Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 02:20 - Ангкор.
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2491 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 12.10.2013 00:28




image

image

image






Тагове:   древност,   Хамър,   анкор,


Гласувай:
7



1. dalida - Величието на Ангкор.
28.11.2010 14:49
Страхотни паметници на културата са строили тези хора.
цитирай
2. анонимен - Кхмерите
01.12.2010 02:23
Ангкорското общество се подчинявало строго на йерархията. Кралят, към когото се отнасяли като към божество, притежавал земята и поданиците си. Веднага след монарха и семейството му падали браманите и малка класа длъжностни лица, които били около 4000 през X век. След това идвали обикновените граждани, които имали задължения, свързани с насилствен труд. Имало също така и голяма класа от роби, която, подобна на масите в древен Египет, построила вечните монументи.
цитирай
3. анонимен - Влияние
01.12.2010 02:27
Няколкото праисторически ци вилизации, принадлежали на азиатския югоизток, са идентифицирани чрез разкопки в някои виет намски селища. Такива са хоабинхиен от палеолита и „цивилизаци ята на бронзовите барабани" от неолита. Последната донася обработката на желязо, която се разпространява из по луострова и архипелага щрез I хилядолетие пр. н. е. Първите исторически общества които се появяват в архипелага са под китайско и най-вече индийско влияние.
цитирай
4. анонимен - Югоизток
01.12.2010 02:29
В азиатския югоизток Индия от векове е организирана държава с градска култура. Затова спонтанно и “закономерно” държавите от региона започват да привличат от Индия съветници, книжовници, занаятчии, художни ци, свещенослужители, учители, цивилни и военни специалисти. Постепенно в региона се създава рафинирана дворцова цивилизация, възприела едновременно будизма под народностната му, проста и близка до първоизворите форма хинаяна, както и брахманизма с царската му култова традиция и смекчена кастова система. Не може да се пропусне и като съществена характеристика на тази регионална цивилизация навлизането и използването на свеще ната епическа и научна санскритска литература. Едно след друго в контекста на това всеобщо иидианизирине се появяват пристанища, градове и държави, някои от които притежаващи национален облик. През I хилядолетие възникват кхмерското царство Фу-нан (ІІ-VII в,), южно виетнамските царства Чам и Чампа (ІІ-ХVв.), Малайското царство и царство Суматра (империята Шривияя, VІІ- ХІVв.), явайските царства Матарам (IX-XIII в.) и Моджопахит (ХІІІ-ХVІ в.), кхмерската империя Ангор (ХІ-ХV в.)., царствата Мон (ІV-ІХ в), унищожени от нашествията на бирманите (V и IX в.) и таите-(XII в.), нахлули откъм Юнан, който също е индиянизиран.
цитирай
5. анонимен - Изследвания
01.12.2010 02:36
ГЕОАСТРОНОМИЧЕСКИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ
Греъм Хенкок в книгата си "Heaven’s Mirror", изследва паралела между геоастрономическите основи на толкова отдалечени и етнохетерогенни цивилизации като египетската и кхмерската, предлагайки теория за техният общ произход в някогашната "златна" епоха на човечеството.
"Много преди предполагаемото начало на цивилизацията в Шумер, Египет, Китай, Индия и двете Америки, процесията (геоастрономията) е била разбирана и коментирана на точен технически език от хора, които несъмнено са били високо цивилизовани".
Именно доказателствата за високите астрономически и технически познания на древните цивилизации събрани от Хенкок, навеждат Димитър Димитров на мисълта да приложи географското деление на земята при търсенето на точното разположение на свещената планина.
цитирай
6. анонимен - Българите и...
01.12.2010 02:38
СВЕЩЕНАТА ПЛАНИНА И ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ
В края на своя анализ на географските реалности,съдържащи се в Пураните, Уилфорд помества няколко извадки от тези древни книги, с цел да илюстрира своето изследване с оригинални пасажи от тях, показващ техният художествен стил и композиция. Под №5 той е предал извадка от "Брахманда Пурана", която разказва историята за прочутия меч на бога на войната Чадранана. В нея първо се описва страната на юг и югозапад от Меру, където бил роден Чадранана. Това са земите съставлявали някога древна Балгара, по гръцки известна като Бактрия. Тези земи са ограничени на изток от Тиян Шан и на юг от Памир и Хиндукуш. След това в текста се споменават сведения за преселването на Чадранана далеч на запад. Уморен от войните на боговете с гигантите, той решава да отиде в западните планини, в страната наречена Краунча, където да възстанови своята сила и да се прероди отново. Там на склоновете на тази планина, той оставил меча си. След много години този меч бил намерен от Атила и с него бил погребан.
В заключение можем да посочим няколко твърде интересни съвпадения: Освен вече споменатите географски понятия – Тангра, Мандара, Кардама, на източния бряг на Каспийско море, на 39,5-и на 40-ия паралел виждаме две планини с имената Голям и Малък Балкан и прохода Шипки. На брега на Черно море на 42-ия паралел се намира Бургас и все по същия паралел е разположена Балканската планинска верига дала името на полуострова. На 43-ия паралел се намира Мадара – свещеният култов център на българите. Случайни или закономерни са тези съвпадения?
цитирай
7. анонимен - Меру
01.12.2010 02:43
Според брахмините Меру се оприличава на конична пирамида, а според будистите – на пирамида с четириъгълна форма – и в двете системи тя има седем етажа.
Според индийците Меру бил център на древна, отдавна забравена империя, някога владяна от Дева Нахуша, който упражнявал суверенен контрол върху делата на Меру.
За траките Дева Нахуша е Дионис, за които той е реален исторически (макар и обожествен персонаж). В своите "Дионисиаки" Нонус отбелязва, че Дионис при похода си към Индия разделил своята войска на четири части, изпращайки едната към северната планина с коничния връх, от която извирали много реки, получили водите си от Юпитер Плувиалис. Не е чудно, че и Александър Македонски е познавал и ценял тази традиция. Когато Александър стигнал до една планина между днешен Кабул и река Инд, местни брахмини му казали, че нейното име е Меру и че населението около нея произхожда от някогашните войници на Дионис. Александър постановил, "това население да бъде освободено от данъци завинаги".
цитирай
8. dalida - Цялата статия за ..
01.12.2010 16:04
Цялата статия за Свещената планина е при мен.
цитирай
9. phoenix2000 - Страхотно
01.12.2010 19:19
защо ли хубавите постинги не ги изкарват на първа
цитирай
10. анонимен - koi 6te mi kaje ,jenata na han sparuh kak se kazva i ot kakav proizhod e
07.12.2010 19:17
dali nekoi znae?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031