Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2014 09:47 - НАЙ-БОГАТИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 32487 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                        КРИЗАТА НЕ Е ПРОБЛЕМ ЗА БОГАТСТВОТО НА БЪЛГАРИТЕ
        в цял свят хората знаят че, от кризата умните могат да забогатеят без проблем



общият брой на милионерите в България е 734,
но само няколко имат висок ранг на доверие




Актуалният световен доклад за богатството показва, че глобалната криза не се е отразила ни най-малко на броя на хората от тази категория, които за по-кратко ще продължим да наричаме просто милионери (олигарси). Днес в света живеят точно 11 милиона души от тази порода - повече от когато и да било.


 България е на 35 място в класацията на милионерите в европейската класация.
От 2012 до 2013 г милионерите са нарастнали с 38 бр. Според БНБ всяка година бройката на българските най-богати хора нараства с 30 до 40 броя.


1. Николай Гяуров, оперен певец – Над 10 млн. лв.
Известният български оперен певец се радва на повече от половин век на успешна и не по-малко доходоносна кариера по световните театрални сцени.
2. Йълдъз Ибрахимова, певица – Над 1 млн. лв.
Популярната и талантлива джазпевица, която наскоро отпразнува 50-годишния си юбилей, е звезда от международна величина,
3. Никола Гюзелев, оперен певец – Над 10 млн. лв.
Известният в цял свят български оперен певец се радва на успешна професионална кариера вече няколко десетилетия с изявите си на сцените на най-престижните оперни театри.
4. Райна Кабаиванска, оперна актриса- Над 25 млн. лв
Световноизвестната българска оперна актриса бележи грандиозни успехи в изявите си на световните музикални сцени.
5. Кръстьо (Къци) Вапцаров, шоумен – Над 1 млн. лв.
Популярният шоумен по образование е актьор, но успява да се реализира като продуцент и водещ на няколко телевизионни предавания.
6. Васко Василев, музикант – Над 3 млн. лв.
Известният български цигулар, който в момента е концерт-майстор на най-големия оркестър в Англия, сам се определя като преуспял по българските категории.
7. Лили Иванова, певица – Над 1 млн. лв.
Примата на българската естрада посвети професионалната си кариера на пеенето. Спечели парите си благодарение на дългогодишната си творческата дейност в България и по света.
8. Богдана Карадочева, певица – Над 1 млн. лв.
Популярната естрадна певица наследи значителни имоти от реституцията.
9. Андрей Райчев, социолог – Над 5 млн. лв.
Собственикът на социологическата агенция „Галъп“ е и един от издателите на вестник „Сега“.
10. Ути Бъчваров, шоумен – Над 1 млн. лв.
Популярният телевизионен водещ на кулинарното предаване „Вкусно“ е актьор по образование.
11. Иван Зографски, предприемач – Над 100 млн. лв.
Собственикът на „Кемпински Хотел Зографски“ притежава много недвижими имоти в Германия и Испания.
12. Йордан Цонев, бизнесмен – Над 3 млн. лв.
Бившият председател на бюджетната комисия в предишното НС има висше образование по икономика специалност „Организация на строителството“.
13. Захари Желязков, юрист – Над 1 млн. лв.
Бившият шеф на приватизацията стана известен с раздържавяването на „Балкан“, „Инкомс телеком“, „Каолин“ ­ Сеново, „Слънчев бряг“ и „Елените“.
14. Стефан Данаилов, актьор – Над 1 млн. лв.
Сексимволът на българското кино е завършил ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа по актьорско майсторство на проф. Стефан Сърчаджиев.

Банкер номер 1 Цветан Василев навлиза и в Сърбия
- Българската Корпорпоративна търговска банка (КТБ) АД има интерес към закупуването на банки в Сърбия. КТБ е банката, където е републиканският ни бюджет и всички пари от данъците, които българите плащат,  влизат там.
КТБ имат интерес да придобият банки, с помощта на които да финансират проекти в областта на селското стопанство и ядрената енергетика.

Гнездото на милионерите(олигарси) е гр. Стара Загора:Тук са родени 13 от списъка на 100-те. Най-богатият представител на старозагорци е банкерката от Инвестбанк и собственичка на хотелите "Феста" Петя Славова (14-о място, 218 млн. лв.). Тя придобива бизнеса си след развода си с втория в класацията - варненеца Митко Събев (414,6 млн. лв.) През 2000 г. двамата окончателно разделят бизнеса, като за Славова остават първата им фирма "Феста" и банката.Старозагорци са и двама от по-младите представители на богатите, собствениците на веригата "Технополис" Божидар Колев и Тодор Белчев (20-о и 21-о място с по 184,7 млн. лв.)Стара Загора е роден град и на тримата съсобственици на доставчика на сателитна телевизия "Булсатком" - Пламен Генчев, Максим Заяков и Татяна Сотирова.

От София са:
В първата десетка  има само още двама софиянци - бившият концесионер на чистотата в столицата Румен Гайтански-Вълка (6-о място с 280 млн. лв.) и собственикът на "Софарма" Огнян Донев (10-о място с 236 млн. лв.).Софиянци са още Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев (49-о и 50-о място с по 90 млн. лв.)

Пловдив дава 8 богаташи
в тази класация. Най-заможен от тях е 57-годишният акционер в "Синергон" Бедо Доганян (15-а позиция с 216,4 млн. лв.). По образование е икономист, като е завършил свищовската стопанска академия. В големия бизнес навлиза през масовата приватизация, когато основава приватизационен фонд "Петрол Фонд" със 150 хил. акционери. Тогава е изпълнителен директор на държавното дружество "Петрол". След като през 1999 г. обаче не успява да приватизира фирмата, преименува холдинга и купува "Топливо".Роден в Пловдив е и Любомир Павлов (37-о място със 122,6 млн. лв.),

Морската столица Варна е родно място на едва петима от 100-те най-богати българи. Дори единият от собствениците на най-голямата българска компания "Химимпорт", Иво Каменов (3-о място с 296 млн. лв.) не е от този град, а от Кричим. Варненец обаче е съдружникът му, с когото основават легендарната групировка "ТИМ", Марин Митев (4-о място, 296 млн. лв.). Твърди се, че са бивши офицери от десантното поделение на флота, известно като "Тихина".От Варна е и вторият най-богат българин - съсобственикът в "Петрол" Митко Събев (414 млн. лв.)

и още:

Изненадващо много от легалните богати българи са родом и от сравнително малък град като Силистра - 4 на брой. Толкова има и от Русе. Трима са от Перник, а двама са родени в Добрич. Толкова има и от Шумен и от Свети Влас. Богаташи са родили и във видинския градец Кула, и в монтанското село Расово.
Сред богатите българи, естествено, не липсват и професии, по-непривични за хора правещи бизнес.

Сред милионерите са и: сегашния ни президент Р.Плевнелиев и Бойко Борисов - екс премиер.


Милионерът  Николай Бареков иска властта,а,богатствата....да ги  даде на "бедните"....не е за вярване!.......- (журналист на медията Тв 7.,  натрупал милионите си от неизвестен източник).



Сензация:

Всяка седмица в България има по 5 нови милионерски депозита. 65 нови депозита на граждани за суми над 1 млн. лв. се появиха през първите три месеца на 2013 г., сочат данните на БНБ.




Независимо от икономическата, политическата и финансова криза в Европа, милионерите богатеят.
Нараства броят на депозитите на стойностнад 1 млн. лева на домакинствата и нетърговските организации, обслужващи домакинствата (НТООД). Това сочат предварителните данни на Българската народна банка (БНБ) за четвъртото тримесечие на 2013 г. Общо 734 българи имат влог, надвишаващ един милион през последните три месеца на миналата година. Това е с 38 депозита повече спрямо предходното тримесечие, което се равнява на 5,5-процентов ръст. Общата сума на тези депозити е нараснала с малко над 55 хил. лв.





следва








Гласувай:
12


Вълнообразно


1. andri - А,от операция "Чисти ръце" - родила се в Италия през миналата година,
27.04.2014 10:52
има вероятност новите лица в политиката да забогатеят още повече.


цитирай
2. andri - Ето ги и тях.
27.04.2014 10:52
ОПЕРАЦИЯ "ЧИСТИ РЪЦЕ" - И Т А Л И Я



Така навремето, когато се взе решението за изграждане на обединена Европа без граници и с бъдеща обща валута, в Италия започна операцията „чисти ръце”, която погреба най-отровните издънки на тамошната мафия, окупирала и политиката.

През 2010г. БНБ свика закрита специална сесия за съдбата на Валутния борд у нас.


Заместник-министър Людмила Петкова каза пред медиите, че е разработен план за действие с конкретни мерки за повишаване събираемостта на бюджетните приходи и намаляване на административната тежест за бизнеса. Мисията на МВФ е водена от Мишел Шенън, като експертите ще бъдат в България от 27 юни до 3 юли и ще се срещнат с екипи от Министерството на финансите, Националната агенция за приходите, Агенция „Митници“ и Българската народна банка.

Тя отбеляза, че ще бъдат преразгледани административните и регулаторни режими и такси, като ще се ускори и въвеждане на повече електронни услуги от администрацията. Сред средносрочните приоритети заместник-министър Елкова посочи намаляване на младежката безработица, пакет от закони за защита на потребителите, въвеждане на швейцарското правило за актуализиране на пенсиите през 2014 година.


Сякаш между другото шефът на мисията Мишел Шенън споменава, че сегашната мисия е подготовка за основната мисия на МВФ по чл. ІV на Учредителния договор на МВФ. Тази мисия ще се състои в началото на септември.


Политици - олигарси като:
Николай Бареков, Николай Виденов, Даниела Бобева...... олигарси с интереси се опитват да яхнат протестите или на тяхна база също да влязат в правителството.Те много искат да учавстват в преговорите, знаят параметрите и датите, вместо да губят, могат да спечелиш много, много и много милиони...и да влезат в световната класация като натрупали още милиони .... от операция "Чисти ръце". Те са противници на кабинета, и искат на всяка цена да са козове в този финансов белот и затова използват протестите.Те знаят много добре че в по-голямата си част, българите са ПРОСТ НАРОД и може лесно да се манипулира..

Умът дава на тези които го притежават - милиони в банките!
Бъдете умни и не се доверявайте на мошеници, които ви заблуждават с лозунги и "топли" думи!
Повече четете, по-малко говорете!




цитирай
3. drag777 - Богатството на този или онзи винаги ...
27.04.2014 11:02
Богатството на този или онзи винаги е благодатна тема за спекулации, а дори и класации, които иначе имат претенциите да са престижни често се градят на база догадки.
цитирай
4. doyoudream21 - полза
03.05.2014 13:01
Каква е твоята полза от това?
Не е ли по-важно как ти може да имаш това, което искаш?
цитирай
5. ivpetrov - Здравей Андрея, Можеш ли да ми пр...
16.02.2015 11:05
Здравей Андрея,

Можеш ли да ми предоставиш пълният списък, който си използвала? Много ти благодаря!

iv.petrov66@abv.bg
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031