Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2016 10:42 - Старата зараза "Малария е новата зараза "Зика"/ учените дават модерно име на стара информация
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3261 Коментари: 7 Гласове:
11

Последна промяна: 26.03.2016 19:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                                              image


                                               СТАРАТА МАЛАРИЯ Е НОВАТА "ЗИКА"


Маларията е една от най-разпространените заразни болести, известна още от дълбока древност. Тя е най-значимата тропическа болест, причиняваща висока смъртност. През периода 1855 – 1923 година е регистрирана най-голямата пандемия от малария. Названието на заболяването произтича от италианската дума “mal"aria”, която означава “лош въздух”, тъй като в Италия смятали, че причината за смъртта на хората от това заболяване е “лошият въздух”. Причинителят на маларията (Plasmodium malariae) е открит през 1880 година от френския военен хирург А. Laveran.


През последните 50 години на миналия век, в редица страни по света, разпространението на маларията е ограничено или напълно ликвидирано, но напоследък се наблюдава влошаване на маларийната обстановка.


По данни на СЗО, маларията представлява сериозен здравен проблем за повече от 100 страни в света, половината от които са в Африка и с население около 2 400 млн. души (40% от цялото население на земята). Всяка година се регистрират по 300 - 500 млн. клинични случаи на малария, като над 90% от тях са в Африка, в районите, разположени на юг от Сахара. Ежегодно маларията е причина за смъртта на 1,1 – 2,7 млн. души, от които около 1 млн. са деца на възраст до 5 години (25% от общата детска смъртност в Африка).


През 1965 година България е призната от СЗО за страна с ликвидирана малария, но поради широките връзки със страните от тропическите и субтропически региони, ежегодно в нашата страна се регистрират случаи на малария. За периода 1996-2014 г. техният брой е 2989, като през 2014 г. са регистрирани 10 случая с 1 летален изход.

Маларията е заразно заболяване, което се причинява от 4 вида маларийни плазмодии. Източник на заразата са болните хора и паразитоносителите. Възприемчивостта към маларията е всеобща.


Предаването на инфекцията става по кръвен път при:
- ухапване от заразен комар (род Anopheles);
- по време на бременност при увредена плацента;
- по време на раждане при смесване на кръвта на майката и на плода;
- при преливане на кръв от болен човек или паразитоносител, и чрез замърсени спринцовки и игли.


Заболяването се проявява с малариен пристъп (температурна треска), повтарящ се през строго определен интервал от време. Маларийният пристъп продължава от 6 до 12 часа и протича в следните три фази: I фаза – разтрисане; II фаза - чувство за горещина, като температурата бързо се покачва и достига до 40 - 41°С; III фаза – обилно изпотяване. Според клиничното протичане се наблюдават леки, средно тежки и тежки форми на малария.


В зависимост от видовата принадлежност на причинителите се различават няколко вида малария, от които тропическата протича най-тежко (болният може да изпадне в маларийна кома или да умре). Ако заболяването не се лекува, пристъпите преминават и болните стават паразитоносители.


В тропическите страни предаването на маларията се извършва целогодишно (стабилна малария), а в останалите райони - само в топлите сезони на годината (нестабилна малария). В България потенциалният малариен сезон е от месец април до месец октомври.


Профилактика на маларията включва следните мерки:

- спрямо източника на зараза – ранна диагностика и лечение на болните и заразоносителите и диспансерно наблюдение;
- спрямо преносителите: борба с ларвите (ларвицидна обработка и заселяване на водоемите с рибката гамбузия), хидромелеоративни мероприятия за пресушаване и отводняване на блатата и застойните водоеми, унищожаване на комарите и други;
- индивидуална профилактика - предпазване от ухапвания от комари (използване на репеленти, инсектициден спрей, високочестотни вибратори; замрежване на прозорци и врати и други); провеждане на химиопрофилактика с лекарствени препарати.


Ако пътувате в чужбина - посетете личния си лекар или паразитолог, за да получите указания за предпазване от малария; набавете и вземете със себе си препоръчаните препарати за химиопрофилактика и за лична доза при спешни случаи.


При завръщане от чужбина отново посетете личния си лекар и го уведомете, че сте се завърнали от тропическа страна; при всяко температурно състояние в период до три години след завръщането Ви незабавно потърсете медицинска помощ.



Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. djem - Маларията е африканска болест
19.03.2016 16:13
вярно че е отнела хиляди животи преди време, когато нямаше такова развитие на медицината, но днес вече са известни най-добрите лекарства срещу нея. Освен заразяването от комари, маларията е и болестта на мръсните ръце.

Това, което правят обаче мед.учени е да използват старите данни на старите болести - врещене до небесата че са опасни за нашето здраве и - за да си получат новите тлъсти хонорари за "откритията си" ни втълпяват че "Хепатитът" и "зика-та" са нови болести на хоризонта.

Всичко е пари, особено за фармацефтиката, която печели милиони за сметка на покорното доверие на "болните".

Виждаме че в болниците на Африка, Малайзия и островните държави от десетките или стотици "болни" едва 5% са наистина болни, другите са само в списъците т.е. така наречените "мъртви списъци" . Чета в пресата че хиляди умирали от зика или малария, ами как няма да умират - аборигените все още се хранят с неизмити (мръсни) ръце - такива са им навиците.

Как може да научиш стотици хиляди аборигени да се хранят с вилица и лъжица, след като 80% от тях нямат дори маса на която да седнат, живеят в колиби и т.н. диваци, нямат дрехи а само някакви препаски около слабините и докторите ще ми дават примери че - тези диваци умирали от малария или "зика"..., ако успеят да научат тези диви народи да се хранят с нож,вилица и лъжица и да привикнат към хигиената - болестите им ще са в пъти по-малко.

цитирай
2. kvg55 - Важното е да се всява страх и паника ...
19.03.2016 19:57
Важното е да се всява страх и паника сред
човечеството и да се продават ваксините.
цитирай
3. shtaparov - Онези,които правят това не са ...
19.03.2016 23:41
Онези,които правят това не са учени,а престъпници! В последните 20 години винаги съм знаел,че лъжат- и за "Птичия грип",и за "Лудата крава",и за "Спина",и за "Зиката",и за всичко останало: търговец на едро морал няма,но късмет има че попада само на елементари и травеститоиди вместо на железни управници,които да приложат към него Крумови закони и да го отучат ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ от лъжата,с която е откърмен!
цитирай
4. dalida - Когато живота се измерва в пари, ценностите и морала са изхвърлени зад борда!
20.03.2016 06:40
Политиците, медиите и медиците са станали толкова безсрамни, че искат да ни накарат да повярваме, че мигриращите птици в Азия са били заразени с изключително опасен и смъртоносен вирус. След това тези смъртно болни птици летят няколко седмици. След като прелетят хиляди километри те заразяват кокошки, гъски или други птици в Румъния, в Турция, в Гърция или където и да е, с които не са имали контакт и които, за кратко време се разболяват и умират. Интересно е, че мигриращите птици не се разболяват и не умират, а продължават да летят седмици наред, изминавайки хиляди километри. Всеки, който вярва в това ще повярва също и че бебетата ги носят щъркелите. Определено повечето хора в Германия са убедени в опасността от птичи грип.....
ВАКСИНИТЕ - НАЙ - ГОЛЯМАТА ИЗМАМА НА 20 ВЕК!!
ДОКАЗАТЕЛСТВАТА:
Блогът на Ник :: „Ваксините: Зловещата измама” – шокиращи ...
13 апр 2015 ... Блогът на Ник :: „Ваксините: Зловещата измама” – шокиращи разкрития за същността на ваксинирането, съдържанието на ваксините и ...
nikikm.blog/.../vaksinite-zloveshtata-izmama-shokirashti-razkritiia-za- sysht.1353853
=================
истината за произхода на спин и още за мита за ваксините
20 авг. 2011 ... След като Илюминати разпространиха измамата за еволюцията .... Ваксините и ваксинациите са една голяма измама, една заблуда и ...
estirbg.blog/.../istinata-za-proizhoda-na-spin-i-oshte-za-mita-za-vaksinite. 805123
=====================
Всичко, което не трябваше да знаете за ваксините
6 ноем. 2015 ... Ако още не знаете, че ваксините съдържат скрити вируси на рак, .... измама, да не говорим за измамата със самите ваксини и факта, ...
grigorsimov.blog/.../vsichko-koeto-ne-triabvashe-da-znaete-za-vaksinite- chast-1-a.1405002
======================
Блогът на Роси! :: Ваксините - убийци на деца!
26.11.2014 10:34 - Ваксините - убийци на деца! ... Разкритията на Д-р Марк Рандъл за ваксините .... Той е убеден че, HIV е измама. Знае, че лекарствата ...
rouzy.blog/.../2014/.../vaksinite-ubiici-na-deca.1317017
==================================
Стига вече! :: ХИВ-СПИН ИЗМАМАТА
24.05.2013 17:00 - ХИВ-СПИН ИЗМАМАТА ... 25 години ту ни заплашваха с общочовешка пандемия от СПИН, ту ни окуражаваха с открити ваксини.
krutata.blog/politika/.../hiv-spin-izmamata.1113526
==================================
GlaxoSmithKline призна за огромни здравни измами в САЩ
3 юли 2012 ... (Това не е най-голямата здравна измама, тъй като измамата със „ задължителните ваксини“ в САЩ и по целия свят е много по-крупна, ...
kostas.blog/.../glaxosmithkline-prizna-za-ogromni-zdravni-izmami-v-sasht .975236
===============================
ИСТИНАТА ЗА ПТИЧИЯ ГРИП (H5N1), ВАКСИНИТЕ И СПИН ...
12 февр. 2014 ... Първо – за да се навреди на много хора чрез ваксини и по този начин да си ... Защо точно сега атакувате тази хилядолетна измама?
nikikm.blog/.../istinata-za-ptichiia-grip-h5n1-vaksinite-i-spin-anonymous- bu.1238107
====================================================
Смъртоносни ваксини - документален филм
12.10.2011 16:24 - Смъртоносни ваксини - документален филм ... Проектът на НАСА Blue Beam (Син лъч) за измама и поробване на човечеството.
sunny5.blog/.../smyrtonosni-vaksini-dokumentalen-film.833959
===================================
Blog. bg :: ЛЪСНА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗМАМА НА ВЕКА ...
19 май 2015 ... Blog :: ЛЪСНА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗМАМА НА ВЕКА ! ВИРУСЪТ НА ... Той получи огромни пари и започна поголовното ваксиниране.
kolevm38.Blog/.../lysna-nai-goliamata-izmama-na-veka-virusyt-na-spin- ne-syshte.1362749
===========================================
Блогът на Тони Крумова! :: ИЗКУСТВЕНАТА ХРАНА
22 юни 2010 ... ... създава, чрез бактериите, които произвеждат биогоривата и ваксините. ... Синтетичните ваксини. ... 1. най-голямата измама на века
dalida.Blog/history/2010/.../izkustvenata-hrana.565556
==================================================
има и още, но това засега стига.
цитирай
5. barin - Вирусите
20.03.2016 08:06
За вирусите ще кажа, че винаги има напрежение и отбрани групи, може би тайните общества спекулират. Не се съмнявам, че повечето вируси са пуснати от лаборатории и сигурно отбрана част от света знаят антидот, но мълчат. Нали основна тяхна цел е измиране на голяма част от населението, тъй като Земята е пренаселена. Поддържам също написаното от kvg55 и Shtaparov в коментари 2 и 3.
цитирай
6. goro6 - ММС и няма малапия
26.09.2019 08:35
Златотърсачът Джим Хъмбъл отначалолекувал маларията със стабилизиран кислород(според мен кислородна вода). Успеваемостта била 60%. След това експериментирал с ММС , добавял киселина и получавал хлорен диоксид. Успехът бил зашеметяващ - 100%. Появила се опасност за ликвидация на баснословните печалби на фармацевтичните кланове и се вземат бързи мерки. ЦДС, което се продава онлайн, фарма агентите в Бг я сравняват с белината, с която общото е че съдържат хлор, и са дезинфектанти. Всъщност нямат нищо общо, що се отнася по начина им на действие. Вземат се мерки. Започват с лъжи, демонстрация на учудваща некомпетентност, слаби познания по химия и грандиозно нахалство. Няма да се очудя, ако в покъсен етап се включи и Гешев.
цитирай
7. goro6 - За вирусите ще кажа, че винаги има ...
26.09.2019 08:52
barin написа:
За вирусите ще кажа, че винаги има напрежение и отбрани групи, може би тайните общества спекулират. Не се съмнявам, че повечето вируси са пуснати от лаборатории и сигурно отбрана част от света знаят антидот, но мълчат. Нали основна тяхна цел е измиране на голяма част от населението, тъй като Земята е пренаселена. Поддържам също написаното от kvg55 и Shtaparov в коментари 2 и 3.

Доктор Ланка: " Вирусите са плод на научен консенсус." Събрали се медицински светила и в безсилието да се справят с редица заболявания, (някои твърдят, че не са се справили с нито едно), решили да набедят измисления вирус. Вирус значи отрова. Д-р Ланка продължава: В растенията, в животните и в човека, вируси не са открити. Вируси са открити във водораслите, но според биологията, водораслите не са растения. Те служат за комуникация между клетките, но не вредят." Вирусите не могат да се създадат. Създават се отрови, които организмът се стреми да неутрализира и тово наричат болест, която се лекува с изделия на фармацевтиката. Най новото което прочетох, че вирусите се хранят с негативна енергия, размножават се, но не ходят нито по малка, нито по голяма нужда. Симпатяги.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031