Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2021 14:14 - Корумпираната ни съдебна система се пука като балон.
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1853 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


   БУРГАСКИ ОКРЪЖЕН СЪД НЕ СПАЗВА ЗАКОНА ЗА ДОГОВОРИТЕ

                                   Иди доказвай че нямаш леля!!

В множество случаи ЗЗД не се спазва... въпреки това Бургаския окръжен съд води дела без да е спазен нито ЗЗД, нито ГПК и нито НК, водят се дела срещу обикновени граждани и търговци , които нямат достатъчно пари да си купят съдия, съдят ги олигархични престъпни групировки особено в имотните сделки, в лицето на един мошеник с дебело досие, избягнал съдебните процеси благодарение на своите хора в БОС(има пари човека и си купува съдии).


Има корупция и по високите етажи на съдебната власт. Съдиите освен че не спазват законите и конституцията ни, т.е. от съдебната ни практика досега излиза че, съдиите в БОС предпочитат ТЪЛКУВАНЕ на закона, а не СПАЗВАНЕТО МУ....


СЪДИИТЕ не обръщат никакво внимание на обвинения в несправедлив спор, за съдията е важен единствено ИЩЕЦА(особено,когато има свой човек в съда). Спорни дела се водят и от районния съд, без причина и доказателства представени от ищците, съдът обвинява и наказва ответниците, само заради това, че са попаднали на неточното място и по неточното време.

.
Например: виждали ли сте договор за продажба в оригинален вид? Подписите със синя химикалка ли са или са просто прекопирани върху него?
Относно заверката на договорите , тя е пожелателна за едната от двете страни.САМО при нужда от завеждане на съдебно дело срещу неизправна страна, може да се мине по съкратена процедура и заверения договор служи за изваждане на изпълнителен лист.Но, в Бургаския съд се водят дела без те да са дори заверени от нотариус, дори и не са подписани от ответниците, а само подписа им е изкопиран върху договора.....Това е вид ИЗМАМА, но съдът не го интересува това, съдът не изследва подписите, има си вещи лица за това....но и вещите лица са доста податливи на корупция, особено когато се касае за доста скъпи имоти....който "спечели" (купи) делото, той е победител.


От миналата година през пролетта в Бургаския окръжен съд се заведе дело срещу бургазлия именно с такъв договор - с подписи копирани от някъде върху бланка от договор за продажба, тази бланка е подложена на цветен копир, от който се получава копие подобно на оригинала, с подписи подобни на оригиналните - не е обаче договор в ОРИГИНАЛ , а у ЦВЕТНО КОПИЕ на договора и така представен в съдът, съдът го отчита за оригинал и започва да води дело срещу ответника. Освен това ищеца няма доказателствените материали като например - декларации към договора за продажба / декларации към пълномощното за продажба / няма и не притежава първообраза на пълномощното, защото го е откраднал от собственика му. Ищеца освен измамник в този случай става и крадец. И...въпреки тези недостатъци БОС необръща внимание, че законите не са спазени (ЗЗД, ГПК) и делата се точат с месеци и години.

Иди доказвай че нямаш леля!!

https://irinakonstantinova.com/2015/11/ima_li_smisyl_da_se_zaveri_notarialno_dogovor_za_naem/



Гласувай:
10


Вълнообразно


1. andri - Всъщност нашата съдебна система преставлява спукан балон, скоро и ЕП разбра че корупцията по високите етажи няма да изчезне с вълшебна пръчица
15.02.2021 18:45
Откакто ГЕРБ и ОП са на власт, имотните измами достигат върха на сладоледа
При сегашното състояние на съдебната власт и МВР в България няма имот, който да не може да бъде заграбен от добре организираната имотна мафия
Частната собственост е неприкосновена, е записано в Конституцията. Но трябва да има някаква грешка, защото правото на собственост и неговата защита са всичко друго, само не и неприкосновени в България.
Не са само новините за наглите присвоявания и комбинации на имотната мафия, впрочем сраснала се с държавата и съдебната система, които ни дават основание да направим тази констатация.
Всички класации за състоянието на правосъдните системи и защитата на правото на собственост по света регистрират българския феномен на процъфтяващите и почти ненаказуеми имотни измами.
Краденето на имоти и фирми в България несъмнено е дело на добре организирани групи от поръчители и изпълнители под чадъра на корумпирани служители в съдебната система, нотариуси, полицаи и всички свързани с регистрацията, надзора и опазването на собствеността институции.
КАК СТАВА КРАЖБАТА НА ИМОТА
В момента в България са хит два вида измами. Едната е свързана с така наречените обстоятелствени проверки. Те се правят по същия начин, както и през 50-те години на миналия век: кметовете посочват тримата свидетели, които трябва да докажат собствеността и границите на даден имот
Злоупотребява се и със завещанията. Там действат организирани схеми с хора от гробищните паркове, полицаи, социални работници, болногледачи. Когато някоя от набелязаните самотни жертви почине и съгледвачите установят, че на погребението не е дошъл никой, мошениците написват едно красиво завещание, обявяват го по надлежния ред и, ако няма кой да го оспори, препродават плячката.
Вина носи и съдебната система

Масовото присвояване на чужди имоти, извършвано често и от близки роднини на жертвата, имаше своя пик през 2011-2012 година. Навярно шокът от това, че дори шефът на Административния съд в Бургас бе осъден на първа инстанция за собственоръчно фалшифициране на нотариални актове в служебния си кабинет, бе причина за появата на някакво противодействие срещу това социално зло.
цитирай
2. zaw12929 - в НАШИЯ ОКРЪЖЕН ГРАД Е СЪЩОТО- КО...
15.02.2021 19:18
в НАШИЯ ОКРЪЖЕН ГРАД Е СЪЩОТО- КОРУПЦИЯ НАЙ ОТКРОВЕНА
цитирай
3. andri - Предполагам че във всички големи градове съдебната ни система е корумпирана, още от времето на Цветанов и Пеевси,когато последния беше шев на ДАНС
15.02.2021 23:06
А, най - бруталното с тази "ябълка на раздора" че си затварят очите за обикновените хора, тормозят ги и ги обиждат на улицата, спорят с тях по форумите. Медиите ни се правят на ударени с мокър парцал, заради парите които получават на ръка под масата - стар номер още от времето на социализма, затова и България скоро време няма да е правова държава - корупцията убива всичко до което се докопа.

Най - бруталните кражби на имоти стават с помоща на съдебната ни система, с помоща на ЧСИ и ДСИ, с помоща на нотариусите , недвижимите агенции и част от продажните ни адвокати. МВР и прокурорите също са в играта с измамите, когато става въпрос за много, много пари,власт имащите си затварят очите.

Най-разпространените способи за измами при сделки с недвижими имоти са използването на фалшиви лични карти, пълномощни и завещания. Следват ги фалшивите съдебни определения за заличаване на възбрани върху имоти, фалшиви съдебни заповеди за прекратяване на дела, както и договорите с фалшиви подписи.
Един от “най-старите” и разпространени способи за имотна измама е фалшифициране на подписа на собственика на недвижим имот с цел продажба.
Авторите на измамата се снабдяват с копие или заверен препис от документа за собственост на имота, след което се извършва покупко-продажбата. За целта инициаторите на измамата се снабдяват с фалшива лична карта на името на собственика на имота, с помощта на която се извършва продажбата на имота при нотариус.


цитирай
4. andri - ЕДИН СПЕШЕН СЛУЧАЙ
18.02.2021 04:00
как Бургаски Окръжен Съд издава "изпълнителен лист" на лице, което представя пред ЧСИ изфабрикуван договор за продажба на имот, без да е спазен ЗЗД - т.е. да е НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕН, защото БОС нямат право да издават такива заповеди на незабавно изпълнение ако не е спазен ЗЗД.
Но, въпреки това командировани съдии от Разград, Петрич или някой град от вътрешността на България, издават такива ЗАПОВЕДИ, за да се отчетат пред СИСТЕМАТА, че са свършили някаква работа в полза на СИСТЕМАТА. Без значение за тези съдии са ЗАКОНИТЕ. За съдиите и Частните съдебни изпълнители ЗАКОНИТЕ в България НЯМАТ никакво ЗНАЧЕНИЕ.
Относно фалшивите подписи (имитират се много сполучливо. Има един компютърен начин за фалшифициране на подпис и...имотните измамници плащат 100 лв на оператора и подписите са на лице. С тези изфабрикувани договори за продажби ИМОТНАТА МАФИЯ В БУРГАС и другите градове печелят само от неустойките включени задължително в договорите. Така тези мошеници натрупват "лесни пари" по незаконен начин БЛАГОДАРЕНИЕ на изфабрикуваните договори и БЛАГОДАРЕНИЕ на своите хора (корумпираните съдии) в БОС, ВОС, ГОС и т.н. в Окръжни и Районни съдилища в държавата България - без нотариална заверка на подписите и съдържанието на договорите се водат безсмислени и порочни дела в полза на мошениците от имотните мафии в България. Само в Бургас има 2 големи имотни мафии, които включват - съдия, нотариус, адвокат, кметски наместник, заместник кмет, частен изпълнител, биячи и така се водят съдебни дела и повечето от машениците печелят тези дела, защото си имат ЗАЩИТА - съдията който води делото, нотариуса който е подпечатал договора, адвоката който е съставил договора, частния изпълнител чрез който се издава "изпълнителен лист", накрая биячът - който ви ступва подобаващо, ако не си плетите сметката - т.е. неустойката,която е включена в договора. От тази неустойка всички по веригата печелят....допълнително пари - които не се облагат с данъци от НАП - защото са незаконни!.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930