Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2021 21:17 - Тъмнината преди зората: Предстоят ли пророчествата за бедствия?
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 4325 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 29.01.2021 14:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Тъмнината преди зората: Предстоят ли пророчествата за бедствия? 

  image ОтПерсонал на Vision Times 5 януари 2021 г.

image

По време на голяма опасност, точно когато човечеството е на ръба на пълното запустение, Божествено Същество се завръща, за да спаси верните, да предложи спасение и да разпространи просветлението. (Изображение: чрез pixabay / CC0 1.0 )

Според многото легенди и пророчества за бедствие на нациите, народите и религиите по целия свят, хората ще се изправят пред зли сили, тъмнина, скръб, тежки предизвикателства и ще преживеят опустошителни бедствия в определен период от време в бъдещето.

По това критично време, известно още като Последните дни и точно когато човечеството е на ръба на пълното запустение, Божественото същество се завръща, за да спаси верните, да предложи спасение и да разпространи просветлението. В крайна сметка справедливостта надделява и побеждава злото. Праведните хора се спасяват, пречистват и навлизат в нова, славна ера на мир и благодат.

Изглежда, че е настъпило времето на изпитание и скръб за човечеството. По всичко изглежда, че неволите от онзи хаотичен и корумпиран период от време, изобразен в пророчествата, изглежда, че те са върху нас днес.

Пророчество на древните перси

image

Пристигнаха ли тези Последни дни на изпитания, изпитания и бедствия за човечеството? Божествената помощ е винаги под ръка. 
(Изображение: pixabay / CC0 1.0 )

 Писанията на древния пророк Заратустра, персиец, живял преди хилядолетия, са преведени в Свещените книги на Изтока . Те съдържат следните пророчества:

„Всички се застъпват за алчността и вярата във фалшиви убеждения. Телата им се напълняват, но душите им са гладни. "

„Тъмните облаци и жабите потъмняват небето.“

„Горещият и студен въздух редува последователно всички плодове и зърнени храни.“

„Дъждът няма да падне, когато трябва.“

Горещият вятър, студен вятър и дъжд, които не трябва да падат, са символи на природни бедствия, докато „тъмните облаци“ и „жабите“ представляват зли сили, които потапят целия свят в тъмнина.

Прогноза за бедствие от Хермес

Хермес е бил пророк, свързан с древен Египет и Гърция. Той заяви, че човечеството ще загуби вяра в боговете по някое време в бъдещето и ще бъде на ръба на краха на духа.

„Хората, които са благочестиви към боговете, се считат за луди, докато тези, които не уважават боговете, се смятат за умни, лудите се смятат за воини, а нечестивите - за добри хора. Когато става въпрос за безсмъртието на душата или живота, те ще го дразнят и ще мислят, че е невярно. Никой вече не вярва и не говори за уважение и благочестие към боговете. Това ще бъде хаотичен период и всички морални ценности постепенно ще изчезнат. Хората изпадат в умствено объркване. Техните мисли, думи и дела вече нямат любов, но са пълни с егоизъм. Хората ще преследват изключително материалистичен живот и това преследване ще ги предпази от духовния свят.

„Ще се роди тъмна династия. Хората ще бъдат управлявани от зли, корумпирани и егоистични политици, които се интересуват от пари и власт. Природата ще излезе от равновесие. Катастрофата ще дойде, защото човечеството ще се задуши в сока им.

„Когато всичко това дойде, Върховен бог Създател ще коригира всичко това. Той ще върне тези, които са загубили пътя си и накрая ще елиминира появяващите се наводнения, пожари, войни, язви. По този начин Създателят ще възстанови целия свят в първоначалното му състояние и хората винаги ще обичат, хвалят и благославят боговете. Ще се роди нова вселена. Всичко ще бъде възстановено и ще стане красиво и свещено “.

Скандинавските и древните пророчества на индийските хопи имат подобни сведения.

Пророчества за бедствие, война и изкупление на праведните в „Книгата на Откровението“

image

Архангел Михаил е изпратен от Бог да убие демоните и Червения дракон. (Изображение: Flickr / Michiel2005 / CC BY 2.0 )

„ Книгата на Откровението “, иначе известна като „Апокалипсис“, е последната книга на християнската Библия. Според писанието, когато Йоан, ученик на Исус Христос, бил в изгнание на остров Патмос, Бог го завел в Рая, за да види седемте печата, Четирите конници и белега на Звяра, които трябвало да донесат голямо бедствие и скръб на Земята. Той записва забележителностите, на които е станал свидетел, и написва тази мистериозна книга.

Историята, както е разказана: Исус, известен като Агнето в Откровения и неговите ученици (наричани в Библията светии) се борят срещу Великия червен дракон и злите сили на Звяра. Агнето представлява справедливост, правда и Божията воля. Звярът обърква хората по света, като ги води към всички видове разврат, неморалност, зло, разврат и корумпирани пътища; хули Бога, Божията репутация и апостолите, живеещи в небето.

Злият звяр управлява Вавилон Велики, (наричан още великата прелюбодейка в Книгата). Градът е много богат, славно място, притежаващо голямо богатство и много стоки. Държави, бизнес и хора попадат под неговото прелюбодейно заклинание и трудно могат да устоят на изкушенията му. Без да обръщат внимание на бедствието, което предстои да падне, те познават злата му музика, блудството, наркотиците и мръсотията, но въпреки това все още си сътрудничат с него, правят бизнес с него и купуват продуктите му.

„Книгата Откровение“ разкрива: „Ако се бият с Агнето, Агнето ще ги победи, защото Агнето е Господарят на Господарите и Цар на царете.“ Тъй като обаче Звярът е измамник, много хора са въвлечени в неговите атрибути и му помагат да върши екстремно зло и да извършва перфидни престъпления срещу Бог и човечеството.

image

Бедствията, споменати в „Книгата на Откровението”, включват отровена вода, пожари, земетресения, градушка, бури, дим и сяра, скакалци, чуми, екстремни горещини и войни. (Изображение: wikipedia / CC0 1.0 )

Бедствията, споменати в „Книгата на Откровението”, включват отровена вода, пожари, земетресения, градушка, бури, дим и сяра, скакалци, чуми, екстремни горещини и войни. В крайна сметка Агнето и светиите побеждават злите духове, демоните и чудовищата. Вавилон Сити се срива за един ден и ужасяващи бедствия го спохождат и неговите активисти. Царете и търговците от различните страни, които са се справили и са го подкрепили, са смаяни. Мислейки си, че са недосегаеми, сега са в паника, виждайки, че богатият и славен град е напълно унищожен. Бедствието ги спохожда и тях, тъй като и те отказват да се покаят за греховете си и кривите си пътища. Те биват съдени и изпратени в ада.

При „последния съд“ всички грешници, които отказват да се покаят и търсят прошка, биват осъдени и изпратени в ада. След това се създава нова вселена и само тези, чиито имена са записани в Книгата на живота, могат да влязат в новия космос.




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
1. elizabethborislavova - изобщо не предстоят
29.01.2021 11:44
А са днес, случват се. Защо - виж в блога ми. Защото живеем във времето на язвите. Причината - страшният съд е минал, Исус вече не е ходатай и греховете ни остават на земята.
цитирай
2. elizabethborislavova - Тълкувание на Откровението от Бога
29.01.2021 11:46
Ако представлява интерес вижте какво обяснява Бог за Откровението. http://slovosvetlina/?cat=34 Няма подобно знание и Слово на земята, освен даденото в България.
цитирай
3. elizabethborislavova - Ето за конете
29.01.2021 11:52
http://slovosvetlina/?p=26324
Откровение 6-та глава. Словото в тази глава разкрива времето на печатите, открити само от Агнето. Най-важното, което във време на Съда се изпълнява, е, че едно от Четирите живи същества говори с „Глас“ и ръководи действието. А Четирите живи същества са единни с Двадесет и четири старци, които участват активно в самия Съд небесен в решение на съдбите земни. Те са в контакт с пророка и му показват бъдещите съдби, които се решават от Съда небесен над Земя и земната история! „Ела и виж!” И пророкът вижда първо белия кон, който символизира Словото Божие, излизащо в действие, въоръжено с лък, за да устрели злото неправдата и е с венеца на побеждаващ. А това показва, че Словото Божие е, което ще воюва и реши в победа небесните съдби! Това се изпълнява при отваряне – разпечатване на първия печат.

Стих 1 предава разпечатването на първия печат от Агнето – Христа. А едно от Четирите живи същества поканва Йоана да види:

Стих 2: „И видях и ето, кон бял и яздещият на него имаше лък. И даде Му се корона и Той излезе побеждаващ и да победи”. Белият кон – това сочи на Словото Божие – въоръжението, което воюва в Правда, победи и се увенчава с корона. Това Слово ни открива съдебното коронно увенчание на Словото Божие, воювало над планета Земя чрез дух Святи. Словото Божие е и сам Синът Божий, изявен долу на Земя чрез Святия Дух, Който във времето на Съда велик навлиза в коронно удостоение на Бога, в чин „трети образ“ на Бога – Съдия. И в дните на воюването победи в победа съдебна на Коронния чин на Дух Святи – „съдия” чрез Словото на изявлението, в потвърждение на решените съдби. Словото подчертава службата на Четирите живи същества в дните на Съда велик.

Стих З: Разпечатва се вторият печат! Представят ни се политически и военни събития, които се развиват тогава, когато се съдят земните съдби!

Стих 4: Червеният кон, който пророкът вижда, показва, че ще воюва със Слово (като средство за водене на борбата), Борбата ще бъде словесна!

стих 5-6: Явлен
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39747454
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031