Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2015 22:19 - КОНФЛИКТЪТ СУ - 24
Автор: andri Категория: Новини   
Прочетен: 4308 Коментари: 11 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
          ИСТИНАТА ЗА САМОЛЕТА БОМБАНДИРАН ОТ АНКАРА     Астрофизиците Том ван Доорслаер и Джовани Лапента от университета в белгийския град Льовен обаче откриват пукнатини във версиите и на двете страни. Срещу леещата се през последните дни пропаганда, те изправят точни изчисления.

На база на публикувано онлайн видео с падащия бомбардировач, те пресмятат, че щом е падал 30 секунди с вертикалното движение, което е зависимо само от гравитацията, то началната му височина е била най-малко 4500 метра. Това съвпада с официалната информация на Турция, че самолетът е поразен на 5800 метра височина.

Ненормалното идва, когато се върнем около половин минута назад. Турците твърдят, че са ударили самолета, след като за 17 секунди той е навлязъл 2 километра навътре във въздушното им пространство. Белгийските учени посочват, че с 980 км/ч на Су-24 са му необходими не 17, а едва 7 секунди, за да измине 2000 метра, т.е. бомбардировачът трябва да се е движел повече от два пъти по-бавно над чужда територия. От видеото на падането е очевидно, че това просто не е вярно.   Също толкова неверни изглеждат и твърденията на Анкара, че нейните диспечери са предупредили руснаците 10 пъти за 5 минути. Самолет, летящ с 980 км/ч, за толкова време изминава 80 километра и няма сигурен начин, по който турците да са знаели, че бомбардировачът, ще влети в тяхното небе, докато е дълбоко в сирийското.

Освен това се появява и въпросът как така южната ни съседка вдига по тревога изтребители за потенциален нарушител, който още е далеч от границата. Някои наблюдатели твърдят, че турските ВВС са чакали „на пусия” руски нарушител, като простата сметка показва, че това е напълно възможно.

Със законите на физиката и простата математика се разминава не само Анкара, но и Москва. На предоставената от Русия карта се вижда, че самолетът ѝ прави 90-градусов завой след като е ударен от ракетата, което е практически невъзможно.       Според физиците това може да стане само ако управляемия снаряд е многократно по-тежък или по-бърз от летателния апарат.
Изводът на учените потвърждава друга от версиите за свалянето на бойния самолет – руските ВВС не се стараят прекалено много да избягват навлизането в чужда територия – вероятно заради твърде сдържаните реакции на НАТО при подобни ситуации през последната година.

Разкритията, на които беше дадена публичност още през уикенда, вероятно няма да доведат до някаква генерална промяна в достигналите точката на замръзване отношения Турция – Русия. При всяко положение обаче имаме ново доказателство, че във въоръжения конфликт истината пада като първа жертва.

Освен това се появява и въпросът как така южната ни съседка вдига по тревога изтребители за потенциален нарушител, който още е далеч от границата. Някои наблюдатели твърдят, че турските ВВС са чакали „на пусия” руски нарушител, като простата сметка показва, че това е напълно възможно.   Със законите на физиката и простата математика се разминава не само Анкара, но и Москва. На предоставената от Русия карта се вижда, че самолетът ѝ прави 90-градусов завой след като е ударен от ракетата, което е практически невъзможно.

Според физиците това може да стане само ако управляемия снаряд е многократно по-тежък или по-бърз от летателния апарат.  
ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ НЕ СЕ ВОДЯТ!


ЕРдоган направи голяма грешка като нападна руския самолет. Тома Томов коментира: „Той се държи като султан, мисли, че Сирия е част от великата империя”, коментира Тома Томов и допълни, че не смята, че южната ни съседка е действала по съвет от САЩ.....разгаря се дипломатическа война. Реджеп Ердоган е опитал да принуди Барак Обама да се намеси със сила в Сирия. Американският президент обаче е избегнал попадането си в капан, подобен на този с така и неоткритите ядрени оръжия на Саддам Хюсеин.     Според Томов, ситуацията ще позволи на Русия да вкара модерно въоръжение в Сирия и да контролира небето. Той обаче не очаква обединение на усилията срещу „Ислямска държава”, докато Обама е в Белия дом. Той посочи, че САЩ навлизат в изборна година и едва през 2017 г. следващият президент ще дойде на власт, докато тогава в Германия и Франция ще се готвят за вот.
 
Какво предстои:
Той сравни Балканите с „млади вулкани”, като посочи, че има държави, „създадени от Дейтънското споразумение” с „танцуващи граници” и население, събрано на едно място от война (явно се визира Босна-б.р.).

„България като страна в ЕС има едно прилично бъдеще като част от „Златния милиард”, отбеляза журналистът.

По думите му през следващите 20 години се очаква най-голямото научно развитие за последните 50 000. Затова и каквото и да решат политиците на климатичния форум в Париж, събитията ще се определят от технологичните компании, създадени от млади хора и работещи в момента „в гаражи”.  



Гласувай:
19


Вълнообразно


1. germantiger - ....
01.12.2015 00:45
НЕ бомбандиран, а бомбаРдиран(от бомбардмънт, бомбарда) и в случая той НЕ е бомбардиран.

ПРОБЛЕМА НА МАСА БЪЛГАРИ СЪС СВАЛЕНИЯ РУСКИ САМОЛЕТ

те не желаят мир или нечие извинение или друго - НЕ

МАСА БЪЛГАРИ ЖЕЛАЯТ ДНЕС РУСИЯ ДА СВАЛИ 100 ТУРСКИ САМОЛЕТА
РУСИЯ ДА ИЗБИЕ ПОЛОВИН ТУРЦИЯ
ТУРЦИТЕ ДА ЛАПАТ 1 000 РУСКИ .ИШКИ

Ето това е част от българина днес, не истината, не мира, не света, всичко е онова горе - така е и аз съм абсолютно прав за ЧАСТ от българите, тях аз наричам от дете "малките руснаци"
цитирай
2. andri - Как няма да са настроени "войнствено" част от "българите"...???
01.12.2015 08:28
като една трета от българското население е придошли от бившия съветски съюз семейства, гангстери и пройдохи, взеха бг-паспорти и сега правят пропаганда във фейсбук обслужвайки старите си господари. Те така са свикнали да живеят, както беше писал един съблогер наскоро във фейса - руснаците най-много обичат да пият и да се бият. Впрочем това е и любимото занимание на американските каубои.
Българите са навикнали някой да ги води за носа и най-изявения плац в тази насока се явява facebook - какво по-лошо от това? Да настройваш хората, против някого, за да задоволиш егото си. Хм! мисля че е против достойството ми.


И "germantiger", моля те не ми крещи с тези огромни букви. Това че, не ти обръщам внимание като ми пращаш линк на лични, не означава че не те чета. Но, моля те спазвай правилата на блога! (писането с главни букви означава "креща, викам, карам се!").
цитирай
3. dalida - Правилно е БОмБАНДИРАН - ето ви и доказателството:
01.12.2015 09:20
справка с доказателства:

1. Уолстрийт отстъпи, бомбандиран от серия разочарования - вестник "Прогрес"
2. Турски товарен кораб е бомбандиран на брега на Либия - вестник "Без коментар"
3. Докога Русе ще прилича на бомбандиран град? - Фейсбук
4. Participe pas passif masculin de бомбандирам. Правилната дума е бомбандиран!
само българите пишат правилно, изселилите се "българи" грешат!
Друг път такива като Герман-тигър - изцепки, по-добре да не се пишат в бг-блогове и да не се правят на по-осведомени в правописа, че стават смешни!!!

https://fr/wiki/бомбандирам
цитирай
4. dalida - Не вярвам да сте толкова неграмотен, че да пишете "бомбардирам", вместо правилното "бомбандирам"
01.12.2015 09:27
НЕ бомбандиран, а бомбаРдиран(от бомбардмънт, бомбарда) и в случая той НЕ е бомбардиран.

ПРОБЛЕМА НА МАСА БЪЛГАРИ СЪС СВАЛЕНИЯ РУСКИ САМОЛЕТ

те не желаят мир или нечие извинение или друго - НЕ

МАСА БЪЛГАРИ ЖЕЛАЯТ ДНЕС РУСИЯ ДА СВАЛИ 100 ТУРСКИ САМОЛЕТА
РУСИЯ ДА ИЗБИЕ ПОЛОВИН ТУРЦИЯ
ТУРЦИТЕ ДА ЛАПАТ 1 000 РУСКИ .ИШКИ

Ето това е част от българина днес, не истината, не мира, не света, всичко е онова горе - така е и аз съм абсолютно прав за ЧАСТ от българите, тях аз наричам от дете "малките руснаци"
------------------------------------------------------------
Не всичко е така, което изглежда!

И..... не слагайте всички БЪЛГАРИ под един знаменател!


цитирай
5. germantiger - Gre[kata e wyw was
01.12.2015 14:26
gramoten sum za6toto imam slu`ba 11 godini na 3 kontinenta, a wie nqmate

Bombardment i bombvarda e wekowe predi "bulgarskiq wi" glagol bombardiram

wa[eto newejestwo e irelewantno za istinata

prostete latiniciata dnes imah tokow udar i imam problem s pc
цитирай
6. germantiger - ...
01.12.2015 14:28
Hora za koito westnika e kniga... ne me razsmiwajte

Dawate kato argument zaglawiq westnikarski... westnikarski... dnes ?!?!

Bombardirowka s R ne s N i za towa move da otworite wkl. knigi na bulgarski s woenna "tematika"

Glagola proziliza ot 4uvdiza i tq e bombarda ne N, a s R!
цитирай
7. germantiger - 4ETETE WNIMATELNO ako movete
01.12.2015 14:30
Pisah MASA, powtarqm MASA bulgari

ne wsi4ki NE WSI4KI

MASA , ne wsi4ki - potretwam za da 4etete dobre

ne slagam wsi4ki bulgari pod ob6t znamenatel, kakto masa bulgari slagat pod ob6t znamenatel turcite, amerikancite primerno

GREDATA WWUW WA6ETO OKO, ne slamkata w 4ujdoto gledajte
цитирай
8. germantiger - ...
01.12.2015 14:34
wa6ata izcepka za bombaNdiraniq samolet po smosul po sy6tnost, dali 6te q komentirate?

samoleta NE E bombandiran/ili bombardiran (kakto e prawilno, za6toto dumata e 4ujdiza) bez zna4enie dumata - S M I S U L A na wa6ata izcepka??? ???

samoleta su 24 e bombandiran ili swalen ili porazen ili atakuwan ili udaren no NE i bombaNdiran

I Z C E P K A T A WI PO SMISUL ?!

I o6te wednuj izwinete za latinizata - dnes problemi s kompa!
цитирай
9. germantiger - финално от мен
03.12.2015 18:23
Какво казвах/писах преди дни с латиница поради проблем с компа...

1. Правилната дума НЕ е бомбаНдиран, абомбаРдиран защото това е чуждица в българския и "произлиза" от бомбардмънт и бомбарда, което е векове преди нас - бомбардата като средство и оръжие.

2. Ако в българския някой невеж е приел "литературно" или добило "общественост" бомбаНдирането, то това е просто не знание и идиотия

3. Ти първа коментираш и наричаш моя позиция - МОЯ ИЗЦЕПКА, но НЕ коментираш твоята изцепка ПО СМИСЪЛ, КОЯТО ТОЧНО ЗАЩОТО Е ПО СМИСЪЛ Е УНИКАЛНА - ти си написала, че СУ-24 е бомбандиран... самолет бива бомбардиран само на земята, във въздуха той може да бъде регистриран, засечен, наблюдаван, съпровождан, атакуван, ударен, поразен, свален, но НЕ и бомбаРдиран.
цитирай
10. andri - От цялата пътърдия излиза че:
06.12.2015 11:42
Свалянето на самолета на руските военни сили е бил НАГЛАСЕНА история.

Турците просто са го чакали на ПУСИЯ! Знаели са предварително че от там ще мине руски самолет. Заели са и кога ще мине.

Този ктерористичен АКТ от турска страна е направо нахалство на чужда територия, не турска!

Свавили са го за да се покажат пред Господарите си че са им предани!

цитирай
11. andri - Обърнете внимание на научните изчисления:
06.12.2015 11:45
Също толкова неверни изглеждат и твърденията на Анкара, че нейните диспечери са предупредили руснаците 10 пъти за 5 минути. Самолет, летящ с 980 км/ч, за толкова време изминава 80 километра и няма сигурен начин, по който турците да са знаели, че бомбардировачът, ще влети в тяхното небе, докато е дълбоко в сирийското.


Освен това се появява и въпросът как така южната ни съседка вдига по тревога изтребители за потенциален нарушител, който още е далеч от границата. Някои наблюдатели твърдят, че турските ВВС са чакали „на пусия” руски нарушител, като простата сметка показва, че това е напълно възможно.
--------------------------------
това нападение е само провокация, от турска страна.
Турския президент трябва да се извини на руския, ако иска поданиците му да го уважават!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031