Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2014 08:29 - РЕВИЗИЯ на НЗОК??
Автор: andri Категория: Новини   
Прочетен: 2815 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
            КРАДЛИВИТЕ  и   ПРЕСТЪПНИ ДЕЙСТВИЯ  НА

                                                          БОЛНИЦИТЕ    И  ЗДРАВНА   КАСА


image




          кражби, актуализации, болници, каса - втаса, министерство на заблудата



Защо при всяко правителство, без значение кой цвят е, НЗОК реве че няма пари за болниците и лекарства? Как е възможно : болниците купуват скъпи лекарства, които сякаш се изпаряват в пространството безследа, болничните направления - също се изпаряват за часове, не за дни; лекарски екип за интервенция взима от 400 зо 4000 лева, че и много повече/ особено за присаждане на орган/  -  на бройка -  болен...къде са тези пари - някой отчита ли се за тях???,.... като имаме  впредвид че,  най-малко на ден се правят по 3, 4 или 5 операции с частно финансиране/ болният си плаща операцията за целия екип от лекари - взели участие в интервенцията/, без касата да учавства и да покрива тези операции? В чия каса влизат тези пари?



Защо държавата дава всеки път пари  като актуализира бюджета на НЗОК, и тези пари   които изчезват някъде по някой пътечка, която никой не може да хване? Чрез тези актуализации държавата дава възможност болниците официално да рекетират болните, като се оправдават ЧЕ касата не покрива  финансово “пътеката“...и т.н.- все лъжи за сметка на простодушните и неграмотни хора, които имат нужда от такава болнична намеса.


Защо РЕВИЗОРО не влезе в болниците и не направи ревизия - къде са парите?



И винаги, управляващите са ВИНОВНИ че болниците ни остават без пари ....дори и без заплати...през част от годината. И целия годишен бюджет на НЗОК се ИЗХАРЧВА за 6 месеца,че и по-малко. КАК е възможно това? Ами ако всяка болница преставлява едно ЕООД с  финанси отпуснати като ДЕЛЕГИРАН бюджет /колкото печели през годината - толкова харчи/ без държавата непрекъснато да НАЛИВА пари в този бюджет, като стимулира по този начин високите харчове без сметка.



В САЩ 80" от държавните  болници са на самоиздръжка. Имат си управителен съвет от 10-15 човека, които "държат" финансите в здрави ръце и така съществуват вече години.


В Англия лекарствата са в пъти по-евтини от България, ЗАЩОТО се произвеждат в Англия и вносът е предимно от САЩ и е в пъти по-малък. Така англичаните стимулират английското производство за вътрешен пазар; вместо да наливат излишни пари във вносителите и скъпите дистрибуции. Затова английската икономика е здраво стъпила на пазара си /за всички стоки които произвежда - политиката е еднаква, евтино за вътрешния пазар; скъпо -високи цени  за износ.


А, у нас - по-голямата част от лекарствата са вносни и скъпи. Българските - или ги няма или не ги купуват заради високата манипулативна цена приравнена с вносните.


В България НЗОК няма  регламент който да е актуален за всички болнични пътеки  по отделно да се знае и да е записано като закон: за  интервенции - примерно са отпуснати /от нашите данъци/ 1 000 000 лева; за болнични лекарства  - 500 000 лева ...и т.н. Така всяка „дисциплина“ - болнична пътека ще има отделно финансиране и  да се води официален отчет, който да излиза в интернет, хората да го виждат на страницата, така ще стане ясно - къде отиват парите,как се харчат и коя болница ги харчи в повече или в помалко. Това се нарича контрол.


КОНТРОЛ

Когато няма контрол или той е много слаб и се води от некомпетентни и слабо заинтересовани хора-лекари и администратори, ХАРЧА е огромен и расте непрекъснато.


Тези АКТУАЛИЗАЦИИ които лекарите искат са вид РЕКЕТ, който рефлектира върху нашите данъци.


Нека всички държавни служители да си плащат здравните и пенсионни вноски, така както абсолютно всички граждани на свободна практика работещи в България /и българи и чужденци/.


Държавата да престане да „издържа“ и да плаща осигурителните вноски на държавните администратори и работници.


СТАТИСТИКАТА


мнение на специалист -  д-р Петър Москов.


 "-  По-малко от 10% от парите на НЗОК отиват за лечение на пациенти
 В целия свят разходите за здраве растат с 3 до 5%,

в България – с 16%.

 Ясно е, че когато има открито ново болнично легло, то ще бъде запълнено, подчерта Москов.
По-малко от 10% от всички пари от здравните вноски и от клиничните пътеки от НЗОК отиват за лечение на пациенти, продължи Москов със стряскащата статистика. Другите около 50% отиват за заплати в системата, а останалото – за поддръжка".

Почти 95% от частната лекарска практика  „работи“ с НЗОК. Може би целта не оправдава средствата. Заявките са повече, отколкото на практика тези здравни заведения имат нужда.



НЕКА РЕВИЗИЯТА ДА ПОКАЖЕ - КЪДЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ?


Андрея Лазарова




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. djem - Спасението за болниците е ДЕЛЕГИРАН БЮДЖЕТ
12.07.2014 10:35
КОЛКОТО ПЕЧЕЛЯТ - ТОЛКОВА ХАРЧАТ И ПЪЛЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ КАСАТА.
Само така болниците - рекетьори няма да харчат повече, отколкото им се дава.

Който харчи неправомерно държавните пари - да ги възстановява от собствения си джоб! ако му държи - да харчи чужди пари!
цитирай
2. andri - Освен това, държавните служители - да си плащат сами здравните вноски!!!
13.07.2014 10:46
Само така когато всичките българи вкл.и социално слабите си плащат здравните - в касата ще има парите за болниците и лекарствата без които не можем!
Лошото в случая с бюджентите средства е това че: всички пари които внасят здравноосигурителите Стоят в Райфайзен банк до второ нареждане. Ако не са преведени правомерно в държавния бюджет - касата как да знае че всъщност има пари?
цитирай
3. mobbidik - Никаква актуализация не им трябва - защото колкото повече пари дават на болниците, толкова повече ония ще харчат
15.07.2014 16:53
Държавата трябва да им определи Делегиран бюджет, както направи с държавните училища, детски градини и ясли.

На НЗОК му трябва юлар, който да го води към правилната посока и реформи.
Докато им отпускаме юздите, тези ненаситни доктори с БМВ-та няма да престанат да искат пари.

Качеството на обслужване в болниците е отвратително. Сестри и лекари пушат в кабинетите си и цялата болница мирише на тютюн и кафе. Отвратително!!!

Тези мошеници не заслужават никакви пари от държавата, те и без това печелят хилядарки от частната си практика, карат Мерцедеси, БМВ-та и ни гледат кръвнишки, ако не им платим за операция или вадене на зъб отделно от отпуснатите пари по касата.
цитирай
4. astrojozi19 - Няма да се оправи здравната система скоро
18.07.2014 01:14
С актуализация или без цялата ни здравна система е сбъркана изначално!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031