Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2020 10:10 - Правова държава ли е България ?
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2489 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 



                               НА 6 МИЛИОНА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ
държаваната политика от 10 години насам е видно полицейска

защото

де юре се получава следното:
във всеки град  МВР, Прокуратура и съдебна система, които на брой са около
549 000 службогонци...на държавна хранилка !

И какво всъщност стана в близкото ни минало, от полицейската държава през управлението на Тодор Живков, продължи полицейщината да се шири.
Днес в редиците на наказателния процес се нареждат:
14 вида прокурорски управления с над 500 служители.
12 вида съдебни разпределения с над 1500 служители
7 вида следователски звена с над 2000 служители
18 окръжни управления с над 5000 служители
28 кметски наместничества с над 3000 служители

Общо служителите на " закона " са на брой около 550 000.
За малка и бедна България, намираща се в момента в икономическа  и политическа криза, този раздут щат бърка яко в джоба на данъкоплатците, които не са повече от 2.5 милиона, при население не повече от 6,5 милиона до 2017 г. (без мъртвите списъци на ЦИК)

- една голяма бройка от ЧСИ и ДСИ и техните заместници (назначени в срок от 2 години) , които нямат никаква отговорност спрямо налаганите от тях възбрани, запори и налози, без оглед на това, на кого принадлежат сметките или имотите. Действа се на парче, и което е най-лошото, действа се по компромативен начин. Което означава, че, всеки ЧСИ може да наложи възбрана на имот, само по молба на някой завислив човек или кредитор подал оплакване към ЧСИ. Веднага се прави изпълнително дело при затворени врати (чл.427 ГПК), издават се изпълнителни листи и се налага в рамките на 4 -5 дни (което е противозаконно) възбрана или запор. По закон възбраните или запорите имат срок от 2 седмици за поставяне на възбрана или запор и то с условието, ако "длъжника" не си плати дължимото доброволно, и след обстойно разглеждане на сигнала,......Съгл. чл. 428 ГПК съдебният изпълнител е длъжен да покани длъжника да изпълни доброволно задължението си в двуседмичен срок. Поканата съдържа името и адреса на взискателя и предупреждение към длъжника, че ако в дадения му срок не изпълни задължението си, ще се пристъпи към принудително изпълнение. В поканата се съобщават наложените запори и възбрани. Към поканата за доброволно изпълнение се прилага копие от подлежащия на изпълнение акт. При смърт на длъжника, след като е получил поканата за доброволно изпълнение, но преди да са извършени други изпълнителни действия, съдебният изпълнител, преди да продължи действията си, изпраща на наследниците нова покана за доброволно изпълнение....От момента на налагане на възбраната длъжникът се лишава от правото да се разпорежда с имота и не може под страх от наказателна отговорност да изменя, поврежда или унищожава... и нищо друго. Може обаче имота да се дава под наем за 3 години, или да се продаде чрез агенция, ако в изп.лист не е записано, че имота ще се продава на търг.

В живота ни обаче има и изключения. А именно: издаден е изп. лист на основание изпълнително дело №... и толкоз. Нищо повече. Нито става въпрос за доброволно изпълнение, нито пък ЧСИ изнася имота на търг....особено, когато има закон за ИП, който ограничава съдията да действа както му харесва, без да се съобразява с преходни или следващи закони. Има и такива случаи: длъжникът след като научил че на имота му има възбрана, заради неплатени сметки и данъци, веднага плаща всичко до стотинка. Тогава на ЧСИ му се връзват ръцете. Щом няма вземане, няма и даване...няма търг...но възбраната на имота си остава...никой съд не я вдига (макар че е незаконна), ако няма молба от собственика (плащат се такси солени) за вдигането на възбраната......

И всичко това се прави в уж ПРАВОВА ДЪРЖАВА....

"Правова" държава - за кого ?
* Правото да крадеш безнаказано, право ли е ?
* Правото да налагаш принудително възбрани,
но не и на "своите хора", право ли е?
* Правото да обиждаш публично (пред медиите) съгражданите си, право ли е?
* Какво право имат кредитните банки да ти вземят единственото жилище, макар че уж Конституцията , ЗС и ГПК им забраняват ?
* Какво право имат производителите на менте - храни да ни тровят ?
* Какво право имат производителите на менте - лекарства да ни тровят?

Е, това не е правова държава ! Каква е тогава ?



Гласувай:
8



1. dobrodan - Е как каква? За едни е Мила Родина,
05.10.2020 10:35
за други е просто Татковина :).
цитирай
2. zaw12929 - НАРУШАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ И ...
05.10.2020 16:20
НАРУШАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ И ЕВРОРЕГЛАМЕНТИТЕ
цитирай
3. bojil - Явно има още много неща за ...
05.10.2020 16:29
Явно има още много неща за дооправяне...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930