Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2013 08:24 - СВЕТОВЕ, ЦВЕТОВЕ
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 867 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                 ВЪТРЕШНИ СВЕТОВЕ, ВЪНШНИ СВЕТОВЕ

                                         Всеки човек сам твори живота си




Философът Платон, повлиян от Питагор, намеквал загадъчно, че съществува златен ключ, който обединява всички мистерии на Вселената. Златният ключ е разумът на Логоса, източникът на първичния Ом. Може да се каже, че това е умът на Бог. Източникът на тази божествена симетрия е най-голямата мистерия на нашето съществуване. Много от великите мислители на историята, като Питагор, Кеплер, Леонардо да Винчи, Тесла и Айнщайн, са стигнали до прага на мистерията. Всеки учен, който се вглежда дълбоко във Вселената и всеки мистик, който се вглежда дълбоко в себе си, в крайна сметка се изправя пред едно и също нещо: Изначалната спирала.


СЪЗНАНИЕТО

Мислете така сякаш всяка ваша мисъл с огромни огнени букви е записана на небето и се вижда от всекиго.
Възприемайки своите мисли като реалност, съществуваща наред с това, което наричаме “материална действителност” вие се доближавате до разбирането на уникалната взаимозависимост на тези две явления.

Нашият вътрешен свят е много чувствителен, и единствено реагирайки на въздействията отвън,ние нямаме възможност да осъзнаем каква сила притежаваме. По жестока ирония човек започва да променя реалността, в която съществува, именно в този ден, час и минута,когато престане непрекъснатода реагира на нея.

Вътрешното състояние – това е мощна сила, влиянието на която се усеща във всеки аспект на вашия живот. То, впрочем, я главната и най-важна част на вашата същност, от него зависят вашите успехи и неудачи.


Посланието

За да разберете това , представете си увеличително стъкло, през което преминават слънчеви лъчи. Ако движите насам- натам, то енергията на слънчевите лъчи се разсейва и не се проявява. Но ако закрепите стъклото на определена височина, вие концентрирате същите тези слънчеви лъчи, и тази разсеяна светлина внезапно придобива сила, способна да предизвика запалване.

Същото се случва и с нашите мисли. Докато изучавате силите на мозъка вие ще се научите да развивате и концентрирате вашите мисли, усилвайки по този начин техния потенциал. На този етап на вас ви е нужно ясно да си изясните че мислите ви имат собствена сила. Вашите най-дълбоки убеждения, страхове, надежди, грижи, възгледи,желания и всяка ваша мисъл оказва влияние на вас самите, на околните и на света около вас.

Мнозина не обръщат внимание на своите мисли при събуждане, не забелязват как работи техния мозък, какво иска, от какво се бои, какво говори на себе си, а какво отмята като ненужно. Обикновено ние ядем, работим , общуваме, безпокоим се, надяваме се, строим планове, занимаваме се с любов, правим покупки, играем, отделяйки минимум време за това, как и какво мислим през това време.

Всеки човек сам твори живота си, затова погледнете критично на своя начин на живот. Вие твърдите че се стремите към финансово процъфтяване, обаче през цялото време се оплаквате от недостига на пари и скъпотията. Вие зацикляте върху това, което нямате, плашат ви пристигащите сметки, вие се тревожите и мъчително размишлявате как да се справите със ситуацията. Вие се стремите към финансова сигурност,но съзнанието ви е настроено за липса на пари и вие никога няма да ги получите.

Вашият мозък прилича на градина, за която можете да се грижите, а можете и да я занемарите. Вие сте градинарят и можете да развиете градината си или да я оставите да запустее. Но знайте: на вас ще ви се наложи да ядете плодовете или на труда си или на собственото си бездействие!

Именно мозъкът създава обкръжаваща ви действителност…

Вие можете да се съгласите или да не се съгласите с това.
Вие можете да осъзнаете това и да накарате своят мозък да работи за вас или да оставите всичко на самотек позволявайки на мозъка да работи така, че вас постоянно да ви преследват неудачи.
Но в действителността, в която вие живеете, винаги ще се създава - от вашия мозък.

Примери за нашите Светове:

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=161633

http://otheralice.blogspot.com/2013/04/blog-post_17.html




източници:


http://www.green.bg/полезно/вътрешни-и-външни-светове/
http://vbox.bg/video/watchVideo/idvideo/2oDlMnOAx-4
http://www.yoga108.info/tekstove/sa-znanieto-otkas-ot-silata-na-podsaznanieto-dzhon-kejhou



Гласувай:
10


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930