Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2016 15:23 - УЖ, ЛЕПИЛО ЗА МЕСО ? А, ГО СЛАГАТ В КИСЕЛОТО МЛЯКО!
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2890 Коментари: 4 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                   ЛЕПИЛО ЗА МЕСО В КИСЕЛОТО МЛЯКО





Нов трик за сгъстяване на киселото мляко прилагат някои производители. Имаме много сериозни съмнения за влагане на трансглутаминаза, алармира Богомил Николов, шеф на Асоциация „Активни потребители".
Той обясни, че става въпрос за слепващ елемент, който позволява да се получи желаната консистенция. Така продуктът може да съдържа по-малко истинско мляко и повече допълващи заместители.„Имаме идея как се открива това вещество, но лошото е, че няма официален метод, по който да става това”, каза Николов. Затова той настоя да се вземат спешни мерки, за да може това ново явление да бъде спряно навреме.

           image

Въпросното вещество, известно още като лепило за месо, вече масово се използва и в сиренето, за да
бъде то по-твърдо. Това позволява в него да се влага по-малко мляко и да не се спазва естественият процес на зреене.

Шефът на „Активни потребители” подчерта, че в интернет има доставчици, които предлагат свободно трансглутаминаза и в сайтовете си пишат за какво служи.

           image



Николов даде пример и за трикове с месото. На едно от изложенията на щандовете се продавала добавка течен пушек, за да се правят колбасите с вкус на пушено. . . . .


Освен обилно количество вода в месото, вече се съдържа и лепило, което държи месото здраво, да се не разпадне, заради водата съдържаща се в него. Кебапчетата, кюфтетата, бифтека и шницелите в сурово състояние също са напоени с "порядъчно" количество вода и добавки.


ПУШЕНОТО МЕСО НАИСТИНА ЛИ Е ПУШЕНО?

У нас всичко може, а за тази фокусническа тайна ни разказва г-н Йордан Войнов, който е директор на агенцията по безопасност на храните.

Причината в тази видима разлика се дължи на 2 операции, които се правят в месарските цехове – шприцоване и тумблиране.

Целта е доброто сурово месо да бъде напълнено с вода, сол, соли, нишесте, дори течен пушек, при които операции неговото тегло реално се повишава повече от 50%.

Не знаем дали Иисус наистина или метафорично е нахранил хиляди хора само с 2 риби и 5 хляба, но родните колбасари от 10 кг сурово месо получават 15 кг шунка или друг вид пушено месо.

Шприцовете, наречени още инжектори, вкарват под налягане разтвор през стотици игли в месото.

Това са различни видове солеви разтвори с добавка на Е-та – нитритната сол (Е250), мононатриевия глутамат (Е621), разтворени соеви изолати и модифицирано картофено нишесте.

Тумблерът е една уникална машина, в която месото е поставено и се върти в голям барабан (като при пералните). Въздейства се чрез налягане или чрез вакуум, за да може сипаният разтвор да попие в месото за около 1 час.

Месото изглежда масивно и сочно.

При опушване се съкращава технологичното време почти на 50%. Ако нормално то трябва да отнеме 30 дена, месото с вода и други добавки е готово за 15 дена.

Запитани технолози в месопреработвателни фирми отказват да коментират тези "нововъведения"/няма стандарт за тях/. Те казват, че за клиента е важно месото да изглежда добре, да бъде вкусно и да не е вредно.

Наистина, вложените Е-та, соли и картофено пюре не са отровни на пръв поглед, но след честа консумация на пушено месо, то става карцерогенно за организма.

Който иска да бъде здрав, най-добре е да стане вегетарианец или да си произвежда месо у дома.

Ще ни откажат ли производителите да ядем месо закупено от магазините? Отговорете си сами!






Гласувай:
14


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. djem - От 10 кила месо производителите добиват 15 кг филе
27.07.2016 15:38
Пробутват ни пилешко пълно с вода и химикали

От 10 кила месо производителите добиват 15 кг филе
Проверка в големите търговски вериги показа, че колкото повече вода има в едно месо или месен деликатес, толкова по-ниска е неговата цена.
Оказа се, че варено пушено пуешко филе, например, се продава за 7,90 лв./кг, докато птичето месо с добър външен вид е над 10 лв. И двата продукта не са полезни, защото е доказано, че повечето меса на пазара са бъкани с консерванти и подобрители, за да са с добър търговски вид. Въпросът в случая е редно ли е да ни пробутват химия и вода, предлагайки ни ги в опаковка на пилешко?
Български производители обаче признават пред журналисти, че в пилетата се инжектира саламура от фосфати, карагенан, цитрати, ксантан, гума-гуар и др.

Допустимата доза
е 3-5% в ЕС,
а у нас стига до 60-80%

което прави продуктите много вредни за здравето. Според лекари консумацията на такива продукти води до проблеми с костите, бъбреците и черния дроб.
Припомняме, че преди време Съюзът на птицевъдите в България обявиха, че у нас производителите инжектират само вода, за да се запазят свежи бройлерите след размразяване. В ЕС дори било забранено шприцоването на птичите продукти, защото недобросъвестни птицепроизводители инжектирали дори свински и телешки бульони.
Месото се инжектира с разтвори, най-използваният е от соли и вода. Технолозите обаче стриктно пазят „тайните“ на преработката. Никой не иска да разкаже подробности с мотив, че хората не се интересували от начина на производство. Важното било само колбасите да са безопасни, на достъпни цени и вкусни.
цитирай
2. djem - БЕДНИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ...
27.07.2016 15:52
ПРЕДИ, КОГАТО МЕСОПРЕРАБОТВАТЕЛИТЕ НЕ ПОЛУЧАВАХА СУБСИДИИ, НА НИКОЙ НЕ МУ МИНАВАШЕ ПРЕЗ УМА ДА СЛАГА В МЕСОТО РАЗНИ ОТРОВИ.
НО ВЕДНАГА СЛЕД КАТО ПОЛУЧИХА ПЪРВАТА СУБСИДИЯ 90% ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА МЕСНИ ПРОДУКТИ ОВОДНИХА ПРОДУКЦИЯТА СИ И ....УВЕЛИЧИХА ПРОЦЕНТА НА ПЕЧАЛБАРСТВОТО. ТОВА АКО СЕ СЛУЧЕШЕ В НОРВЕГИЯ ИЛИ ФИНЛАНДИЯ ОТВЕТНАТА РЕАКЦИЯ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ...СЪД И ...ЗАТВОР ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ.
БЕДНИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ, АКО ЯДЯТ МЕСО!
БОГАТИТЕ,КОИТО ВСЕКИ ДЕН ЯДЯТ МЕСО - ЩЕ ПЪЛНЕЯТ ДОКАТО СТАНАТ ЛОЕНИ ТОПКИ....
цитирай
3. misteriavechna - Подобни трикове прилагат и при т...
28.07.2016 13:01
Подобни трикове прилагат и при тестените изделия, големите производители добавят вещества, които задържат влагата в готовия продукт, така увеличават грамажа и влагат по- малко брашно.
цитирай
4. pando - Това са плодовете
31.07.2016 13:48
На американската "демокрация"...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031