейф, а забравена в стар вестник The Atlanta Journal and Constitution. Ако действително това е рецептата на Джон Пеббъртън, то значи, в “Кола-кола“ няма никаква тайна съставка. Листа от кока обаче наистина има.

 
Тайната смес от 11 треви и подправки от Полковника на KFC

 

„Кей еф си“ (KFC) твърди, че през 1940 г. лично създателят на веригата полковник Сандърс създал тайна смес от „11 треви и подправки“ за менюто на веригата. Рецептата се пази в хранилище в централата на компанията, а компонентните за нея се поръчват на различни производители, никой от които не знае какво правят останалите. Уилям Паундстън в книгата си „Големите тайни“ обаче разказва как занесъл пиле в лабораторията си. Изследването не открило никакви следи от 11 треви и подправки, а само брашно,сол, натриев глутамат и черен пипер.





Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. golden - Тройкаджиите на работа - Януари 2008
21.03.2013 19:41
БУРГАС. Абитуриентите в Средец ще бият учителите си по премии. Ако дипломата им е пълна с тройки, общината ще им плати 500 лева. Това е най-малката сума, гласувана от местния парламент за стимулиране на учениците. Четворкаджиите ще получат по 700 лв., а зрелостниците с много добър успех - хилядарка. Най-голям бонус от 1200 лева ще вземат отличниците, съобщи вчера зам.-кметът по образованието в Средец Петя Шиварова.

Днес не е изнесено нищо по въпроса,защото повечето кметове нямат пари, а спонсорите са малко стиснати.....правят икономии.
цитирай
2. drugi - Съвсем вярно
22.03.2013 10:47
И това е само половината от проблема.
Оценките, които имат студентите не са реални, а чувствително завишени. Тъй като критерият за прием в университетите се срина, всякакви хора влязоха да "учат". А за да могат да вземат субсидиите, университетите ги дотикват до диплома. Реално не повече от 10% от хората наистина имат желанието и нивото за висше образование.
А това, че искат да се правят на политически активни, е още по-жалко е, че са се повлияли от медийната манипулация и се опитват да се правят на политически активни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031