Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2020 13:27 - Македония и... Стамболов
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2168 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 14.12.2020 21:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Една специалистка от нашия мобилен оператор Мобилтел, беше командирована в Македония да обучава техни кадри. Тя знела, че разбират български, макар че официално си говорели на... английски. Веднъж към  края на учебен час тя казала:
- Да свършим, и тогава ще си починем.
Взрив от смях. При тях "свършвам" вече имало само сексуален смисъл, а почивам - само "умирам". Демек, "да стигнем оргазма и ще си умрем". Такова изкривено разбиране след един век раздяла! 

Но при македонците, знаем, има и изкуствено разделяне. Едно младо момиче радостно споделило
- Ето, иде ми от вътре да говоря сръбски!
Ми как не. Да не мислите, че в Югославия сръбските  филми са дублирани на македонски? Или че сръбската ТВ не е била по-богата и интересна от македонската?

Братята макета много се очудили, че техният град Пилеп има превод на български. Те вече наричат прилепа... "лиляк". И не повярвали, че най-високият връх на Балканите е у нас. "Бугарска география" казали, демек тъпа лъжа. Наложило се да гледат картата. Не знаели, че Балкан е планина в България... 

Така само до преди два века братята румънци са говорели и пишели на български. И до днес техните просяци протягат ръка с думите "За бог да прости", вече без да ги разбират, и "войник" и "хайдутин" са им славни думи...

Такива работи, братя и сестри българи и българки. Прав беше президентът ЖЖ, че днешна България граничи отвсякъде със СЕБЕСИ. И коренът на вината за това, е у Стефчо Стамболов, НЕУДАЧНИК с широк размах, обявен за велик държавник от русофобската пропаганда.

В интерес на истината, без могъщата пропаганда на коалицията от Кримската война 1853-56-та (Англия, Франция, ТУРЦИЯ, едно немско графство и едно италианско кралство), без тая пропаганда (вероятно и масонска намеса), Стефчо щеше да си остане един забравен провален апостол на революционния комитет в Румъния от 1875-6-та. Да, "великият" Стамболов е изпратен 21-годишен да организира Старозагорското въстание, при което не пуква ни една пушка. Със същия резултат е и апостолството му във Велико Търново през 1876-та.

Най-кратко казано, с побоищата (с тояги на голо) и с разстрели на русофили, Стамболов слага началото на нашата 58-годишна гражданска война от 1886-1944-та. Той първи извежда войската от казармите за смазване на политическите му противници. И оттогава това става любимо занимание на УТАЙКАТА на официрството до 9-ти 9-ти 44-та.

Тая гражданска война е прекъсната само от ТРИ ВОЙНИ завършили с две катастрофи поради станалата ТРАДИЦИЯ при Фердинанд АНТИРУСКА и ПРОГЕРМАНСКА ОРИЕНТАЦИЯ. А Фердинанд е доведен от Стамболов. Катастрофата при четвъртата война, ВСВ, е предотвратена в последния момент от тия, които нямат НИЩО ОБЩО със Стамболов.

Но до днес за нашите (и блоговите в т.ч.) психо-десни русофоби, Стамболов е велик революционер и държавник. 

И тук стигаме до СВЕТОВНОТО зло причинено от тоя СЛУЧАЕН ЧОВЕК. Освен погребването на България, пророкувано от Капитан Петко Войвода. Което започва да се сбъдва пред очите ни, да пази Бог.

Утре следва продължение, ако успея.
 


Тагове:   македония,


Гласувай:
8



1. krumbelosvet - Извинявам се на неизвестните ми автори на коментари.
14.12.2020 13:54
Получавам съобщения за коментари, но не получавам самите коментари. За първи ден ми се случва. Вече четири пъти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953313
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3572
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031