Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2014 08:46 - ЦЕНЗУРАТА Е ПРИСТЪП НА СТРАХА! СТРАХ ОТ ИСТИНАТА!
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2608 Коментари: 4 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                               ПЪРВАТА ЦЕНЗУРА  ПРИЕТА ОТ КОМУНИСТИТЕ

                   Поправки в НК предвиждат....КРАЙ НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО
                            КОМУНИЗМА СЕ ЗАВЪРНА НА БЯЛ  КОН  ЧРЕЗ  БНБ!!!
                            българска НАРОДНА банка - при това положение
парламента трябва да премахне НАРОДНА защото поправките в НК са срещу народа!!


image



Парламентът прие на първо четене спорния текст в Наказателния кодекс, който криминализира пускането на слухове и всяването на паника в банковата система.
"Който с цел да набави за себе си или другиго имотна облага или да причини вреда другиму разпространява неверни сведения за финансовото състояние на банката или на финансовата институция и от това могат да настъпят значителни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 3 години".
Когато с тази дейност са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба от 5 до 10 000 лева, гласи пълният текст на поправките.
В текста, приет на второ четене от правната комисия, се предвижда и наказателна отговорност за длъжностно лице. Така за длъжностно лице, което не представи информация или предоставя невярна такава и са настъпили значителни вредни последици или е получена значителна имотна облага наказанието стига от 7 до 10 години. По-висока е и глобата - от 20 000 до 50 000 лева.

        И  КОМУНИЗМА СЕ ЗАВЪРНА, И СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е ЗАБРАНЕНА ТОТАЛНО!

Йордан Цонев обеща, че до второ четене на закона ще се намери решение как да не бъде накърнена свободата на словото с настоящите текстове в НК. Той обяви, че е внесъл текста по молба на БНБ.

 Мнозина от заподозрените в разпостраняване на информация(не квалифицирана) заподозряха, че текстовете ще бъдат използвани за цензура. Срещу тях се противопоставиха от БСП, а депутатите от ГЕРБ ги подкрепиха.

БРАВО НА КОМУНИСТИТЕ! А.... НАРОДА в лицето на ЖУРНАЛИСТИТЕ И СВОБОДНОТО СЛОВО...
В КАНАЛИЗАЦИЯТА - ОКУПИРАНА тотално!!

С ПОСЛЕДНИ СИЛИ....

Последни дихания на социализма - комунизма....сложиха цензурата като закон с помоща разбира се на новите власти на ГЕРБ. Те в прочем доказаха че са срещу всичко, което приемат БСП - ГЕРБ е контра! Щом БСП са против промените, значи ГЕРБ трябва да са съгласни....като не ходят на заседанията нито на комисиите, нито в парламента.
После се оправдават - ами ние не бяхме там!Те...го направиха без наше съгласие!


МЪЛЧАНИЕТО Е вид СЪГЛАСИЕ! Приема се като съгласие.

Сега остава другият комунист - президентът Р. Плевнелиев да го одобри и...всяка свобода на словото отива в затвора за 2 -3 годинки!


МНЕНИЯ:
Иван Бедров пред НоваТВ


„Важното в случая е, че падат маски, хората виждат как е работил този модел, тази групировка. Как властта е била иззета - изпълнителна власт, законодателна, икономическа, медийна, съдебна, виждаме надзорни институции като БНБ, КЗК всички работят за групировката. Затова в момента важното е какво правим нататък и кой от политиците как се държи. Това, което виждаме, за съжаление, е едно гузно мълчание, едно нежелание да се коментира темата ”Пеевски-Василев”, едва ли не ги караме да взимат страна в мач..„.

Борисов повтаря едно и също като развалена плоча, блокирал по темата
"Пеевски - Василев" ...От едната страна е този модел, от другата страна са гражданите, които искат върховенство на закона. Засега не виждаме някоя от големите политически сили да се държи адекватно. Тези, които в момента са на власт БСП, ДПС, "Атака"- там знаем за какво става дума. Този, който смята да се връща на власт не смее да спомене името на Пеевски и когато го питат за банката отговаря на въпроса с "при мене всичко разцъфтя". Затова в момента въпросът е, дали ще може да бъде генерирана достатъчно гражданска енергия, за да продължи натискът. В момента обществото успя да спре опита на тази групировка да плячкоса абсолютно всичко с извънредно законодателство, т.е. извънреден закон за КТБ засега няма да има, извънреден закон, който казва всички ние да извадим няколко милиарда и да платим сметката на лошите. Засега това е добрата новина.....



През цялата тази година на протести, протестиращите бяха ПРАВИ! Това правителство и НС са изгнили ЯБЪЛКИ!


http://dnes.dir.bg/temite/tag_mnenie/podkrepa-bankite-130015/mnenie/17083638




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. getmans1 - Поредната мръсна врътка на БСП
23.07.2014 09:21
която показва че парламентарните групи са едно стадо, и когато го няма овчаря лесно става плячка, на ГЕРБ това се случва за втори път и се вижда че Борисов е бесен.
Дано добре си е направил сметката с това бойкотиране работата на парламента което аз определено подкрепям защото е видно че измятането на БСП от договорките при консултациите цели да се заметат доста работи.
Иначе само в БСП и ДПС се вижда че има добре подготвени помощници на „овчаря“, опита си казва думата.

Лек ден!:)))
цитирай
2. rouzy - ИМА ИДЕИ за спасение
23.07.2014 09:35

1.При фалит на банка влоговете и кредитите да се прехвърлят във фонд към БНБ

При фалит на банка, това не значи край на влоговете и задълженията към нея, а те се прехвърлят на фонд към БНБ. Като изплащаните заеми, попълват сметките на вложителите. До гарантирания праг на всички се попълват по равно, а след прехвърлянето на прага пропорционално. Така влоговете ще бъдат изплатени от взелите заеми и никой друг няма да плаща и стотинка. Просто ще трябва да изчакат да им се възтановят парите с времето. Като на тези с малките суми, ще им се възтановят почти веднага, а тези над прага от 100 000 евро, пропорционално след границата. После могат да си прехвърлят парите във влог, например към БНБ. Малките вложители не губят при всички случаи. Големите ще трябва да чакат повече, но ако балансът на фалиралата банка е добър, също ще си получат всички пари, просто по-късно. Така ще се премахне и желанието да се фалира банка, защото няма да спечелят взелите заеми от нея. Те продължават да си дължат парите, но към БНБ.
2. КТБ да покрие влоговете над 100 000 евро от активите си

Такава схема за решение е постигната в резултат на съвместна работа на експерти от парламентарните групи и консултация с банкери.

3. Според Борисов, след като бъдат осъществени четирите стъпки, има два пътя за банката.

Първият - банката се оздравява и не се налага държавата да се намесва. Гаранционният фонд покрива влоговете до 100 000 евро, останалите суми стават задължение на банката, която след оздравяването ги покрива. Системата се стабилизира и всичко си продължава плавно и равномерно.

Вторият - ако КТБ не се стабилизира, тогава активите й се прехвърлят към друга банка. И след съответните търгове и продажби на тези активи се покриват депозитите над 100 000 евро. Т.е. пак не се налага държавата да се намесва.

"Хората с такива влогове няма да могат да си ги изтеглят днес или до края на годината, но аз гарантирам, че през следващите години ще успеят да си вземат парите. Така че да няма никой ощетен. Е, ще си платят за гяволъка за по-високи лихви, но е гарантирано, че все един ден ще си получат стойността на депозита. ", казва лидерът на ГЕРБ.
цитирай
3. rouzy - Тъй като БНБ е отнела лиценза на КТБ, има вероятност банката
23.07.2014 09:42
да фалира официално, без обаче да има доказателство защото няма прозрачност в управлението на активите. Ако фалира - тогава всички кредити си остават за получателите и НЯМА начин да бъдат върнати. Така де-факто по примера на кредитните милионери от 96 година се появява отново. Това ще е ТРАМПЛИН за другите банки, които перат пари да фалират УМИШЛЕНО с помоща на БНБ.
Честито ни нова хиперинфлация и подставена на колене Българската демокрация!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Андри!
24.07.2014 08:23
Герой на нашето време!
Учителят ми по химия оглави СДС .Тогава Йордан Цонев беше крупие в казиното
Изведнаж, без видима причина се оттегли-учителят
След няколко години се срешнахме случайно на улицата. нямаше никой да ни притеснява. Тогава го запитах, защо се оттегли
Помълча и след това не ми отговори директно, а с въпрос
Как го виждам и то на първата редица заедно с Данчо Ментата?!
Засмях се, това ми беше убягнало, а такива точно на това разчитат и отговорих с една дума, че вече ми е ясно!
Сложили вълкът да пази кошарата!
Впрочем , има едни златки, които като се настанят в някой двор, разказват играта на кокошките на съседа. Но тези на стопонина не закачат
Та се колебая в случая между вълк и златка
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031