Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2014 13:26 - РЕКЛАМАТА УБИВА
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3960 Коментари: 5 Гласове:
15

Последна промяна: 22.02.2014 20:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                       Най - голямата измама на света
                                    това е рекламата   
           



  Както знаем вече рекламите заемат близо 5 часа от ефирното време на телевизионните предавания на денонощие.
Какво съдържат в себе си?
Обикновено на пазара има всякакви стоки, но от опит знам че, само най-големите боклуци се рекламират едва ли не на всеки 10 минути.Като пример ще напиша някои данни за тези боклуци.

Пасти за зъби:

image
 - рекламата гласи това което не съдържа самия продукт; а имено - избелване на зъбите.Продуктът, който съдържат тези пасти е вреден за здравето на често боледуващите хора; т.е. на слабо-имунната система на някои хора.
- в първите месеци на своя апогей паста "Сенсудин" беше с много добри характеристики, но година след излизането на тази марка на пазара, фармацевтиката реши че от една паста може да направи няколко модела и да добави 5-6 добавки към и без това развалената формула на пастата. Така на пазара се появиха няколко вида Сенсудин,които носят големи печалби на корпорацията, и големи загуби на потребителите; защото тази паста не избелва зъбите, не помага за заздравяването на венците. Само след два-три месеца на използване на тази паста,венците започват да кървят все повече, затова потребителите се принуждават да сменят постоянно пастата си за зъби.

Преди години на пазара имаше една марка, от която всеки потребител беше доволен, това беше марката "Поморин".
Днес тази марка не се среща на българския пазар, но в чужбина (Англия,Франция,Русия,Полша,Румъния и др.европейски държави) тя е една от най-употребяваните пасти за зъби.


Аулин
image

Забелязали ли сте че,   лекарства наложили се на пазара   не се рекламират като например: Аулин - прахче против главоболие; Аналгин-нео; Банеоцин - това е антибиотик против кожни възпаления;

Но, се рекламират производни на тези, с недоказани качества, а някои от тях са и противоказни за хора с алергии - просто човек трябва да чете ситните буквички с които са изпълнени така наречените листовки,в които са обяснени начина на употреба и какво съдържа лекарството (не че повечето хора ще разберат какво пише,защото написаното са медицински термини), тези производни могат да бъдат толкова полезни колкото и вредни.
И, лошото е това че, аптекарите не ни дават тези листовки да ги прочетем преди да сме закупили лекарството. Ако имаме тази възможност да прочетем предварително листовката, няма да купим това "лекарство", за да не си навредим.


Храните като - луканки, сурова наденица или бабек (дядо)


Непрекъснато четем в интернет изнесена информация,която твърди че в различните видове луканки се правят от отпадъците на месото, кожи, кости и сухожилия,а съдържанието на мазнина е около 40% и като сложим и добавките които са изключително ароматни, получаваме идеално изглеждаща стока, която обаче не е това което пише на етикета, вкусът е кисел сякаш вече е достатъчно вкиснал и, става за боклука, а не за нашата трапеза.

Но, въпреки тази несправедливост все още нямаме закон срещу такива измами.

Такива закони има обаче в Германия. Там производителите не смеят да манипулират със състава на луканките,за директна употреба.

Контролът от страна на проверяващите (а те са изключително много голяма бройка - за всяка стока -отделни проверяващи), не както у нас една комисия проверява всичките храни които се предлагат на пазара.Съмнявам се че членовете на тази комисия са компетентни по всички хранителни стоки; съмнявам се че и комисията (а не комисиите,както е в Европа) по фармацевтика е компетентна както за медицинските стоки така и за парфюмерията.


image

  Знаете ли че, всички марки боя за коса са почти с еднакво качество, само марката и цената е различна?
Знаете ли че, луканките съдържат консерванти, животински пилешки кожички и кости?
Знаете ли че, свинската луканка съдържа 45% соя (изкуствена кайма) и пилешко месо 25%?
Знаете ли че, в киселото мляко се съдържа голяма част нишесте,което се произвежда по химичен начин?
Знаете ли че, замразените продукти съдържат 25% вода (официално,държавата го разрешава)?
Знаете ли че, в плодовете и зеленчуците търговците (по складовете) инжектират вода за да тежат повече?
Знаете ли че, прясното мляко,което се продава по магазините,  го правят от сухо мляко внос от Китай,Турция или Полша?
Знаете ли че, хляба вече не съдържа мая, а го правят с някакви субстанции които го държат пресен по цяла седмица?
Знаете ли че,  царевицата е генномодифицирана, тя е такава още от началото на 20 век, когато европейците я внасят от Америка?
Знаете ли че, в нашия организъм се съдържат хиляди бацили, които се грижат за растежа на тялото ни?
Знаете ли че, ако в организма ни съдържанието на цинк, хлор, калций, глутен или сяра е минимално, човек се разболява много по-лесно и имунната му система отслабва?
Знаете ли че, всяка диета за отслабване намалява съпротивителните сили на организма?


Какво знаем за диетите?


Диетите повече вредят, отколкото да помагат. Калориите дават енергия. Мазнините помагат за топлината на тялото; диетолозите ни заблуждават като казват че, диетата спомага на тялото да се справя с мазнините, но не е така.

Мазнините се натрупват независимо дали ядете мазно или не, мазнините се натрупват в тялото само тогава, когато човек се тъпче с храна непрекъснато на всеки 2-3 часа и няма движение. Човешкото тяло трябва да се движи, за да живее здравословно. Разделното хранене е в плюс, но не е задължително,защото човек не може непрекъснато да се въздържа да си похапва сладичко от забранените храни.
Сладките храни не винаги са вредни, но да се храниш само със сладки неща е повече от вредно.



Човек на младини си похапва какво ли не и не пълнее, но навърши ли 50 години, коремчето при мъжете и жените сякаи е задължително, особено когато човек не се движи интензивно, а само от време на време по час-два на ден.Бягането не е препоръчително за хората със слаби(болни) сърца или хора които вдигат кръвно.
Рекламирането на диетите е опасно за вашето здраве!
По цял свят диетолозите печелят луди пари от наивници, които им вярват. Психолозите - също са на печалба от такива наивни хора; лекарите - също.....

image       image


Знаете ли какво е казал един от лекарите при преглед на здрав човек, който си вманячвал че е болен.


Лекарят казал: " Ако лекарите можеха да лекуват болестите, щяха да умрат от глад или да си сменят професията!"

И още нещо много важно, което всеки "болен" трябва да запомни: Всички или почти всички болести се дължат на лакомията на човек - да яде каквото му падне, когато му падне и както му падне; т.е. поглъща голямо количество сандвичи, хамбургери, през целия ден и се тъпче с течности, които не изхвърля през деня под формата на орина; а ходи по голяма нужда един път на няколко дни; изобщо казано по-точно тъпченето с храна и течности води до разширение на стомаха и след време когато годините се натрупат, организма свиква да поема това количество като задължително, затова хора с наднормено тегло трудно отслабват с диети.



image               image

Лекарствата ги правят в заводите където правят и изкуствените добавки, захранки.

Рекламирането на лакомства допълнително утежняват положението на тези хора с наднормено тегло.

Как да откажеш да си хапнеш нещо апетитно,като го видиш на рекламата?





Гласувай:
15


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. andri - Ако лекарствата можеха да лекуват,
18.02.2014 13:29
болните от левкимия, рак и спин щяха да умират от естествена смърт.
цитирай
2. bven - Много от хората знаят, но нехаят.
18.02.2014 19:12
Може би това е личният избор?!
Поздрави за инфото!
цитирай
3. dalida - А какво да кажем за ваксините,
19.02.2014 00:08
които в повечето случаи не помагат, а вредят на организмите, които са алергични към някои съставки съдържащи се във ваксините?
Какво да кажем за водата, която "произвеждат" в пластмасови бутилки, всъщност това е обикновена вода в която пускат различни химически добавки за "пречистване" и "минерализиране"....
цитирай
4. dalida - И още нещо:
19.02.2014 15:31
ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН ЗА ОПЛАКВАНЕ ОТ НЕГОДНИ ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ

07001 22 99

Агенцията по храните ще въведе системата "скрит инспектор" при проверките си на търговските обекти...... Освен "черен" списък на некоректни търговци и производители от агенцията по храните ще правят и "бял".
цитирай
5. vmir - Рекламата е измама и убиец, само с нашето съдействие.
22.02.2014 22:07
Ако не им приписваме собствените си тълкувания и очаквания, повечето реклами трудно ще ни измамят или надхвърлят формалната информация за продукти или услуги, от които понякога се нуждаем.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031