Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2014 15:04 - Тровят ни с генни храни още от 90-те години
Автор: andri Категория: Технологии   
Прочетен: 8585 Коментари: 4 Гласове:
12

Последна промяна: 26.12.2014 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                          СЕМЕНА, КОИТО НЕ НИКНАТ

американски боклуци, семена - монсанто, трансгенитичните мутации

image


Един форумец разказва:
„World According to Monsanto“ е документален филм на френската телевизия „Арте“, с режисьор Marie-Monique Robin. Това е филм, който трябва да бъде видян. Това е безспорно една от най-зловещите теми на новото време. Във филма се говори за продуктите на Монсанто, за фалшивата им реклама, за промяната на един ген, който прави растенията устойчиви на собствения им пестицид – Round Up и за патента върху този ген, което означава, че чрез трансгенитичните мутации скоро Монсанто ще имат патент над всяко едно семе, над всяко едно растение, което ражда земята – Монсанто ще са… Господ – създателите и най-лошото – собствениците на всичко живо по земята. Монсанто ще контролира храната ни… и няма да има кой да ги спре, защото Монсанто могат да подкупят администрацията на Клинтън и Буш,Обама и който и да е, така че администрацията на Бойко … е направо дребна риба за бюджета им. Прикрито лошата новина е, че в ЕС попадат страшно много продукти произведени в САЩ и Латинска Америка и третирани с пестициди на Монсанто предназначени за селското стопанство – фураж за животните например. Ако сте си купували домати от Фантастико и ако след това салатата, която сте яли е имала вкус на подметка, твърде вероятно е някой от продуктите на Монсанто да е замесен – споменатия вече Round Up например. Отгледан съм от баба ми и до 14-та си годишнина и почти не съм ял зеленчуци от пазара.Спомням си първия път, когато дядо купи големи, но доста бледи турски домати – не можах да спя цяла нощ и дори ставах да повръщам на няколко пъти, бях на 12, просто организмът ми не го пое.Най-големият страх на баба ми беше, че след като почине няма да има кой да ни отглежда „чисти“ домати и краставици и внучетата и ще се разболеят от рак…

Баба използваше чист оборски тор от животните, които отглеждаше, не ползваше пестиците, единствено „син камък“ против мана и болести по листата и други натурални и ползвани от векове продукти.За жалост баба пропускаше много важно звено във веригата – семената.Почти всички семена си купуваше от „Сортови Семена ЕООД“. Именно тук се намесва Монсанто с генетично модифицираните си семена, като дори отиват по-далеч – семена, който не могат да покълнат втори път – не могат да се развалят в склада, ако е твърде влажен – на практика можете да ги съхранявате вечно, но ако ги посеете повторно ще ударите на камък – няма да поникнат. Когато изгледате този филм, сценарии като „Заразно Зло“, където опасен вирус погубва земята и всичко живо съвсем няма да Ви се струват като научна фантастика… Технологията е тук, единствено различните държавни регулации я възпират, засега…“ У нас ГМО продуктите са забранени,но, само на хартия! В действителност в магазините за храни и млечни продукти гъмжи от генно-модифицирани храни.В т.н. мляко - няма мляко. Продукта е съставен от химия, вкус и миризма на млякото.Заради антибиотиците давани на животни и птици - месото им няма същинския вкус на месо.Заради обогатяването на лични сметки и банкови спекулации производителите на месо, мляко и кожи прибягват до химическата намеса, за да увеличат поголовно своето количество стоки,без да се интересуват от произведеното качество на своята продукция и без да ги засяга въпроса за здравето на себеподобните си, които консумират тези продукти.

image

ГМО продуктите са опасни за здравето на живите организми,(хора, животни- птици,риби),тези продукти са носители на ЩАМА - РАК и ЧУМА. Привидно добрата новина е, че в ЕС голяма част от продуктите на Монсанто са забранени, като например Posilac > "магичният" кравешки хормон който кара една крава да дава по 40л. литра мляко на ден.

Но,в Бг всичко забранено в чужбина, при нас е разрешено. Т.е. няма кой и как да го забрани, защото официално не е разрешено. Само в "сивата икономика" процента на неразрешените "забранени" стоки е повече от факт. Според статистиката "сивата икономика" движена от мафията заема около 38% от цялата икономика в БГ. Да не говорим за неофициалната контрабанда, подкрепяна от депутати и министри в сянка. За жалост обаче същата тази крава заболява от мастит, фермерите я тъпчат с антибиотици и хАмериканците поглъщат всичко това, затова и ако приятелката Ви се върне с бюст като Памела от бригада в САЩ и гърдите и спаднат след няколко месеца, не е във вас вината :)

Прикрито лошата новина е, че в ЕС попадат страшно много продукти произведени в САЩ и Латинска Америка и третирани с пестициди на Монсанто предназначени за селското стопанство - фураж за животните например. Ако сте си купували домати от Фантастико и ако след това салатата, която сте яли е имала вкус на подметка, твърде вероятно е някой от продуктите на Монсанто да е замесен - споменатия вече Round Up например. Държавата като контрольор само издава актове, които производителите не плащат, или налага глоби, които също никой не плаща. Ако всеки нарушител си плати глобите само за една година - хазната ще се напълни достатъчно и ще има пари за 20%-увеличение на минималните пенсии за години напред. Ако всички нарушители в държавата ни си плащаха глобите и актовете навреме - държавната хазна винаги ще е пълна и ще има пари и за бездомните и за критично-бедните. Но, в БГ - никой или почти никой не спазва законите, не плаща актове и глоби.

И ето как разсъждават форумците:
1. темата от една страна е ужасно интересно и от друга много неприятна . Лошото е че е факт, вече почва да излиза на яве (щом и по медиите почнаха да го говорят ) , че е от много години се продавт такива продукти в Бг. На колко от вас им се е случвало като си купите домати , и при разрязването им да миришат на риба и естествено да нямат вкус ?
2. Не са само доматите. И месото е такова, зеленчуците също. Преди няколко дни ми дойдоха гости, промъкнали през митницата български свински пържоли, за да ме изненадат. По случайно стечение аз пък бях купил нашенски от града, свински пържоли, за да ги изненадам тях. Получи се чудесно сравнение.Едните имаха вкус на свинско месо, другите(бг) - вкус на партенки и риба. Сиренето - в Италия си е сирене и кравето и овчето, а в Бг - се рони като тебешир,дори и най-скъпото, а саламуреното се стапя сякаш е от сладолед,не може да се реже като сирене. Обаче има ЕДНО положително качество - всякакво месо, дори и говеждо/не телешко, а говеждо/ се сготвя за отрицателно време. Айде някой да се сети как се готви говеждо без тенджера под налягане в бг.
3. Ами едрите ягоди,които продават търговците. Тук имаше една тема преди време за големите красиви ягоди, които растат и на сняг - имаше и снимки. Половината форумци се бореха, кой да купи повече семена от въпросните ягоди. Никой обаче не се и замисли какъв е този велик виреещ на всякъде сорт.....дали не е отровен с пестициди или нитрати (с които морим мишките и плъховете-тровим ги).
4. Печалбите са по-важни, от здравето на хората. Това вече е доказано с времето.

Още инфо по темата:

http://www.youtube.com/watch?v=G3u5MC0U8FM&feature=PlayList&p=A236A2769C77742A&index=0 http://marfiland.blogspot.com/2009/08/world-according-to-monsanto.html http://www.youtube.com/watch?v=BSNp5lVrUxU



Гласувай:
12


Вълнообразно


1. balebalev - Ами, айде да се позадействат малко,
26.12.2014 15:26
че ако ни тровят с тия темпове, то ние ще си умреме от старост, докато ни отровят.
цитирай
2. sullltan - Знаех си, че има нещо такова.
26.12.2014 15:43
Знаех си, че има нещо такова.
цитирай
3. dalida - малките доматчета Чери(големи колкото орех)
27.12.2014 08:21
Родината на чери доматчетата е Южна Америка. Те на пръв поглед са дребни разновидности на обикновения култивиран домат. Според ботаниците обаче те са сродни на дивите предшественици на обикновените домати, без да са абсолютно идентични.

Само че нещо като лилипутчета в сравнение с онези, които берем в градината и които понякога могат да достигнат и до 2–3 кг единият плод. Вкусовите им качества също, както и при другите типове, зависят от сорта, но като цяло не се различават от тези на останалите. А истината за мощния им пробив на пазара е доста прозаична. Стремителната чери-атака започва преди години от Съединените щати. Стандартните домати, които се продават в американските супери, по чисто търговски причини са с вкус на трици. Еднакви са по големина, червеният им цвят не е нито по-блед, нито по-тъмен от изисквания стандарт, но ако ти завържат очите, едва ли ще разбереш дали ти предлагат доматен резен, или тиква.
цитирай
4. dalida - Освен това
27.12.2014 08:29
и в нашето кисело мляко има бактерия, но тя е с определена цел - прави чудеса,също като дядо Коледа. Докато в нитратите и цианида вирусоподобните бацили са доста вредни.
Така се появяват на бял свят болести като ПТИЧИ грип, СИНЯ крава(какво и е синьото така и не се разбра), шап при овцете и разни други "разновидности" - болести на XX век.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031