Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 13:25 - Протестите и още нещо
Автор: andri Категория: Политика   
Прочетен: 4953 Коментари: 3 Гласове:
25

Последна промяна: 30.09.2013 12:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Гуцанов: Протестите имаха основание, но сега зад тях стоят други интереси

Избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС обиди хората и те реагираха. Протестите имаха основание, когато започнаха, но зад тях вече има други интереси. Такова мнение по повод протестите срещу правителството изрази в ефира на Дарик Варна местният депутат от Коалиция за България и градски лидер на БСП Борислав Гуцанов.

Интересите на депутати и манипулатори

Най-срамното е, че четири години тази партия управлява държавата и затова сме на този хал”, коментира Борислав Гуцанов. Според него не е време да се коментират предсрочни избори. След тях парламентът щял да се промени само в нюансите. Социалистът смята, че правителството може да изкара пълен мандат, ако си върши работата. Като постижения за първите 100 дни на кабинета той изреди намаляването на цената на тока,  увеличението на социалните и енергийни помощи, както и връщането на 500 млн. лв. ДДС на фирмите.

Гуцанов определи като „безобразие” поведението на ГЕРБ по време на провалените дебати за вот на недоверие към правителството. „Не е нормално да искаш вот и да не влизаш в после в залата. Не може по този начин да се подиграваш с парламентаризма. Не сме монархия, а парламентарна република и всички проблеми се решават в парламента. Само една политическа партия си играе с кворума. Няма случай депутати на БСП да не се регистрират в Народното събрание. Тези, които не ходиха на работа два месеца, са ГЕРБ. Парламентът е абсолютно работещ, но ще бъде по-ефективен, ако има работеща опозиция, а не циркаджийски изпълнения”, добави още депутатът.

Кунева

Националният съвет на "Движение България на гражданите" получи мандат от Националното събрание за общи политически действия с партии от Реформаторския блок, включително и за постигане на предизборна коалиция за предсрочни парламентарни избори и избори за Европейски парламент.....

Кунева припомни на присъстващите в залата представители на партии от Реформаторския блок обидните надписи пред централата на СДС по неин адрес преди изборите. Боляло ме е, но не съм отвръщала със същото, каза тя. Сега си даваме шанс - и на мен, и на вас от Реформаторския блок, продължи Кунева и апелира да се помнят грешките, за да не се допускат отново........     
  



Гласувай:
25


Вълнообразно


1. djem - Срещу "кабинета Орешарски"
18.06.2013 16:03
Животновъдите от цялата страна са готови на протестни действия. Всички структури искат да излязат да изразят недоволството си от бездействието на правителството "Орешарски". Това се казва в позиция на председателя на организация Бойко Синапов, пратена до медиите.

.................................

Протестите ще извоюват справедливост за БЪЛГАРИТЕ.

цитирай
2. marley - Историята помни
18.06.2013 16:41
че турците живяли по времето на османскта империя бяха насилствено преселени тук в България...

За българската конституция и законите на държавата

Всеки, който не спазва законите и Конституцията на Р.България е свободен да напусне страната и да замине,там където ще живее като гражданин. Ако турците не искат да спазват нашите закони...прав им път...Ердоган ги очаква...ще ги насади на техните яйца - тези които си изберат- ще спазват турските закони щом се смятат за турци; но по страно обстоятелство в предвид историята и причината да живеят тук в България.
Защото тези хора населяващи районите на средна и южна България - тракийската низина наистина са потомци на насилствено преселените турци през времето на Османската империя 18 и 19 век. А,българите които живеят в Турция са също насилствено преселени там от същите тези, които преселиха тук населението на Турция. Това е историята. Колкото по-бързо турците осъзнаят че да живеят свободно в България трябва да спазват законите и Конституцията на българите.

Стига с тези измислени права...нямало турци имало помаци и т.н. Звучи толкова познато, като оная историчка която се изхвърли в пресата като писа че в Батак нямало "Баташко клане" на невинни българи и това било измислица ....или като онова твърдение, че в България никога не е имало Турско робство, а само турско "владичество"......Прочетете си историята господа незнаещи и вижте в коя година турските поробители насилствено преселиха част от турското население на българска територия....така по този начин турците завладяват територии.....


Нищо чудно че днешните потомци се чувстват повече турци, отколкото българи...макар че младите потомци на османска Турция са родени тук в България и по силата на българските закони са БЪЛГАРСКИ граждани. Могат да изповядват каквато си искат религия, но те са българи и са длъжни да спазват БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ.
цитирай
3. anonimen65 - da dlajni sa,
19.06.2013 07:28
no koi im razreshava da si veiat fesovete sreshtu zakonite?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031