Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2014 23:53 - "ВОДСТРОЙ 98" ПЛАЧЕ ЗА ПАРИ
Автор: andri Категория: Новини   
Прочетен: 3348 Коментари: 3 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                                          В мътна вода се лови сляпа риба

 
        

"Водстрой 98", която по думите на Цветан Василев е на депутата от ДПС Делян Пеевски....изпитва глад за пари, защото някои от проектите финансирани от ЕС са спряни, заради несъответствие и разминаване в цифрите. В момента ЕС проверява фирмите на Пеевски, до колко са изрядни в документацията си.

А, Пеевски има нужда от свежи пари. КТБ не работи, няма начин за нови заеми....

Затова и ДПС днес беше категорична че ще подкрепят увеличението на държавния бюджет, (в понеделник - 4 август),за да може служебното правителство да задели една голяма част от парите за да се "разплати" с тези строителни фирми, макар и неизрядни.
Сега НЯМА КОНТРОЛ и ако бюджета се актуализира с 5 милиарда лв. както е заложено от Орешарски, то момента на разхищение на пари е точното време - няма парламент който да следи парите, няма и контролни комисии които също следят как се харчат парите от бюджета. 
Сега в понеделник ако НС успее да увеличи дефицита на България с 5%, това ще рече че следващото правителство ще накаже нас - гражданите, ще има замръзнали пенсии и заплати за целия период докато бюджета излезе на зелено...и това само заради Пеевски и ДПС, за да могат сега да си вземат парите, които иначе трябва еврофонда да даде.И то само за проекти, които са одобрени за финансиране, а не всички както е сега. Еврофондовете бяха спряни още през есента на миналата година, когато ЕС разбра за че  30% от проектите не отговарят на изискванията. 
ЕК изобличи Орешарски в "изопачени факти" за спрени еврофондове  Брюксел е спрял междинните плащания по екопрограмата, докато не се увери, че българските институции ще предложат коригиращи мерки за преодоляването на откритите от ЕК недостатъци в системата за управление и контрол на ОПОС. В официално писмо от Валтер Дефа, генерален директор на Генерална дирекция "Регионална политика“ на ЕК, се посочва, че междинни плащания няма да има и докато не се наложат финансови корекции по проектите от 2010 до 2013 , при които Еврокомисията е открила нарушения в обществените поръчки. От Министерството на околната среда (под командата на ДПС) и водите в отговор съобщиха, работят с финансовото ведомство и вицепремиера по еврофондовете по обща програма, която да преодолее недостатъците и да позволи успешно приключване на оперативната програма.....проблемните проекти, заради които са спрени парите, са управлявани в периода 2010 – 2012 г. по време на кабинета на ГЕРБ....но....тези проблеми са възникнали заради нарушения при провеждането на обществени поръчки в периода 2008 – 2009 г. по времето на тройната коалиция, когато той - Орешарски беше финансов министър. 

Брюксел:

"Да се твърди нещо подобно е пълно изопачаване на фактите - още повече, че в писмото от 27 ноември 2013, с което ЕК формално информира българските власти за прекъсването и мерките, които трябва да се предприемат, имена не са споменати", се казва в съобщението.   "В писмото става дума за системи, които не функционират правилно, а не за индивидуални лица и проекти. В допълнение, проектите, които нашите одитори посочиха за възможни нередности, се отнасят за 2008, 2009 и 2010 г., така че нито една конкретна политическа партия или конкретно правителство могат да бъдат сочени за единствено отговорни", се казва още в съобщението на ЕК. 
Въпросът на Брюксел засега няма отговор   Така без отговор остава питането на ЕК какво точно ще предприемат българските власти. Вариантите са два.   Единият е пълна проверка на всичките 452 договора по ОПОС, като при установяване на нередности да се наложи финансова корекция независимо от това дали е произтекла вреда или не за ЕС.     Mediapool.bg - новини, анализи, коментари



Гласувай:
9


Вълнообразно


1. golden - Задкулисието ражда престъпност
02.08.2014 01:25
Еврофондовете бяха спряни заради корупцията.

Европейската комисия е в офанзива с поетапно спиране на еврофондовете заради скандални смени и назначения и нагласени търгове.

След като в петък Брюксел спря парите по оперативна програма "Околна среда",
наред са "Човешки ресурси" и Програмата за развитие на селските райони.
Под риск са и парите по програма "Регионално развитие", а "Конкурентоспособност" също има проблеми с търговете.

Нови финансови санкции за "Регионално развитие" и "Конкурентоспособност"

След разпореждането на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова за пълна проверка на всички европроекти, по които при обществените поръчки има допуснати нарушения, са излезли проблеми с програмите "Регионално развитие" и "Конкурентоспособност".

Туй - то, правителството на Орешарски се провали както се провалиха и еврофондовете.
Поредното доказателство че БСП и ДПС взаимно си пречат когато са в кондиция и негласна коалиция. Хората затова казват "Задкулистните действия пораждат престъпления".
цитирай
2. golden - Ей така, както си стои постинга, независимо че посещенията са чести
02.08.2014 07:52
брой прочетен си е един и същ.

Пародията Блог-бг е защитена ТЕРИТОРИЯ - само за своите хора!
цитирай
3. golden - А, коментарите изчезват яко-дим
02.08.2014 07:53
нанякъде.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031