Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2014 07:15 - САЩ са виновни за започването на Втората Световна Война!
Автор: andri Категория: Новини   
Прочетен: 3545 Коментари: 5 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                      СКРИТАТА ВОЙНА НА САЩ С/У РУСИЯ

какво иска Обама - бум на заемите от федералния резерв в полза на воювашите помежду си страни

или още един път да се консолидира с изтока за по-сигурно предизвиква съдбата си умишлено  така както предизвика Япония да нападне Пърл Харбър.


              image

Сериозни обвинения срещу САЩ!


САЩ са виновни за започването на Втората Световна Война!


Ето най-важното от него момент:

На 7-ми декември 1941 г. Япония напада американския флот в Пърл Харбър, което е повод за въвличането нa САЩ във войната. Президентът Франклин Рузвелт обявява, че атаката била "ден, с чийто позор ще живеем". Наистина ден на позор, но не заради твърдението за изненадваща атака в Пърл Харбър. След 60 години предлагана ни информация днес става ясно, че не само се е знаело седмица преди нападението в Пърл Харбър, а е било открито търсено и провокирано.

Рузвелт, в чието семейство има нюйоркски банкери от 18-ти век, чийто чичо Фредерик е в борда на първата банка на Федералния Резерв, симпатизирал на интересите на интернационалните банкери, и на интереса от влизането във войната, защото, както видяхме, няма по-голяма изгода за интернационалните банкери от войната. В своя дневник съветникът по военните операции на Рузвелт, Хенри Стимсън, с дата документира разговора си с Рузвелт: "Въпросът беше как да ги накараме те първи да стрелят... Беше желателно да сме сигурни, че японците ще го направят първи, така че да няма никакво съмнение кои са агресорите."

В месеците, предхождали атаката над Пърл Харбър, Рузвелт направил всичко възможно в неговата власт за да ядоса японците, показвайки агресивно отношение: той блокира целия износ на американски петрол за Япония. Замразява всички японски фондове в САЩ.

Публично дава заеми на китайските националисти и подпомага с военни доставки англичаните, и двете страни са врагове на Япония във войната, което между другото е пълно нарушаване на международните военни правила. И на 4-ти декември, три дни преди атаката, австралийското разузнаване съобщава на Рузвелт, че японски военни части се прехвърлят към Пърл Харбър. Рузвелт ги игнорира. И както се надявали и очаквали, на 7-ми декември 1941г. Япония напада Пърл Харбър, избивайки 2345 войника.

Преди Пърл Харбър 83% от американците не искали да имат нищо общо с войната. След Пърл Харбър се записват един милион доброволци.

В днешни дни ситуацията се повтаря  -  Щатите налагат санкции срещу Русия заради Украйна!
Европа и по-точно Европейската банка и г-жа Меркел - целуната на публично място от негъра Обама, се сприятели с американските политици за да им покаже че е "желязната лейди" но, забравя че не е от царски род както "желязната лейди" Маргарет..... Меркел е просто "дете" родено и потомка на хора  от  комунистическата ЩАЗИ от времето на В-С-Война. Тя не може и никога няма да бъде от ЗНАТЕН РОД,  за да носи титлата "лейди"!!!

Важно е да се знае, че военните успехи на нацистка Германия се дължат на всеобхватната подкрепа на две организации: една от които се нарича "Ай Джи Фарбен" - която произвежда 84% от немските експлозиви, включително и "Циклон Б".

Един от негласните партньори на "Ай Джи Фарбен" е компанията на Рокфелер "Стандарт Ойл" в Америка. Фактически, германската авиация не би могла да функционира без една специална добавка, патент на компанията на Рокфелер "Стандарт Ойл". Драстичните бомбардировки над Лондон от нацистка Германия не са били възможни без продажбата на гориво за 20 милиона долара на "Ай Джи Фарбен" от компанията на Рокфелер "Стандарт Ойл".

Това е само един факт как американския бизнес печели и от двете страни във Втората Световна война.

Трябва да се спомене още една предателска организация - корпорацията "Юниън Бенкинк" от Ню Йорк. Не само финансирала в много аспекти издигането на Хитлер във власта, а и много материали по време на войната, и служила за пране на пари на нацистите, което се разбира, когато откриват в сейфовете им милиони долари нацистки пари в наличност. Корпорацията "Юниън Бенкинк" от Ню Йорк накрая е затворена за нарушаване на декрета за търговия с врага. Познайте кой бил директор и вицепрезидент на "Юниън Бенкинк"? Прескот Буш, дядото на сегашния президент и разбира се баща на предишния президент. Имайте това на ум, когато преценявате морала и политическите позиции на фамилия Буш.

Спомнете си събитията от 9/11 когато по времето на президента Буш "паднаха" двете търговски кули (взривени отвътре). САЩ намериха своя "враг" и го нападнаха официално, жертвайки за тази гнусна кауза 3500 невинни жертви.

Какво иска негъра Обама сега? Какво иска и комунистката Меркел? Какво иска световната и европейска банка? За какво бяха създадени тези банкови институции? Чии интереси защитава?
На 100% всички тези президенти, банкери, председатели - политици и военни, защитават своите милиони евро, долари, валута, и ламтят за още. Къде ще ги носят ли? Ами в гроба (два метра под земята) - няма да им трябват, но знае ли човек? Траките са били погребвани с всичкото им злато и богатство). Това са хора с "промити мозъци", от тях нищо хубаво не чакайте!!

ВОЙНАТА ВЪВ ВИЕТНАМ

image

САЩ  oфициално обявява война на Виетнам през 1964 г., след съмнителен инцидент, в който два американски разрушителя са били нападнати от торпедни лодки на Северен Виетнам в залива Тонкин. Това става познато като инцидента в залива Тонкин. Тази ситуация сама по себе си послужила като претекст за масирано струпване на войски и война.......

В Украйна какво е положението? Не е ли умишлено това отношение на САЩ и ЕС спрямо усилията на тези две "сили" в желанието им да въдворят "ред" в една страна разположена на континента АЗИЯ (повече Азия, отколкото Европа). Какво означават тези "санкции" срещу Русия? Защо паднаха двата самолета на Малайзия? Черният Обама си търси причини за да воюва? Толкова ли са закъсали банките на САЩ,че за пореден път да посегнат на невинни жертви, за да си напълнят джоба с милиарди печалби от тази нелепа война? Ще пратят ли на бойното поле президентите своите синове и дъщери да защитават интересите на бащите и майките си? НЕ!
Президентските властимащи НИКОГА не изпращат на война своето поколение! Те са хората, които стоят отстрани и наблюдават, скрити в подземията от страх за живота си!

Обама ще е последният "черен" президент! Всички след него ще са от бялата раса!
За Европа ще е по-изгодно да се сприятели с Света, за да има просперитет, търговията да има успех, тогава и банките ще бъдат финансово стабилни. Ако бизнесът загине - ще загинат и политиците. Няма ли пари - няма и политика!!


http://dalida.blog.bg/history/2011/04/30/izmamite-na-hh-vek-chast-6.738408

Гласувай:
16
0


Вълнообразно


1. golden - 1990 година: Ефекта на световните ресурси
13.09.2014 08:53
Всичко започва в края на 90-те години на 20-ти век с един експертен доклад за изчерпването на световните ресурси ефектите от глобалното затопляне в държавния департамент на САЩ поръчан от хората в сянка за американските президенти, от който става ясно ,че с тези темпове на развитие петрола ще стигне за около 50 години. Тогава се заражда план как да се отслабят икономиките на света за да се спре развитието и да се отслабят всички възможни противници , които могат да се противопоставят над американският контрол над енергията.

Като се почне от срутването на кулите и се свърши с финансовия фалит на застрахователните дружества. Отпускането на необезпечени кредити, рискови заеми за населението - осигуряват финансово обезпечение на работниците и войниците,за да притъпят недоволствата им.
цитирай
2. djem - Ако Русия бе започнала над сто войни през изминалия век и продължава да разпалва войни?
13.09.2014 09:02
Списък на „демократизираните“ от САЩ държави

В рамките на един век Съединените американски щати са провели над 100 войни и военни-интервенции, а САЩ съществува едва от два века

Двойните стандарти на най-могъщата държава, чието лидерство Китай много скоро вероятно ще отнеме, са повече от опасни за мира. Ние виждаме как чрез прякото си вмешателство САЩ превърна редица държави в „геополитически гета“. И винаги чуваме благородния предлог за „мир, свобода и демокрация“, които САЩ се чувстват ангажирани да донесат на поредната набелязана държава. След като чуем добре познатия ни репертоар, с който САЩ „обяснява“ защо „трябва“ да се изсипят тонове бомби и да се започне война над една страна всичко, което следва е кървава история, отразена внимателно и под прякото наставление на американските власти от масовите медии.

Пресните примери са Ирак, Афганистан, Сирия. Специално в Близкия Изток САЩ унищожи всякакви предпоставки за мира. Но както самия Джон Маккейн, който не пропусна да кацне в Киев по време на „мирните протести“ на „Майдана“ призна – външната политика на САЩ е зависима от петрола на Близкия Изток.

Двоен стандарт е да подкрепяш мракобесния режим на Садам Хюсеин до момента, в който кучия син е на твоя страна и години по-късно, когато той вече не е „послушен“ да съзреш, че всъщност той е диктатор. Същото важи и за Муамар Кадафи и Либия. Само трябва да погледнем резултатът от войните и интервенциите на САЩ, които ужким „освобождават и демократизират“ – какво стана с Либия, Ирак и Афганистан? Ние знаем, че това са войни, чието начало бе продиктувано от хищническите интереси на САЩ и желанието им да заграбят световните ресурси – чрез корпорациите си, или, ако е нужно, да се изсипят бомби, да нахлуят хиляди американски войници и да „отворят“ пазара на държавата за американските корпорации, които да грабят всичко на безценица и да установят монополът си. Ето за това с пълно основание можем да се съгласим, че НАТО се превърна в наказателен отряд. А последните събития в Украйна показаха, че членството в алианса и ЕС не е съвсем доброволно.

И тъй като имаме „поети ангажименти към нашите евроатлантически партньори“ (любима шаблонна фраза на всички български политици), ние станахме съучастници в окупацията на Ирак и Афганистан, десетки български войници (които поамериканчихме и наричаме „рейнджъри“) изгубиха живота си в тези две държави, които с нищо не са ни навредили впрочем, а никой не може да даде адекватно обяснение – какво търсим там. Американците си признаха – всичко е заради нефта. Учтиво дадохме „коридор“ на НАТО-вските пирати, които пускаха уранови бомби над Косово, въпреки че Турция и Гърция категорично отказаха, а също са в НАТО. Трайно „демократизираните“ жители на Косово с урановите бомби днес изглеждат странно…“странно“ е слаба дума – отвратително – сплескани глави, деформации, генетични отклонения…но предполагам, че демокрацията изисква подобни жертви.

Израел и САЩ са „рекордьори“ по нарушаване на международното право. Въпреки това САЩ, например, е лидер в световните „класации“ по свобода на медиите (въпреки че корпорациите, които са монополизирали американските медии се броят точно на пръстите на едната ви ръка), свобода на гражданите и зачитането на правата им (въпреки че се оказа, че американските служби подслушват чуждестранни и американски граждани, президенти, американския Конгрес и политиците, световни лидери и кой ли не). И така американския монопол над думичката „демокрация“ и красивите й ценности е непоклатим. Да му мисли недотам „демократичния“ свят.

Интересно какво биха казали американците, ако Русия или Китай, да речем бяха толкова ангажирани в „демократизирането“ на целия свят? Ако Русия бе започнала над сто войни през изминалия век и продължава да разпалва войни?
цитирай
3. djem - в допълнение - списъкът
13.09.2014 09:08
Получи се така, че по цял свят държавите притежават двата „велики“ символа на американската „демокрация“ – Макдоналдс и военна база. Някой нае ли се да пресметне жертвите на американските войни? САЩ провежда геноцид над световното човечество. Да вземем един Виетнам – нарицателно за всички държави, които САЩ превърна във „Виетнами“ – само там жертвите са над 2 млн. души и в това число не броим онкозаболяващите и до днес в следствие на използването на незаконни химикали като Напалмът.

Ако в две съседни държави, условно, управляват двама кръвожадни диктатора и в едната има ценни ресурси, а в другата не, ясно е коя държава ще бъде „демократизирана“. Но стига приказки, фактите са повече от красноречиви:

№ / Година / Страна / Кратко описание

1. 1914-1934 Хаити Дебаркиране на пехота, въздушни бомбардировки водещи до 19 годишна военна окупация
2. 1916-1924 Доминиканска република Военна интервенция последвана от 8-годишна окупация
3. 1917-1933 Куба Дебаркиране на морска пехота. 15-годишна окупация
4. 1918-1920 Панама Намеса на пехота която изпълнава „полицейски задължения“ в продължение на 2 години.

5. 1918-1922 Русия Флот и пехота водят битки в няколко района на страната в продължение на 5 години
6. 1919 Югославия Морска пехота се намесва в Далмация (Хърватско)
7. 1919 Хондурас Дебаркиране на морска пехота
8. 1920 Гватемала Намеса на пехотинци
9. 1922 Турция Морска пехота извършва операция в Smyrna (Измир)

10. 1922-1927 Китай Флот и пехота разположени в Китай за 5 години.
11. 1924-1925 Хондурас Парашутисти дебаркират два пъти за две години.
12. 1925 Панама Операции на морската пехота
13. 1927-1934 Китай Сили на морската пехота са разполагани из страната.
14. 1932 Салвадор Намеса на морската пехота

15. 1933 Куба Операция на морската пехота
16. 1934 Китай Морска пехота дебаркира в Фуджоу (Foochow)
17. 1946 Иран Разгръщане на войска в северните провинции
18. 1946-1949 Китай Солидно присъствие на около 100 000на войска воюваща обучаваща и тренираща местни бойци.
19. 1947-1949 Гърция Войски на САЩ осъществяват 3 годишна кампания за потушаване на бунтове.

20. 1948 Италия Манипулиране на изборите от ЦРУ
21. 1948-1954 Филипините „Тайна“ война на ЦРУ, операции на командоси (дивесанти)
22. 1950-1953 Корея Участие в Корейската война
23. 1953 Иран ЦРУ сваля правителството на министър председателя Мохамед Мосадек (Mohammed Mossadegh)
24. 1954 Виетнам Намеса на страната на Френските колоноални окупационни сили

25. 1954 Гватемала ЦРУ сваля правителството на президента Джакобо Арбенз Гузман (Jacobo Arbenz Guzman)
26. 1958 Ливан Дебакира 14 000на войска.
27. 1958 Панама Сблъсъци между войските на САЩ в зоната на Панамския канал и местното население.
28. 1959 Хаити Намеса на морски пехотинци
29. 1960 Конго ЦРУ подпомага свалянето и убийството на премиер министъра Патрис Лумумба.

30. 1969-1964 Виетнам Постепенно разполагане на военни съветници и специални части.
31. 1961 Куба ЦРУ организира диверсията в Залива на Прасетата
32. 1962 Куба Морска блокада и заплаха с употреба на ядрено оръжие.
33. 1962 Лаос Преврат организиран от ЦРУ.
34. 1963 Еквадор ЦРУ подкрепя военен преврат срещу президента Хосе Мария Валеско Ибара (Jose Maria Valesco Ibarra)

35. 1964 Панама Отново сблъсъци между войските на САЩ в зоната на Панамския канал и местното население.
36. 1964 Бразилия ЦРУ участвува във военен преврат който сваля правителството на Жуао Гоулард (Joao Goulart ) и качва на власт ген. Кастело Бранко (Castello Branco)
37. 1965-1975 Виетнам Виетнамската война. Участие на повече от 500 000на войска. Около 6 милиона жертви.
38. 1965 Индонезия ЦРУ участва в преврат срещу президента Сукарно и поставя на власт ген. Сухарто
39. 1965 Конго ЦРУ подпомага военен преврат който сваля президента Жозеф Касавубу (Joseph Kasavubu) и поставя на власт Жосеф Мобуту (Joseph Mobutu)

40. 1965 Доминиканска република Разполагане на 23 000на войска
41. 1965-1973 Лаос Начало на бомбардировки траещи 8 години.
42. 1966 Гана ЦРУ подпомага преврат за свалянето на президента Куаме Нкрума (Kwame Nkrumah)
43. 1966-1967 Гватемала Масивни антивъстаннически операции
44. 1966-1975 Камбоджа ЦРУ подкрепя военния преврат на ген, Лон Нол срещу принц Нородом Сианук. Интензивни 7 годишни бомбардировки на районите в близост до границата с Виетнам.

45. 1970 Оман (Аман) Противовъстанически операции съвместно с иранската морска пехота.
46. 1971-1973 Лаос Наглуване на американски и южновиетнамски войски
47. 1973 Чили ЦРУ учасва в преврата свалил президента Салвадор Алиенде (Salvador Allende) и качил на власт ген. Аугусто Пиночет (Augusto Pinochet )
48. 1975 Камбоджа Морската пехота влиза в сражения с правителствените сили на Камбоджа.
49. 1976-1992 Ангола Операции на ЦРУ и военни операции.

50. 1980 Иран Специални части кацат в Иранската пустиня. Атаката се осуетява от повреда в хеликоптер(и).
51. 1981 Либия Американските ВВС свалят два Либийски военни смолета над Средиземно море.
52. 1981-1992 Салвадор ЦРУ и специални части (диверсанти) извършват антивъстаннически операции в продължение на 11 години
53. 1981-1990 Никарагуа ЦРУ ръководи операциите на никарагуанските конри. Окупация на пристанищата от американски войски.
54. 1982-1984 Ливан Участие на морски пехотинци и обстрел на местни военни части от американския флот.
55. 1983 Гренада Военна инвазия в Гренада.

60. 1983-1989 Хондурас Мащабна военна програма за подпомагане, целяща конфликт с Никарагуа.

61. 1984 Иран Два ирански самолета са свалени над Персийския залив.
62. 1986 Либия Американски самолети бомбардират градовете Триполи и Бенгази, преки атаки на президентския дворец на Муамар Кадафи.
63. 1986 Боливия Специални части се занимават с антивъстанически операции.
64. 1987-1988 Иран Американската флота блокира иранския морски транспорт и сваля ирански пътнически самолет.

65. 1989 Либия Американски самолет сваля два либийски самолета над залива Сидра (Gulf of Sidra)
65. 1989 Филипините ЦРУ и специални части потушават бунтове.
66. 1989-1990 Панама 27 000 войници, флот и авиация са използвани за свалянето на правителството на президента Нориега
67. 1990 Либерия Разгръщане на военни отряди.
68. 1990-1991 Ирак Войната в залива. Отблъскване на иракските окупационни войски в Кувейт.
69. 1991-2003 Ирак Контрол над иракското въздушно пространство с периодични атаки на въздушни и наземни цели.

70. 1991 Хаити Военен преврат с участието на ЦРУ сваля от власт президента Жан Бертран Аристид (Jean-Bertrand Aristide )
71. 1992-1994 Сомалия Операция на специални части
72. 1992-1994 Югославия Основна роля в наложената от НАТО блокада на Сърбия и Черна Гора.
73. 1993-1995 Босна Активно участие във войната с пехота и въздушни атаки.
74. 1994-1996 Хаити Военни отряди налагат военен резим и връщат на власт президента Жан Бертран Аристид (Jean-Bertrand Aristide)

75. 1995 Хърватия Атака на сръбски летища.
76. 1996-1997 Заир (Конго) Морски пехотинци извършват операции в източната част на страната
77. 1997 Либерия Разполагане на войски.
78. 1998 Судан Въздушна атака разрушава най-голямото фармацефтично предприятие на Судан.
79. 1998 Афганистан Атаки на цели в страната.

80. 1998 Ирак Четири дни на интезивен ракетен и въздушен обстрел.
81. 1999 Югославия Основен дял във въздушните атаки на НАТО.
82. 2001 Македония Отряди на НАТО разоръжават албански бунтовници
83. 2001 Афганистан Наземни операции и въздушни атаки за сваляне на талибанското правителство.
84. 2003 Ирак Нахлуване в Ирак с голяма войска, въздушни и военоморски сили за сваляне на правителството на Саддам Хюсеин и установяване на ново правителство

85. 2003 – до сега Ирак Окупация на Ирак с присъствие на около 150 000 войници в борба с бунтовнически групировки.
86. 2004 Хаити Дебаркиране на морска пехота. ЦРУ участва в преврат за сваляне на от власт на Жан Бертран Аристид (Jean-Bertrand Aristide )
87. 2004 Грузия, Джибути, Кения, Етиопия, Йемен, Еритрея – Антитерористична дейност
88. 2006 и до днес Пакистан Въздушни атаки в пограничните райони.
89. 2007 Сомалия Въдушна атака по заподозрени членове на Ал Каеда.

90. 2008 Южна Осетия Транспортиране на Грузинска войска от Ирак. Въоръжаване и трениране на грузински войници.
91. 2009 Пакистан Ракетен обстрел от безпилотен самолет. Периодични въздушни атаки.
92. 2010 и досега Сирия Финансиране и въоръжаване на муджахидините
93. 2014 Украйна Финансиране и обучаване на крайнодесните радикали
end .......
цитирай
4. andri - http://alterinformation.wordpress.com/2014/08/28/99341022/
13.09.2014 10:43
САЩ и БЪлгария
днес действителността в родината ни!
ЧЕРЕН автомобил с тъмни стъкла стои на пост пред Военното ни министерство??!!

Всеки ден пред министерството на отбраната на България в София спира мистериозен автомобил на американското посолство, от който най-демонстративно слизат служители на посолството и носят папки с нареждания, или както обичат да се изразяват „съвети от загриженост“. За това алармира Спас Колев в своя профил в социалната мрежа. Според Колев това е изключителна наглост.

„Много държа да ми бъде отговорено, какво прави този автомобил пред Министерство на отбраната всеки ден? Имаме ли суверенитет? С този ли автомобил докараха “ написаните “ редове в концепцията на Шаламанов? Коя е чернокосата дама носеща папките? Такава наглост не си позволяваха дори и руснаците , когато бяхме член на Варшавския договор!“, написа Колев.

Но докъде сме стигнали, щом от един автомобил на чуждо посолство диктуват политиката ни? 02 – това е идeнтификацията на автомобилите на посолството на САЩ в България. Лошото е , че автомобила е с означение „С“, което означава „технически персонал“.
Значи, министерството се командва от техническия персонал на посолството, даже не от дипломати.
четете още:
http://alterinformation.wordpress.com/2014/08/28/99341022/
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей!
13.09.2014 11:17
Реално войната се предизвиква от икономическа криза, която води до бум във военната промишленост, за да се излезе от нея. аАнатрупаното оръжие търси и иска пазари, за да се трансформира в свежи пари
И тази икономическа криза е предизвикана от борсови игри отвъд океана.
Защото тези, които не са изкарали и цент с пот на челото ,умеят да се" трудят" върху парите изкарани с пот, за да ги вкарат в сейфовете си или в джобовете!
Приятен ден!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930