Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2015 13:05 - ХАЛЮЦИНАЦИИТЕ И АСТРАЛНИ ВИДЕНИЯ СА ПРИЧИНЕНИ ОТ НАРКОТИЦИ
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5760 Коментари: 3 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Учените доказват че наркотиците и силните лекарства са отрови за мозъка



Някои хора споделят, че са имали т.нар. извънтелесни преживявания или „астрални пътувания” – усещането, че излизат от физическото си тяло и го гледат отстрани. Екип от учени се свърза с жена, която твърди, че може по желание да влиза в такова състояние, и я подложи на изследване с мозъчен скенер. Резултатите от изследването са невероятно интересни.

Андра Смит и Клод Месие от Университета на Отава описват способностите на жената в публикация в списание „The Frontiers of Human Neuroscience”:„Тя можеше да види как се обръща във въздуха над тялото си, как лежи неподвижно и как се върти заедно с хоризонталната равнина. Понякога съобщава, че вижда себе си отгоре, докато се движи, но остава със съзнание за неподвижното си „реално” й тяло. Не докладва никакви особени емоции, свързани с преживяването.”
Случва ли се наистина? Учените откриват, че в мозъка на участничката се случва нещо стъписващо и съответстващо на разказа й: функционалния магнитен резонанс показва „силна деактивация на визуалния кортекс”, и същевременно „активиране отляво на няколко области, свързани с кинестетичната образност” – или мисловните ни представи за физическите движения. Това е частта от мозъка, която прави въможно взаимодействието ни със света – това, което ни кара да усещаме къде и в какво положение се намира тялото ни.Учените знаят, че извънтелесните преживявания може да бъдат предизвикани от „мозъчни травми, липса на сетивни стимули, преживявания, близки до смъртта, наркотични вещества, дехидрация, по време на сън, електрическа стимулация на мозъка, и други. При някои могат да бъдат съзнателно предизвикани.”

Какво се случва с жената в такива моменти?
Мозъчният скенер потвърждава, че жената действително преживява това, което твърди. Но това не значи, че „душата” излиза от тялото й. Това не е астрално пътешествие като онези, които описват някои мистици.

Нищо паранормално не се случва.

Учените смятат, че изънтелесните преживявания са тип халюцинация, задействана от някакъв неврологичен механизъм или жената е консумирала канцирогенна храна преди опита. Авторите на изследването смятат, че този неврологичен механизъм вероятно съществува и при останалите хора и че някои – като участничката в тяхното изследване – могат да се научат съзнателно да го активират. Самата тя съобщава, че го е открила за първи път като дете, докато спяла следобед.
Възможно е извънтелесните преживявания да се окажат нещо като синестезията – неврологичен феномен, който е бил масово игнориран през по-голямата част от 20-ти век. Днес синестезията, при която сетивата се смесват и хората могат например да виждат цвят при чуването на звук, е признато и добре изследвано от науката явление.

При интервенция лекарите упояват пациента с наркотик. Този наркотик има следните въздействия върху мозъка на човека: приспива го, затъпява мисълта и реакциите на пациента се забавят,реалността изчезва и на нейно място се появява илюзията,че нещо се случва, а то не е така.Тази илюзия е предизвикана от мозъчните реакции,да пресъздават несъществуващи елементи от живота, като на кино лента или ако пациента в миналото е имал стресови моменти, те се изнизват като лента през мозъчните мислови със забавено действие, но в действителност както в съня си човекът ги усеща трайно. Сънят съща е мозъчна дейност, където тялото е в покой, но мозъка - не. Учените са категорични че, няма абсолютен покой, дори и човешкото тяло да изглежда така по време на сън или когато е упоено с пълна упойка. Мозъка му не спи, реакциите му са епизодични и на всяка секунда от времето този мозък работи, черпейки сили от енергийните храни,погълнати през деня или нощта. Телепатията също е процес на мозъка.

Има смърт,доказано е. Тялото умира, когато сърцето спре да изтласква кръв във вените. Човешката кожа става сивкава и студена като лед. Тялото се вдървява като камък. След като е погребано в земята, след 10-15 години погребаните в земята кости стават на пепел,кожата се стапя,мускулите,вените и органите също стават на пепел. Учените са убедени че, от хилядолетия погребаните кости в земята,след природни и химични реакции в почвата се преобразуват в петрол.

Окултистите обаче са сигурни че, смърт няма и всичко е илюзия на мисълта. Много хора са пленени от окултните науки. Мистериите също спадат към тях, но има и такива които не че не могат да бъдат разгадани, а защото никой не иска да се превръща в "опитна мишка" за да задоволи любопитството на хората. Освен това в историята на окултните процеси съществуват опасности за живота и здравето на съвременните хора. В древността и античността някои хора са ползвали опиятите като храна на мозъка. Днес опиума е забранен именно по тази причина че, причинява смърт по загадъчен начин след дълговременна употреба, мозъчните клетки се стапят и причиняват мозъчен инсулт.

 



Гласувай:
10


Вълнообразно


1. golden - халюцинации - внушения -радиация
26.01.2015 13:56
Синдром на извратения вкус
Това е много странно и рядко психологическо разстройство, което причинява апетит към почва, въглени, хартия и други предмети. Не е открита причината за появата на синдрома, но се смята, че е резултат от недостиг на минерали и се среща най-често при бременни жени и деца от бедни семейства.

Сексомния

Това е разстройство на съня, подобно на сомнамбулизма, при което човек е сексуално активен по време на сън. След откриването му през 2003г., сексомния е използвано при оправдаване на сексуални престъпници в Англия и Канада.

Синдром на чуждите ръце

Болният има чувството, че е изгубил контрол над собствените си ръце. В някои случаи се наблюдава борба със собствената си ръка и дори опити пациента да се удуши докато спи. Причината за синдрома е мозъчна травма – удар, аневризма или травма на главата. Симптомите могат да бъдат лекувани, въпреки че за синдрома няма лек.

Синдром на експлодиращата глава

Хора с този синдром чуват силни звуци, наподобяващи експлозии, които сякаш идват от тяхната глава. Експлозиите се чуват около 1-2 часа след като болният е заспал. Няма физическа болка, но човек изпитва страх и раздразнение. Не е ясно какво причинява синдрома, но се смята, че е свързано със стреса и умората и обикновено отшумява след лечение.

Синдрома на Котард.
Хората с това рядко заболяване вярват, че те или части от тялото им вече не съществуват.

Радиацията
Най-важната молекула в една клетка е ДНК. По принцип тя има молекулярни механизми за „ремонт” и се справя съвсем успешно с естествената радиация, идваща от Космоса, от земята или при медицински преглед с рентген или томограф. Ако дозата лъчение не надхвърли определена стойност, клетките в човешкия организъм се справят с нея. Колко е висока тази стойност обаче не е лесно да се определи. Някои органи са по-чувствителни от други. Това обяснява защо при ядрен инцидент трябва да се взимат таблетки калиев йодид. Щитовидната жлеза, отговаряща за производството на жизненоважни хормони, се нуждае от йод, за да функционира. И тъй като организмът не произвежда йод, си го доставя от външни източници.Затова, ако преди човек да вдиша замърсения въздух, вземе голямо количество йод, щитовидната жлеза ще е задоволена, няма да преработи опасния радиоактивен йод и той просто ще напусне организма с урината.Хора, облъчени с по-малка доза, не умират непременно от лъчева болест. Но често страдат седмици, години или дори цял живот от умора, липса на апетит и слаба имунна система. И по-малко облъчване вреди на здравето.
цитирай
2. djem - Специално прочетете това, ако не сте на ясно с посоченото лекарство "йодид"
06.02.2015 05:55
ЛЕКАРСТВОТО - КАЛИЕВ ЙОДИД
ето какво съдържа това лекарство:

Състав:

1 таблетка съдържа 261.6 \мг от лекарственото вещество potassium iodide (калиев йодид), еквивалентен на 200 мг йод.

Помощни вещества:

Магнезиев стеарат; микрокристална целулоза; колоиден, безводен силициев диоксид; царевично нишесте; целулоза на прах; лактоза монохидрат. Лекарствена Форма и количество в една опаковка: Таблети (кръгли, с делителна черта и надпис ЕМ 70) Опаковка по 100 таблетки.

Показания:

Йодид 200 мг се използва за:

- Предотвратяване на йод недоимъчна гуша, особено по време на бременност и кърмене;

- Предотвратяване на повторна поява на гуша след преустановяване на терапия с тиреоидни хормони (хормони на щитовидната жлеза) или след операция на гуша, поради недостиг на йод;

- Лечение на гуша, дължаща.се на йоден дефицит при кърмачета, деца и юноши.

Противопоказания:

Кога не трябва да приемате Jodid 200 мг?

Jodid 200 не трябва да се приема:

- при изявена повишена функция на щитовидната жлеза;

- при латентна свръхактивност на щитовидната жлеза при дневна доза над 160 мг йод;

- при наличие на доброкачествен, хормонално активен тумор или при наличие на участъци от щитовидната жлеза с неконтролирана хормонална продукция;

- при повишена чувствителност към лекарственото вещество или към някоя от помощните съставки.
цитирай
3. milady - много интересна е Темата ...
21.07.2015 22:10
За мен лично все още е загадка дилемата / смърт или безсмъртие ?
изкушена съм ,разбира се от второто..;)
поздрави !
Julia
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930