Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2015 18:34 - МАФИЯТА НИ ВОДИ "ЗА НОСА"!
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2810 Коментари: 6 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            ГЛОБАЛНОТО ЛИЦЕМЕРИЕ НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ



Ние хората населяващи планетата Земя сме най-малкото зло!

Ние сме зависими до гроб!


По статистика населението на България е от смесен произход. 80% от тези хора зависят от: 1. - Електроенергията (топлофикация,газофикация и воднофикация) 2. - Ние сме потребители на храни. Една малка част от нас хората (близо 15%), тези които живеят по селата са производители на стоки. Всички други са просто консуматори. 3. - Зависими сме и от заплащането на нашия труд, зависими от корпорациите и монопола който ни плаща тези заплати. 4. - Рекламираните стоки ни водят "за носа",особено младото поколение - те просто са вглъбени в модата! 5. - 35% от хората по света са пушачи! Тази зависимост е най - голямата отрова за човека,освен дрогата и опиятите!


МАЛКО ИСТОРИЯ НЕКА ПОМНИМ ТОВА, КОЕТО СЕГА ЩЕ ВИ КАЖА И НИКОГА ДА НЕ ГО ЗАБРАВЯМЕ: България достига най-високо ниво на производството си през 1988 г. Към тази година сме били средно развита промишлено-аграрна европейска държава. Тези производства са били организирани на основата на интеграцията в рамките на СИВ. След това, с началото на реставрацията на примитивния балкански капитализъм започва икономическият разгром във всички сектори на икономиката. Единственото оцеляло производство е на електроенергетиката, създадена преди това от прозорливи български енергетици, главно с техническата помощ и съоръжения на Съветския съюз.


ВЕДНАГА след като станахме член на ЕС икономиката ни се срина по причина -ЕС!!


Производствата, които не са били унищожени веднага след 1989 г. се доликвидират с асоциирането ни към ЕС в 1995 г. и с присъединяването ни към ЕС в 2007 г., когато се извършва престъпната приватизация и не по-малко престъпното концесиониране, приключва въвеждането на пълна либерализация на външната търговия и на капиталовите потоци и се отменят протекциите на местното производство.

В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА Безработицата нарастваше с по 10% всяка следваща година. Хората се обезвериха и обвиниха ЕС. Но, влязли в съюза, макар че имаме право да излезем безпроблемно, не виждам светлина на хоризонта ЗАЩОТО 90% от животновъдите и земеделците зависят от ЕВРО-парите получени чрез т.н. СУБСИДИИ. За това никога не можем да се отървем от този Геноцид,който ЕС ни налага. А,правителствата се съставят от хора, които знаят как да източват държавата и знаят че ще останат безнаказани заради ПОДКУПНАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА.

Единственото спасение е ...мигриране в чужбина, макар че и там положението с икономиката им е не е розово  но,  разликата е  в заплащането. Навсякъде в Зап.Европа монополите плащат заплата на СЕДМИЦА (не месец). Най - ниската плата за 1 час работа е 6.5 евро. Само си помислете, ако тук в БГ заплащането е същото, как много по-добре ще се стабилизира семейството и с какви средства ще разполага за да си покрие разходите! Тогава и времено мигриралите българи в чужбина ще се върнат, за да са тук заедно с близките си и приятелите си!


ВЕЛИКИТЕ СИЛИ (Великобритания, Франция, Германия и Русия) макар че са монополизирали 90% от производството си, все пак са в пъти по-добре социалноразвити държави с добро ниво на икономиката си!


Единственото което сега трябва нашите политици да направят е да въведат по часово плащане на 1 час/работа навсякъде, не само в държавните предприятия, което да се изравни с европейското заплащане - 6.5 евро/час. Защото дори и да има протести и разни организации и синдикати - профсъюзни манипулатори да искат това увеличение, САМО парламента и правителството могат да направят тези промени законни за цялата ни икономика!!



Гласувай:
17


Вълнообразно


1. andri - Не мога да разбера едно нещо - защо редактора на блога прави буквите или огромни или дебели?
29.12.2015 18:45
Написах статията с едър шрифт но с тънки букви, а като го "качих" в блога си се появи с дебели и грозни букви. Каквато и редакция да направя - все тая. Разлика няма!

-------------------------------------

Статията е важна, особено за тези хора, които си мислят и са убедени, че правителствата са им виновни за всичките им беди в родината!!

Икономиката определя Вътрешния Продукт, който оформя заплатите - така казват политиците. Но, Искам да ми обяснят как така за работниците в производството получава 5 пъти по-ниски заплати от политиците и депутатите, на каква база се изчисляват?

Трябва да се промени начина на мислене на хората заети в политиката ,(0ПАРЛАМЕНТА) и един път за винаги да се премахне тази ДИСКРИМИНАЦИЯ за заплащането на труда. Те искат изравняване на цените за електроенергия сравнени с Европа. Добре! НО!!! ЗАПЛАЩАНЕТО В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА Е ЗА 1 ЧАС РАБОТА - 6.5 евро изравнени в българска валута - това са 12.67лв/час. Получава се 101.40лв надница на ден! Не, по-малко!!! И това заплащане ТРЯБВА да е минималното!!
цитирай
2. djem - За дебелите букви - само една дума да е надебелена и ...цялата статия се отпечатва така.
29.12.2015 19:42
Най - бедните държави в света са в Азия и Африка. Ние "европейците" сме малко по-добре от тях.

Единствено МАФИЯТА, монопола, олигарсите правят тероризма невъзможен!

Само богатите милионерите и милиардерите правят войните да са омразни!

Пропагандата - я правят монополизираните медии. Те всяват страх и омраза между хората!

Когато има омраза между хората - стават войни и престъпленията се множат!

Бедняк с 5 лева в джоба никога няма да тръгне да прави революция. За правенето на революция са нужни много,много пари! Войните се печелят от алчните банкомафиоти!

Ако някой олигарх затрие родината си ще бъде от алчност!

Няма голяма война! Има вътрешни граждансо-селски противоречия,които пречат на икономиките на държавите. Въпроса е - кой да се докопа до "кокала!" - затова стават и терористични атаки с участието на банките, които отпускат средствата за закупуване на оръжие и дрога. Навсякъде където има вътрешни държавни боеве - там главната сила е в политиците и банките. Бедняците са потърпевшите, те нямат думата!

Колкото и да Ви звучи невероятно - това е истината!!
цитирай
3. djem - Революциите и митингите пак ги правят хората с много пари!!
29.12.2015 19:46
Никакви митинги и стачки няма да вдигнат надницата по часово на работника.

Решенията за тези плащания се вземат от МС, Парламента и Работодателите. Особено последните никаго няма да се съгласят с почасово плащане на работниците. С тези дефицити в статистиката по финансите които представят пред Сметната палата, 50% от тях ще фалират още първите месеци.

НО, ако от ЕС пуснат заповед, със срок на изпълнение - Бг парламент няма къде да мърда - глобите са жестоки!!

цитирай
4. marley - Без думата на работодателите никой не може да вдигне заплащането на работниците!
29.12.2015 21:14
Работодателите имат ГЛАВНАТА ДУМА - те и единствено те!

Правителствата са само да държат що-годе икономиката на едно и също ниво. Ако има увеличение в производството - значи има увеличение на работните места - повече производство - повече стоки на пазара.

Но в БГ това не може да се случи, защото още в началото на прехода промишлеността беше УНИЩОЖЕНА!

ЕС така искаше и нашите политици й се подчиниха.

Не ги слушайте тези манипулатори - медиите. Те лъжат. Икономиката ни е зле още от 90-те години когато Иван Костов и компания затриха държавните предприятия и откраднаха парите на българските граждани вложили ги в БАНКИТЕ.

Не забравяйте историята на ПРЕХОДА! ЗАЩОТО ще ви излезе солено, ако само обвинявате политиците заради тези икономически манипулации.

Същото е и в имотните сделки. Балон, балон и пак балон - изкуствено завишени цени на имотите, чрез тези завишения много обикновени българи станаха милионери.

От къде Ив.Костов имаше в КТБ 80 милиона долари - от каква търговия?
ами другите "фалирали" българи с милиони спестени пари в КТБ и ОББ и др.бг-банки?

Как са се снабдили с тези милиони?
цитирай
5. dalida - Ако всеки живеещ,независимо от етноса, в България работник или служащ получаваше по 2500 заплата,
30.12.2015 06:32
нямаше да му пука колко пари за ток ще плаща. Нямаше да виси по бюрата за помощи. Това се отнася и за тези, които са наети по часово - 6.5 евро не са много пари но не са и малко. Нали се очаква през 2016 да влезем и в "Зоната",така че направо ако още в началото на годината се приеме тази ставка за заплащане на труда в БГ, ще е добро начало на вече компрометираното правителство на РБ и ГЕРБ. Дали ще приемат ставката обаче не е сигурно, защото ПАРЛАМЕНТА се състои от изгърмялите(най-крадливите, вкл. Д.Пеевски-монопол и медиен трафикант) депутати от предишните правителства!!
цитирай
6. jelezov - Гласувах отрицателно заради за...
30.12.2015 14:32
Гласувах отрицателно заради заключителния абзац на поста, въпреки добрите намерения на авторката и истините, изложени в него.
Негативното ми отношение е добронамерено, защото цели да покаже на авторката, че политикоикономическите й знания са на доста ниско равнище. Това е конкретната ми цел. По общата е насочена към пропагандиране на идеята, че истината за общественото ни битие е постижима най-вече чрез задълбочено познание на политическата икономия на капитализма, изложена най пълно и гениално в КАПИТАЛЪТ на Карл Маркс. Една подробност: в САЩ Диплом за висше икономическо образование не може да се получи, без успешно сдаден изпит върху това Марксово произведение.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031