Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Постинг
16.07.2014 08:46 - Ах, тези неадекватни политици и прокурори
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1533 Коментари: 4 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НЕАДЕКВАТНАТА, НЕВЕЖА И АМОРАЛНА БЪЛГАРСКА ПРОКУРАТУРА И  СЪД


               И   имат ли гражданите обвинени неправомерно право на протест?

         image


ПРАВОТО НА ГРАЖДАНИТЕ и правата на човека - Конституцията и Европейската конвенция по правата на човека (ЕКПЧ).

    До всички граждани на България и ЕВРОПА!   Вложителите в КТБ могат да съдят БНБ 

  тук - справка http://www.legalworld.bg/   Вложителите в Корпоративна търговска банка (КТБ) са били лъгани от властите и могат да заведат дела срещу Българската народна банка и държавата, се казва в материал, публикуван в "Правен свят".
Държавата носи отговорност за вредите, причинени на гражданите и юридически лица от тази дейност, включително отговаря и за бездействията на нейните административни органи и техните служители.
Съгласно специалния Закон за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ) исковете за вреди, причинени от бездействия на администрацията, се гледат по реда на Административнопроцесулния кодекс (АПК). Кодексът поставя като предварителна абсолютна процесуална предпоставка за завеждане на делото изискването първо административен съд да е отменил незаконосъобразния административен акт на съответния орган. В случая обаче става въпрос за бездействие на администрацията, спрямо което не може да се приложи изискването за предварителното му обявяване за незаконосъобразно. Тогава би следвало инцидентно да се установи незаконосъобразността на бездействието в обезщетителното производство.   Споровете за подсъдност само биха демонстрирали, че съдът се страхува да се произнесе и да реши наболял въпрос с важно обществено значение. А това би било отказ от правосъдие.
Далеч не всички вложители в КТБ ще получат парите си въпреки гарантирането на депозитите до 196 000 лева със Закона за гарантиране на влоговете в банките. Част от вложителите няма да получат и лев, ако същият този закон се спази. Причината е, че в чл. 5 законодателят е вписал 13 групи вложители, които нямат право да претендират за парите си.
Ако сегашния закон остане парите си няма да получат....
Това важи за общините, чиито сметки са в КТБ.
Без право на възстановяване на вложенията са и пенсионно-осигурителните фондове, с изключение на фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване.
Застрахователите също нямат право на възстановяване, както и инвестиционните посредници, когато вложенията са направени от тяхно име и за тяхна сметка. Същият е режимът и за банките.   Не подлежат на възстановяване и вложенията на акционери с над 5% от гласовете в общото събрание, на членовете на Управителния и Надзорния съвет на банката, на прокуристите и членовете на органите й за вътрешен контрол. Физическите лица, които са съдружници в специализираните одиторски предприятия, назначени да заверят годишния финансов отчет на банката, също са изключени от имащите право на възстановяване на депозитите при фалит на банка.
Няма да получат парите си и националните инвестиционни фондове, алтернативните фондове, управлявани от лица, управляващи алтернативни инвестиционни фондове, и дружествата със специална инвестиционна цел.
Затова може би трябва НС да гласуват за закона "КТБ", както го наричат юристите
Прокуратерата ни е неадекватна и невежа, съдебната система - също! По повод задържаните "виновни" до доказване на противното:
 В съдебна зала прокурор Гешев бе категоричен, че не му е известно 72-часовото задържане да подлежи на съдебен контрол, а Татяна Дончева изрази съмнение в правната му квалификация.   Въпросът, който може би трябва да си зададе ръководството на прокуратурата, е дали прокурор Гешев в своето битие на юрист е чел само НПК, дали е успял да стигне до Конституцията и Европейската конвенция по правата на човека (ЕКПЧ). Очевидно е обаче, че не е стигнал до решението на Съда в Страсбург по делото "Звездев срещу България" от 7 януари 2010 г., в което ясно и еднозначно се постановява, че липсата на съдебен контрол върху прокурорско постановление за задържане за 72 часа на основание на чл. 64, ал. 2 от НПК, представлява нарушение на чл.5§4 на ЕКПЧ. Самото решение не е публикувано на сайта на Министерството на правосъдието, но пък може да се намери в бр. 5-6 на сп. "Адвокатски преглед" от 2011 г.. Преди човека да бъде задържан от прокуратурата, трябва да има необходимите доказателства за вина - писмени от следователите.  А, не както е сега - устни недоказани слухове или СРС-та. И никой прокурор,ченге - полицай  или съдия няма право да ви задържа повече от 72 часа без доказателства за вината ви!!!!
Безусловно разпоредбата на чл. 64, ал. 2 НПК не създава процесуално допустима възможност за прокурора да постановява задържане без доказателства по необосновано подозрение и до изтичането на срока на предварителното задържане да събира доказателства, за да превърне подозрението си в обосновано.


  http://www.legalworld.bg/37674.sydeben-kontrol-se-dylji-po-vsiako-zadyrjane---oshte-dokato-to-trae.htmlГласувай:
4
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. andri - Ах, тези неадекватни политици и прокурори
16.07.2014 09:00
Време е за генерални промени и реформи. Така повече не може!

цитирай
2. djem - Реформи са нужни вече от 10-на години насам, но няма кой да ги направи, защото всички политици са свързани с мафията
16.07.2014 09:18
Иначе относно философската страна на въпроса дали да се покрият всички депозити, или само гарантираните икономистът е на мнение, че по принцип по-доброто решение е държавата да спаси само депозитите до 100 хил. евро, защото в дългосрочен план това създава стимули на големите вложители да мислят къде да си вложат парите, не просто в коя да е банка, която им предложи високи лихви.

„Големите вложители трябва да имат стимул да мислят, защото иначе утре ще бъдат създадени 10 подобни банки и държавата ще трябва да спасява 10 банки“, коментира той.

На практика обаче всички европейски страни, които са изпадали в банкова криза, спасяват всички депозити и именно това е противоречието,.....

Ние сега искаме международен одит, но се видя, че международният одит е прикрил много по-големи банкови комбинации и измами, алчност, непремереност и нерационално управление и поради тази причина големи банки в Европа и по света гръмнаха. Нека и това да бъде дебат преди изборите. На кого имаме доверие? На кого да връчим контрола върху банковата ни система?

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/07/15/bankoviiat-skandal-shte-se-otrazi-na-izborite-smiata-ekspert.232360

Прочети още на: http://www.dnes.bg/business/2014/07/15/reshenieto-za-depozitite-v-ktb-se-vzima-bez-pylna-informaciia.232385
цитирай
3. djem - Коментарите не излизат веднага под постинга
16.07.2014 09:19
това да не би да е поредната мафиотска проява и в този сайт?
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравейте!
16.07.2014 14:38
Съдебната система става много " веща" под въздействието на обекта от снимката. и обратно, ако той липсва, веднага се ориентирва, има силно развита чувство за ориентация в такива случаи там ,където той не липсва!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andri
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 664717
Постинги: 203
Коментари: 827
Гласове: 7730