Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2014 09:55 - ЛЪЖИ ЗА МИЛИАРДИ ДОЛАРИ
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2540 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 18.07.2014 10:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                     НАЙ- БОГАТИТЕ РУСНАЦИ В БИЗНЕСА  И СДЕЛКАТА НА 21 ВЕК
                                                                " Южен   поток"

                       манипулации, банкрути, закони, провокации на медии, рекети и

 
                   ( предлажение   към президента ни,намира се накрая на статията )   

             
Руско-финландският бизнесмен Генадий Тимченко оглави класацията на милиардерите в постсъветското пространство, съставяна от деловото списание РБК. Състоянието на Тимченко се оценява на 24.61 млрд. долара. Той зае първото място, след като капиталът му нарасна с 10 млрд. долара за година и това го изстреля с 13 позиции нагоре.

Втори е Алишер Усманов, който укрепи своите интернет активи, купувайки акции на "ВКонтакте", Facebook и Twitter. Съсобственикът на "Металлоинвест", "Мегафон" и Mail.Ru Group притежава 19.7 млрд. долара.

Третото място е за Владимир Лисин, чийто основен актив е Новолипецкият металургически комбинат. Портмонето на милиардера съществено изтъня през миналата година, падайки от 23.3 до 18.76 млрд. долара.

              
                                      image
Бившият кандидат-президент на Русия Михаил Прохоров, който ръководи групата Онексим, е четвърти сред богатите бизнесмени с 18.15 млрд. долара. Пети е председателят на Съвета на директорите на АФК „Система“ Владимир Евтушенков (18.06 млрд. долара).

След него следва съсобственикът на Алфа груп Михаил Фридман (16.62 млрд. долара) и съсобственикът на Нафта-Москва и футболния отбор Анжи Сулейман Керимов (16.56млрд. долара). Последният руското издание съветва да бъде назначен за министър в някоя нуждаеща се страна като Гърция, предвид скоростта, с която бизнесменът се справи с последствията от финансовата криза през 2008-а.и

В челната десетка са още Олег Дерипаска (15.2 млрд. долара), собственикът на "Северсталь" Алексей Мордашов (15.12 млрд. долара)

И председателят на Съвета на директорите на НОВАТЭК и СИБУР Леонид Михелсон (13.76 млрд. долара).

 Според руското издание извън топ 10 остават собственикът на Millhouse Capital и

 Челси Роман Абрамович с 13.7 млрд. долара и 11-о място, както и Владимир Потанин- собственик на „Интеррос“ и известен меценат, с 13.4 млрд. долара и

12-о място. Най-богатият неруски предприемач според класацията е собственикът на Capital Management Ринат Ахметов с 12.4 млрд. долара. Той е представител на Украйна.



                      СДЕЛКАТА ЗА МИЛИАРДИ СКАРА ПАРТНЬОРИТЕ


                                         
                                                   image

 
Преносни системи ...в битката за “Южен поток”


От няколко месеца Русия, САЩ и ЕС кръстосват нервно, а на моменти и доста ожесточено шпаги в битката за “Южен поток”.

Обвинения за неспазване на правилата и за тоталитарно поведение долитат от всички участници в нея.

“Южен поток” е амбициозен проект за 2300-километров газопровод, който ще струва 45 млрд. долара и от 2015 г. може да пренася 63 млрд. куб. м руски газ до Северна Италия и Австрия, заобикаляйки Украйна.

Трети енергиен пакет.

Това са закони, гласувани от Европарламента през 2009 г., които дават повече избор за потребителите. И изискват разделяне на производителите и доставчиците от операторите на преносни системи.

“Южен поток” би трябвало да мине през Черно море и да се отправи към Европа,

пренасяйки газ

и от трети страни - така повеляват нормите на Третия енергиен пакет. Казано просто - газ от Азърбейджан например би трябвало да може да се купува директно от европейците и да минава по газопровода след плащане на транзитни такси.

Както писа неотдавна и италианският всекидневник “Фолио”, изграждането на българската част по проекта е била поверена от руска страна на “Стройтрансгаз”.

Компанията се контролира от бизнесмена Генадий Тимченко, смятан за близък до руския президент Владимир Путан. Тимченко обаче е в списъка на САЩ със санкции срещу представители на руския бизнес и политически лица заради кризата с Украйна.

България спря работата по  потока
Спирането на работата по “Южен поток”, обявено неотдавна от българския премиер Пламен Орешарски с аргумента, че са нужни консултации с Брюксел, е неочаквана пречка за руските интереси. Така поне смята италианското издание “Фолио”.

Сърбия - също
Неотдавна Белград обаче обяви, че е принуден да преустанови работата по проекта, тъй като на територията на Сърбия се намира част от него, който следва българския. В противен случай Белград би се оказал в положението на строител, който гради газопровод, вързан към нищото.

Но, Унгария не се отказва
“Унгария ще строи “Южен поток”, защото иска да даде сигурност за енергийните си доставки. Няма да позволим да се озовем в ситуацията на зависещи от Украйна за снабдяването си с газ”, каза унгарският премиер Виктор Орбан след среща със сръбския си колега Александър Вучич. “Ние подкрепяме Украйна, но същевременно сме отговорни и пред гражданите си за енергийните доставки”, допълни Орбан.

Хърватия


не участва в караници между Москва и Вашингтон по “Южен поток”, заяви тези дни в Загреб премиерът Зоран Миланович. Според него страната му, като член на ЕС ще защитава собствената си линия и интереси в рамките на европейската енергийна политика.

Милионери и милиардери свързани с проекта не знаят как да постъпят защото санкциите са сериозни

Алтернатива с шистов газ от САЩ засега е невъзможна

Американският президент Барак Обама вече няколко пъти обяви, че е

готов да продава на Европа


шистов газ, който да замени руския

стига Американския Конгрес да каже ДА.

Българската страна и премиерът Орешарски

Руско лобиране и  Българският партньор на Уикилийкс, сайтът bivol.bg (Бивол), наскоро публикува поверително предложение за законодателни промени, което компанията Южен поток е изпратила до правителството на Орешарски за да ги внесе в парламента. Действителните законови поправки, някои от които бяха приети на първо четене, съвпадат с това предложение. То предвижда промени в девет български закона и два подзаконови нормативни актове, които ще улеснят заобикаляне от страна на Южен поток на редица разпоредби свързани с околната среда, селското стопанство, развитието на градските райони и опазване на културното наследство. Най-важните промени в българския енергиен закон ще предоставят на Русия еднолично използване на капацитета на тръбата на Южен поток на българска територия в продължение на 50 години. Те ще освободят тръбопровода от изискванията на законодателството на ЕС, включително първите два сухоземни километъра до първия терминал в България. Мотивите за това се основават на подобни изключения, за които се твърди, че са били предоставени на подводни тръбопроводи влизащи в Испания и Италия и идващи от Африка.

 Опозиционният Реформаторски блок, малка дясноцентристка партия, беше първият, който атакува Русия като разтръби, че чрез кабинета Орешарски тя се опитва да промъкне правни разпоредби през задния вход.

 Българските медии остро разкритикуваха правителството за отстъплението му пред лобирането на Газпром след като детайлите от предложението станаха публично достояние. Предложенията са били официално представени на правителството чрез Българския енергиен холдинг (БЕХ), държавната институция за надзор на енергийните предприятия в страната.


                   ЕЛЕКТРОНЕН И МЕДИЕН ПРЕВРАТ ЧРЕЗ РЕКЕТ

 ДВАТА  случая
 - първия с фалирането на българската банкова система за да се обезценят огромните кредити които бяха теглили партийно избраните кандидат-милиардери,

- втория с набеждаването на партия опонент на БСП/ДПС/АТАКА/ББЦ/,тоест от партиите център-ляво,че опонента им от център-дясно ще извърши преврат с фалшифициране на изборите (2013)

РЕКЕТЪТ НЯМА МИРИЗМА

Колкото повече НОВИ партии и формации(сътружия) - толкова помалът дял за печелившия. Това вече е ФАКТ в България. Вече си имаме над 15 големи партии с голям
(5%) капацитет и фенове. България е малка държава, едва 7.8 милиона, почти колкото е столицата на Франция. Където ислямистите власт нямат. НО, в България ислямистите (ДПС  милионери) има 40 депутата в НС и печелят избари с 14 или 17 %. Вече имаме и новини на турски език по Националната ни българска тВ.(не съм расистка, но обичам България и искам  в нея  всички граждани, независимо каква Вяра или Религия изповядват, щом притежават Български Паспорти,  да са с българско самосъзнание и да държат на българските ценности и да се подчиняват на Българските Закони).

Отслабването на републики и държави с ислямско и христианско вероизповедание се извършва от руските и американски спецслужби именно чрез тиражирането на подобни партии.

Отделен въпрос е, че в един момент те ги изпускат от контрола си.

Кой, или кои са възложителите на атаките срещу банковата система?

Кой искаше за последно десет да си стопи кредитите в КТБ и други бг-банки?

                             image


 Хора, банките сами не се фалират! Те не могат да фалират от това че си изтегляте влогове със стойност 2000 или 10 000 лева.


Фалират ги вложителите, които се оставят да ги подведат, че тази или онази банка УЖ не била сигурна!

НЕ СИ ТЕГЛЕТЕ ПАРИТЕ ОТ БАНКИТЕ!

Така ще направите единствено услуга на големите кредитополучатели чиито кредити от 500 милиона и нагоре,  след смяна на валутния курс  ще се стопят до цената на един сандвич. Не правете безплатна Услуга на новите кредитни милионери!


Прочети повече на: http://profit.bg/news/Zagaduchen-biznesmen-se-okaza-naj-bogatiyat-v-postsuvetskoto-prostranstvo/nid-89314.html
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4176722



п.п
Не знам до колко е възможно едно предложение да стане приоритет за изборите изобщо.

- пряко избиране от гласоподавателите на:
съдии; прокурори; началници на РПУ по региони; министрите на отбраната и на вътрешните работи със заслуги - лидери в областта си, областни управители; носене на индивидуална наказателна отговорност на участниците в колективни органи на управление и то със задна дата от -онзи прословут преврат на 10 ноември насам!!!
Да,  тези предложения Президента има право да ги внесе в парламента и те могат да бъдат приети с 2/3 от гласовете на депутатите. Нали депутатите казаха, че ще работят ударно за доброто на народа и то всичките парламентарно представени сили. Нека президента да внесе горните предложения и да видим дали наистина искат да работят за добро ни!

 А пълният списък с исканията и предложенията, които да доведат до необратима демокрация и народовластие, всеки може да прочете на http://obedinete-se-be.org



Гласувай:
9



1. andri - Изнинявам се, че ще съм първа
18.07.2014 10:14
но съм съгласна да прочетете и това - много е важно и да го осъзнаете:

http://toross.blog.bg/politika/2014/07/17/ktb-kostov-iskrov-i-niama-krai-samo-razstrel-opravia-rabotat.1281616
цитирай
2. djem - Кавгите са жестоки не само в ЕС, САЩ и Русия,но и тук в БГ
18.07.2014 10:59

Българската "десница", в лицето на г-н Борисов и ГЕРБ, иска увеличение на бюджетния дефицит до 7% и трупане на милиарди левове дълг.Без корекция в държавната хазна няма да има нито пари за здраве, нито за спасяването на Корпоративна търговска банка. Вложителите й нямат яснота колко от парите им ще бъдат гарантирани и кога ще разполагат с тях.Герб до сега крещяха че България Не трябва да затъва с голям дълг, но откакто се разбра че бюджета е на дъното и пари за КРАДЕНЕ НЯМА, ГЕРБ се заинатиха и решиха да АКТУАЛИЗИРАТ бюджета с 3.5 милиарда за да има какво да крадат когато дойдат на власт.

Нали трупането на дългове е ляв политически инструмент?".А на въпроса - дали лидерът на ГЕРБ е десен политик, все още няма отговор.
Бареков в действие:
Лидерът на ББЦ захапа и говорителя на Реформаторския блок Радан Кънев за сметката на ДСБ в КТБ. "Десни политици ли сте?", отправи въпрос и към реформаторите Бареков.

"Г-н Радан Кънев, който наричаше КТБ банка на мафията, се оказа, че е държал парите си там заедно със своя ментор Иван Костов", посочи Бареков. И уточни, че задава тези въпроси като заместник-председател на най-голямата дясна група в Европейския парламент - Европейските консерватори и реформисти.
цитирай
3. djem - освен това,
18.07.2014 11:02
както винаги до сега, все някой някъде и понякога става за резил.

Лидерите на ГЕРБ, ДПС и ББЦ изкрейзват тотално - един път говорят едно, а правят съвсем друго. Дали вече не са психясали от лакомията си към несметните богатства останали от преврата 1989 година. Какво още има за крадене, освен апетитната МАФИОТСКА БАНКА КТБ и нейните активи?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031