Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2016 12:02 - ПРОТЕСТНА ВЪЛНА В БУРГАС
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2773 Коментари: 7 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                                    ИСКАНИЯ




1. НАБОРНА ВОЕННА СЛУЖБА - ДА Е РЕДОВНА, а не както е сега, професионална. Това е много важно заради неискащите да се интегрират цигани - не знаят да четат и пишат на български език, не искат да се научат на дисциплина и ред както е за всички равностойни българи.


2. Да затворят границите на България, по примера на другите европейски държави, за да се запази спокойствието и живота на българските граждани.


3. Да се отделят пари от БЮДЖЕТА, за закупуването на български военни изтребители, които да пазят нашето небе, а турските изтребители да си ходят у дома!


4. Да се възроди ВВС - наше българско! Да имаме армия, самолети, кораби - за защита на нашите граници!


5. Да има прокурорско следствие за нарушителите - турски групировки,турските джамии да се обискират за нелегални ислямитски материали и брошури.


6. Организаторът на протеста Петър Константинов иска правителството на Б.Борисов да вземе предвид исканията на протестиращите, за да се запази достойнството на българските граждани.


7. Протестиращите се обявиха срещу кандидатурата на М. Кунева за министър на образованието.


8. За министър на образованието и науката трябва да се посочи име, на човек който се занимава с наука, за да е компетентен и да си разбира от работата.


от мен това:

Досега никой не е посочил име за министър, който да НЕ е адвокат или политик. Мисля че е време министрите ни да имат поне малко понятие за работата, която ще вършат като министри. Ако имат и стаж в попрището ще е най-добре.


Какво се иска от един министър? за да е "в час" трябва да е запознат с материята за която ще работи. Т.е. да има стаж - да е най-малко Научен сътрудник или Научен професор. Иначе няма шанс да се прослави като ВЕЩ министър на Образованието и Науката.

Това изискване е и за всички министри които не отговарят на професията - работата на министъра е - да е "в час",за това което отговаря. Това означава директно - да се провежда КОНКУРС за министър или   -  да влезе в листите при гласуването на парламентарни избори. Да има отдел - министри за.......


Призив към правителството - оставете на мира адвокатите, те са нужни на гражданите, но не бива от всеки адвокат да правите министър, особено в насока Образование и Наука.Има достатъчно работа за адвокати, не им обременявайте бедното мозъче с високи цели.



01.02.2016.
Бургас.




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. kvg55 - Съгласен съм и подкрепям. Откакто ...
01.02.2016 12:13
Съгласен съм и подкрепям.
Откакто юристите, в частност адвокатите започнаха да ни управляват (Димитър Попов, Филип Димитров, Меглена Кунева), както и хора без трудов стаж, България тръгна на зле.
цитирай
2. katan - ДА на ИСКАНИЯТА на Бургас!!!
01.02.2016 12:43
Още много може да се добави към тях, но на първо време и това стига.
Що се отнася за назначенията на министрите - първо трябва да минават през детектор на лъжата.
Сегашната зам.министърка на МОН - ВАНЯ КАСТРЕВА, чийто ресор е средното образование е минала през през всички нива в системата. Това не й попречи да натвори един милион глупости, които за наша радост "ни събудиха от сън дълбок".
Министър ПРОФ.ТАНЕВ е академичен, университетски професор, но се е самозабравил и не пуска кокала. Безпрецедентна наглост от негова страна.
Трябва ни една МОНИКА МАКОВЕЙ, за да отвей всичката корумпирана плява. Все ще е останало сред нея и някое добро зрънце.
Поздравявам те за постинга!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Поздрави!
01.02.2016 14:14
Да, службата трябва да се възстанови
не е мъж този, който не е служил войник
И каква държава е тази, без редовна армия?
Един от начините да се затрие държава , е да остане без армия
Хубав ден!
цитирай
4. morskipesni - дайте линк към сайта на организаторите
01.02.2016 16:54
само да не е противен "фейсбук", такъв за късмет нямам. Ще съдействам от Варна!
цитирай
5. andri - Ето ви линк към протеста: http://burgas.topnovini.bg/node/654521
01.02.2016 21:19
протеста беше на 30 януари 2016 г. Имаме уверение, че ако правителството не вземе в предвид исканията на младежите, следващата събота пак ще има протест в Бургас. Исканията май ще са същите,дано. Не съм сигурна. Може и да са повечко.
Всеки който желае, може да се включи в протеста. Младежите бяха спокойни и нямаше хулигански прояви. Дано и следващия път да бъде така.
цитирай
6. zax - Нищо няма да постигнат. Или ще ги ...
01.02.2016 23:09
Нищо няма да постигнат. Или ще ги прецакат в движение.
Само старата приказка за ряпата ще помогне.
цитирай
7. andri - ВСИЧКИ МЪЖЕ НАВЪРШИЛИ 18 години - в...ЗАПАСА!
05.02.2016 10:31
за да се увеличи армията ни!
Всички мъже, навършили 18 години, да бъдат вписвани директно в запаса на армията ни и да се водят на отчет. Това е едно от предложенията за промени в Закона за резерва на Въоръжените сили.

В момента в запаса и в резерва на армията влизат единствено хора, които са минали минимална военна подготовка и са положили клетва. Новите предложения са направени от представителите на Централното военно окръжие и съюза на бившите офицери и сержанти „Клуб 199“. Предлага се още гражданите, желаещи да придобият военна специалност, да я получават в учебните центрове на Българската армия, а по време на курса да им се полага възнаграждение. Военните окръжия трябва да планират и изпращат запасни на курс за повишаване на квалификацията им, за което да получават заплащане.

Правителството прие вчера своята законодателна програма, която предвижда приемането на 73 закона. Те са в приоритетни за правителството области като правосъдието, сигурността, отбраната, образованието, земеделието, здравеопазването и др.

Диян Моркин: "Труд" и
http://petel/Promeni-v-zakona--Vsichki-mazhe-nad-18-g--v-zapasa-__143759
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031