Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2016 11:31 - МОДЕРНИТЕ УБИЙЦИ - ФИДРОГЕНИРАНИТЕ МАЗНИНИ
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2911 Коментари: 5 Гласове:
17

Последна промяна: 24.10.2016 18:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                        ПАЛМОВОТО МАСЛО


       латинското хидрогениум - означава водород


Хидрирането и хидратирането също са термини от химията, но те обикновено се използват при други химични реакции, а не при обогатяване на мазнини с водородни атоми.


Какво е  това чудовище, което убива с име "палмово масло", Продава се по големите супермаркети и е много скъпо (2 л., струват около 10 лв).


image

Аз потърсих в интернет информация за тази отвора и ето какво открих:


"....Когато ядете бутер баничка, кроасан или шоколадово изделие и усетите, че нещо ви лепне по небцето и зъбите, може да сте сигурни че сте попаднали на този тип мазнини, които за жалост се използват масово като заместител на какаовото масло в шоколадовите изделия и на кравето масло в изделията от бутер тесто. Липсата на информация е довела до широка употреба на тези мазнини и в днешно време номенклатурата на изделия съдържащи хидрогенирани мазнини е огромна и никой не може с точност да каже в кои точно продукти се съдържат. Подобен тип мазнини се използват и в производството на сапуни. Спомените за изцапаните детски усти и ръце с шоколад отдавна вече не са актуални. Причината е именно в липсата на какаово масло в повечето шоколадови изделия,което е полезно, но не и палмовото. Освен в шоколадовите изделия и тези от бутер тесто, хидрогенирани мазнини се употребяват масово в и производството на сладоледи, вафли, чипсове и всякакви лакомства. Напоследък има тенденция за увеличаване на производителите на кисело мляко използващи хидрогенирана мазнина за по-добра плътност и структура на така желания от всички нас национален и световноизвестен продукт.

От къде да получите информация? Няма такава. На повечето кофички с кисело мляко е изписано само съдържание от краве мляко (дори не пише че е сухо, или сух продукт) и жива закваска без да са обозначени консервантите и сгъстителите(палмово масло - то се топи на 50 градуса и затова го използват в сладоледите), които всъщност са много като вид и брой.

В този ред на мисли би следвало да опишем и отрицателните качества на хидроГЕНИраните мазнини и от там нататък сами може да прецените за „ползата" от използването им в храните.Тук е мястото да се добави, че немалка част от тези мазнини са с точка на топене 40-50 градуса - по-висока от телесната. Не е трудно да си представите какво се случва с тази мазнина в стомашно-чревния тракт. Полепва от вътрешната страна на червата като образува маслен слой и не дава възможност за тяхната нормална функция...тези мазнини се изхвърлят от тялото единствено чрез порите (потене) на човека.


През този период сме застрашени от нещо още по опасно, като например възможността да изпием горещ чай, кафе или любимата на много българи шкембе чорба. Тогава нищо неподозиращия човек си пийва сутрешното кафе и не разбира, че то за него може да бъде смъртоносно. Тази комбинация от гореща напитка и полепналите в стомашно чревния тракт мазнини е наистина смъртоносна, тъй като те се стопяват в следствие на по-високата температура на напитката и се абсорбират от червата в кръвта. Тогава тези налепи се образуват в кръвоносните съдове. Често причината за инфаркт и инсулт е запушване на кръвоносен съд. Понякога се стига и до ампутация на крайник в следствие на такова запушване.

http://aktivnipotrebiteli.bg/статия/179/Модерният-убиец---хидрогенираната-мазнина



Гласувай:
17


Вълнообразно


1. andri - МодеРни убийци - производителите на растителни масла
24.10.2016 12:14
от чието съдържание човек се сдобива с произволни болести на съвремието. Моделът в производството на палмово масло се копира много лесно. Не е случайно и копирането на технологията с която се добиват "растителните водородни мазнини" причиняващи болествотворни бацили, убиващи здравословните човешки клетки.

Стотици, хиляди животни умират заради изсичането на палмите, от които се добива това масло "облагородено" с водородни атоми. Индустрията не мисли за здравето на хората, тя се интересува само от печалбите, които й носи продажбата на тези хидроГЕНИрани мазнини.
цитирай
2. golden - отрови има поне в 80% от храните, продавани в търговската мрежа, които консумираме
24.10.2016 13:42
НЕС КАФЕТО НЕ Е КАФЕТО, КОЕТО НИ СЪБУЖДА

Традиционното кафе действа много тонизиращо, което не може да се каже за 3 в 1.

Това се дължи на минималното съдържание на кофеин в него. То се прави от захар, глюкозен сироп, растително масло, разтворимо кафе и млечен протеин.

Киселият вкус на нес кафето идва от палмовата мазнина в него,това е мазнината която производителите наричат "растителна мазнина"
Кафето засилва и киселинността в стомашно-чревния тракт и се счита за причинител на високото кръвно налягане.


Над 1 литър от напитката, изпита в продължение на три часа може да унищожи значителна част от тиамина в организма, а при хора, поглъщащи по 5 чаши кафе дневно, вероятността от сърдечна слабост е с 50% по-голяма, в сравнение с тази при непиещите. От гледна точка на тези вреди наистина е по-добре да заменяме някоя от дневните си чаши топло кафе с 3 в 1. Така ще намалим риска от предозиране и в същото време пак ще се насладим на любимия вкус.
цитирай
3. andri - и още нещо разбрах, което нещо направо ме втрещи, не съм и предполагала, че кафето може да е отровно
24.10.2016 13:57
Трябва ли да изобразяваме череп на опаковките за кафе?
Трябва ли да напишем "кафето е опасно за вашето здраве" върху опаковката му?

За да се хидратира нашето тяло, за да се отървем от погълнатите отрови, трябва да изпиваме по 20 чаши от по 200 мл.вода!! Тогава ще сме сигурни че сме се отървали от вредителите за деня.

Организмът ни е биохимична система с неутрално pH.

Ако внесем киселинно-образуваща храна, тялото започва да издърпва от запасите ни алкални елементи, за да може да неутрализира тази киселинност и да опази неутралното рН на кръвта и течната среда.

Приема на много кафе, мляко, газирани напитки, тежка мазна храна, месни продукти води до остеопороза.

Ние хората генетично се раждаме с "чип". Всеки човек има ген със сложното название CYP1А2 (фермент). Именно той кодира синтеза на фермента, който играе важна роля в обмяната на веществата.
Ферментът участва в синтеза на холестерола и половите хормони, разгражда много лекарства, канцерогени, токсични вещества и… кофеина в това число. При едни хора този фермент е силен, т.е. и бързо разрушава кофеина, а при други е слаб и неговото влияние върху кофеина съответно е по-бавно. Именно при последните кафето увеличава риска от инфаркти, а при бременните жени – от аборт…

Xората под 58 г., които изпиват не по-малко от 4 чаши кафе дневно са с 4 пъти по-голям риск от инфаркт в сравнение с тези, които пият по 1 чаша дневно.

Жените, които изпиват по 2-3 чаши кафе дневно, са с повишен риск от аборт и безплодие.



цитирай
4. zaw12929 - Модерни или моделни има ли печатна ...
24.10.2016 16:17
Модерни или моделни има ли печатна грешка?
цитирай
5. djem - ПАЛМОВО МАСЛО В....КРАВЕТО МАСЛО
24.10.2016 18:29
Маслото е източник на липиди, мастноразтворими витамини А и D, и на холестерол.

Бор-Чвор, Немско краве масло (Molkerel Ammerland), Саяна краве масло, Краве масло “Вълчев”, Краве масло СВА, Краве масло “Miltex”, Millker butter, Краве масло екстра (Профи Милк), Краве масло (Хранинвест), Домлян краве масло. 48% от мазнините в продуктите са ПАЛМОВО МАСЛО. Хората имат по-голямо доверие в производителите от ЕС в съдържанието на КРАВЕТО МАСЛО, което се продава в магазините. Под надзора на БАБХ попадат и други производители, които също употребяват за основна суровина в кравето масло - палмовото масло. Вече знаем защо нали? именно, защото палмовото масло се разтапя на 48 - 52 градуса, тази температура е много по - висока от температурата на човешкото тяло, която е не по-висока от 37 градуса или в стаята където температурата не е по-висока от 32 градуса на слънце. Употребявайки палмово масло за основна суровина на кравето масло, производителите удължават трайността на продукта с дни, ако стои в топло помещение, не се стопява.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031