Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 21:01 - Мафията си има държава!
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4405 Коментари: 3 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     ТАКСА ОТ ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЗА ДА ЗАЩИТИШ ПРАВАТА СИ!
    
      
                    image
                    Снимка: Sofia Photo Agency

фирми фалират, държавните такси растат, а бизнеса малко по малко умира,  остават големите мафиоти които монополизират пазара така както никога до сега



За да водиш дело за имотна делба трябва да си доста богат, за да платиш адвокатски хонорар от 5 до 10 000 лв, нотариални такси от 0.1 до 8% върху цената на иска; а местните такси и данъци могат да те вкарат в борч за хиляди лева, още преди да си поискал нотариалния си акт.

Управляващите от 42-то събрание направиха така, че един адвокат с един хонорар да си купи един депутат, един министър или съдия. Не чакай правосъдие от хора, които взимат хонорари по-високи от министерските заплати, и то само за да водят едно дело. Беднякът няма възможност да плаща високи хонорари и такси - няма да получи справедлив процес. Ето на това "белите хора" казват ДИСКРИМИНАЦИЯ. Дела и "справедливост" ще има само за богаташите, малките фирми или търговци - да пият една студена вода или да фалират!

Държавата не заслужава дза им плащаме данъци! Тези политически промени (високи такси и хонорари), ще забатачат още повече батака - България! Но, както вече стана ясно и на българските бебета - мафията си има държава, и това е България!

При покупко-продажба на имот на стойност 90 000 лв. например в момента се плаща такса от 398 лв. След като новата тарифа влезе в сила, сумата ще е 680 лв., или увеличението е от 282 лв. Ако имотът е за 200 000 лв., таксата ще е 930 лв.- вместо досегашните 518 лв. Тук разликата е още по-голяма - 412 лв.

Не можеш да осъдиш работодателя си че не ти е платил заплатата за 4 месеца, защото няма да ти стигнат парите да плащаш такси за адвокат, съдебно дело и запори. Всяко производство съдебно си има такса която никак не е малка. Не можеш да осъдиш съседа че ти краде кокошките, защото съдопроизводството вече е само за богатите и корумпирани българи. Не можеш да си продадеш имота, защото цялата нотариална сделка ще ти струва колкото заплатата на президента на републиката. И да протестираш - полза няма!

Недоволството расте, но, каква ли е ползата. "Кучето си лае - керванът си върви!"
Освен, ако новото правителство не върне старите такси и хонорари, за да са пълни съдилищата и работата да върви!


БСК изрази недоволството си в писмо до правосъдния министър Диана Ковачева. Таксата от 4% върху цената на исковете по ГПК е сериозна пречка пред малкия и средния бизнес.

Те напомнят още, че междуфирмената задлъжнялост се увеличава през последните години и това обуславя необходимостта от търсене на неиздължените суми по търговски сделки чрез съдебни процедури. Една от причините за нарастване на междуфирмената задлъжнялост са именно високите такси за предявяване на съдебни претенции. Така например за иск за 100 млн. лв. ищецът трябва да плати такса от 4 млн. лв.

Божидар Данев: Вдигането на съдебните такси убива конкуренцията
В Българската стопанска камара сме категорично против вдигането на таксите за адвокатски услуги. Това е решение, което произлиза от тесносъсловнически интереси, без да отчита въздействието върху цялостната икономическа среда в страната.

Ние сме изпратили писмо до заместник министър-председателя Даниела Бобева, в което протестираме срещу въвеждането на всякакви минимални цени за съсловни организации. Това на практика е лишаване на по-бедните хора от правосъдие, а също и на малкия и среден бизнес, който не може да плаща тези такси. На практика това е премахване на конкуренцията и блокира свободния пазар.

Ние сме против всички минимални такси, които се налагат от съсловни организации. Да не ги изброявам, но включваме и проектантите, които искат минимални такси за проектиране, има минимални такси в нотариусите и т. н.

БСК е категорично против всякакви непазарни подходи на съсловни организации. Ако вървим по тази логика, би трябвало и хлебарите да определят минимални цени на хляба, или производителите да определят минимални цени на пилешкото месо, на яйцата. Това е абсурд за една модерна икономика, която претендира, че е пазарна.

----------------------------------




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. bubolina111 - Ако имотът е за 200 000 лв., за каква ...
05.09.2014 21:49
Ако имотът е за 200 000 лв., за каква сиромашия говорим?
Работата е там , че и мафията ни е тъпа - ако няма потребление, няма и приходи и печалби. А как да си добър потребител като ти липсват пари?
Пълен БАТАК и най-добре и държавицата ни да я кръстим на този малък град и голям факт.
цитирай
2. getmans1 - Това съм го пропуснал ...
05.09.2014 22:13
.... може би щото миналата година едни „мили хора“ ни освободиха, освободиха малкия и средния бизнес а на нас обикновените хорица ни „върнаха държавата“?
:)))
цитирай
3. freeoldmen - 2. getmans1
05.09.2014 22:35
Ти май верно си на работа тука.
Значи сега, като дойдат твойте отново на власт, всички тези такси ще бъдат намалени, богатите ще го духат, а държавата ще е на ...кого?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930