Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2014 09:19 - ДЕПУТАТИТЕ НИ СА НЕГРАМОТНИ
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2305 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 18.07.2014 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            НЕГРАМОТНАТА НИ ПОЛИТИКА ЗАГУБИ ГЛАСОВЕТЕ
                                        на 4 200 000 българи!



Даже има и такива депутати, които не могат да се изразяват правилно пред публика.



Не е необходимо обикновенния човек да е политически грамотен, той знае за кого да гласува, когато има интерес от това. Когато не му изнася и никой от политиците не му харесва, българинът просто не гласува. Това направиха 4 200 000 българи на 25 май тази година. Те просто казаха НЕ - на тези, които бяха в листите. Макар че в тях има и кадърни млади хора, те просто не могат да пробият заради корумпираните стари муцуни, които са се превърнали в нарциси и не понасят отказ.

Това е показателно, че е време за промяна на системата на гласуване - не за партии - а за специалисти - лидери - доказали се с действия.

В новия кодекс на изборите да се запише: всеки български лидер,който желае да се яви на избори да е дал своята "лепта" за благото на целия народ.

Да построи детски ясли или детска градина в града,където живее постоянно за 200 деца преди изборите. Това да е закон,който не подлежи на промяна!

Какво е важното за българите:най-вече за неграмотните и безпартийни  - а именно:
- да има достатъчно държавни работни места на мин.раб.заплата, но с перспектива за обучение и израстване
- МРЗ да не е критерий, а само като начална страртираща заплата, която да се изплаща ако работника остане на първо най-ниското ниво в професията си. При положение че полага грижи за израстване професионално - заплатата му да расте пропорционално на ценза му. Това трябва да е закон за всички работодатели,независимо каква религия изповядват в България.

- семейството да има къде да остави детето си и да е спокойно,че там то ще се чувства сигурно
- българинът да е сигурен за живота си,да не се страхува от гангстери по улиците
- неграмотните да се обучават на политическа граматика, за да могат да избират. Сега те нямат тази възможност.
- имигрантите които вече имат бъл.паспорти да има възможност да работят по специалността си
Това означава че в България трябва всяка партия която иска власт, да направи поне по една детска градина или да построи цех, който да осигури на безработните поне 100 места.И това трябва да го прави по съвест преди да подаде документите си за участие в изборите.

Българите трябва да са на ясно - кои избори са за Европа и кои избори са за България.
По-голямата грамотна част от българите знаят за какво са изборите въобще. Но, има една малка част която е силно зависима от работодателите си и са готови на всичко, за да запазят работните си места. Тези българи и имигранти представляват около 35% от всички гласоподаватели в България. Именно те гласуваха сега на тези избори, но едва една малка част от тях разбраха че гласуват за Евродепутати. Повечето в селата и малките градчета си мислеха че гласуват за местни избори и бяха изненадани от резултатите.

Виновни заради тази им неграмотност са само те - самите.

Ако можеха да четат - щяха да разберат че работодателите им ги мамят.
Ако имаха политическа грамотнаст щяха да знаят за кого да гласуват.
 - Ако имаха свободата на глас, каквато дава демокрацията - щяха да бъдат на ясно с тези евроизбори.

В България демокрацията е поставена на "колене" пред корупцията и манипулацията на медиите и пресата, които претендират да са Четвъртата власт в държавата. В по-голямата си част медиите са подкупени от ДПС и ГЕРБ.


ДПС е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА партия и трябва да бъде забранена със закон, както на времето забраниха БКП. Защото религията не определя националността на гражданите на България - така е по конституция.

Противоконституционна (ДПС)е защото в България всички са българи и няма етноси,които да са изолирани. Всички българи с български паспорти са свободни и защитени от закона. В България турци с турски имена но с български паспорти са БЪЛГАРИ.
Те нямат право да се самоопределят като турци, освен ако майката е туркиня. Но, тогава ще трябва да имат турски паспорти и да не се наричат българи, макар че в България двойното гражданство не е забранено така както е в Германия. Там двойното гражданство е абсолютно забранено за всички германски граждани и имигранти с немски паспорти.
По Националното радио и телевизия трябва новините са се излъчват както на български, така и на друг европейски език,защото сме членове на ЕС. Турция не е член на ЕС.

Турсият език не е майчин на българите,които живеят постоянно в България и имат български документи за самоличност (бг-паспорти).

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!


Заради това трябва Конституционния съд (КС) да вземе РЕШЕНИЕ по въпроса "турски език" в България.
НО, ако имаме "турски" новини по БНТ, трябва да има новини и: - на арменски език, да има новини на руски език (в БГ живеят около 500 000 руснаци), да има новини на английски език ( в БГ живеят около 285 000 англичани), новини да има и на цигански език ( в БГ живеят постоянно около 550 000 цигани). А мохамеданите са едва 650 000 (главно в Родопите)които живеят постоянно в БГ и притежават БЪЛГАРСКИ паспорти. Това е прецедент и трябва да се реши от КС (конституционния съд) на БЪЛГАРИЯ непременно и веднага!

 



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. djem - В България живеят хора от почти целия свят
29.05.2014 10:49
300 000 руснаци живеят само в източна България и притежават около 500 000 имота по черноморието ни,според бг-недвижимите имоти и техните регистри.
Цели английски семейства живеят в планинските региони а има и французи и германски граждани, които също живеят в Бг от няколко години насам, според имотните регистри. В БГ има около 150 000 китайци с постоянен адрес България от преди 5 години
а арменците, само от миналата година са около 35 000. Всяка година емигрантите се увеличават с поне 1500 на сезон,някои от тях остават тук у нас ако успеят да се намерят работа и квартира, изтеглят цялото си семейство и така след 10-на години взимат български паспорти, независимо че нямат български имена и изповядват нехристиянска религия.
цитирай
2. mt46 - Поздрав!...
29.05.2014 12:20
Някои не са политически неграмотни, а се правят на ударени, играят по свирката на партийните си лидери...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031