Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2015 14:48 - БОТ - ПАЯЦИ ИЛИ УЕБ - ВИРУСИ
Автор: andri Категория: Технологии   
Прочетен: 2568 Коментари: 0 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   УЕБ - ПАЯЦИ наречени - РОБОТИ или съкратено - БОТ или УЕБ ВИРУС.


Колкото и да ни е чудно, как така новоизлюпени акаунти с по няколко стотни прочита, се мъдрят на първа страница включително и в класациите, не се чудете. Чичко ГУГЪЛ отговаря на този въпрос:
Бот (скъсено от робот) се нарича компютърна програма, която използва мрежови услуги, предназначени за хора, с цел да извършва автоматични действия като обработка на данни. Използването на бот позволява иначе трудоемки задачи да бъдат решени автономно. В редица обстоятелства използването на ботове обаче не се счита за етично.

През последните няколко месеца зачестиха оплакванията от собтвеници на уеб сайтове и хора поддържащи такива във връзка с добавен код в техните файлове. Кода е от типа ..... или javascript и се добавя от автоматични ботове използвайтки данните за FTP достъп. Заразяването става ако сте посетили, вече заразен сайт. Зловредният код на компютъра копира потребителското име и паролите запаметени в FTP клиента на заразеният вече компютър и ги изпраща до външен източник. След това, автоматичен скрипт използва данните за достъп до сайтовете по FTP, сваля файловете, модифицира ги като добавя нежелан код и качва заразените файлове отново на хоста.
Какво да направите ако сайта е вече заразен?

1. Проверявате компютъра, от който администрирате сайта с поне две антивирусни програми:
2. След като вече сте сигурни, че компютъра е чист, влезте в контролния панел на хостинга и променете паролата за достъп, както и паролите на всички FTP акаунти, ако имате повече от 1.
3. Настройте FTP клиента да ползва криптиране - TLS и не запаметявайте новите пароли.
Можете да проверите даден сайт дали е заразен на адрес: http://www.unmaskparasites.com/security-report/ - обикновено подозрителните хипервръзки сочат към уебсайтове завръшващи на .cn

Ако сайта бъде блокиран от Google, като сайт с вирусно съдържание (Reported Attack Site), е необходимо да заявите "malware review" от Google Webmaster Tools.

Допълнителна информация има на адрес: http://www.stopbadware.org/home/reviewinfo



В мрежите за чат също често се срещат ботове, които могат да се ползват за достъп до информация, забавление, технически операции и др. В мрежовите компютърни игри ботовете може да се ползват като помощници на играчите или дори като самостоятелни играчи. В повечето случаи такива практики се смятат за нечестна игра.

Едни от най-често срещаните ботове са т.н. уеб-краулъри или уеб-паяци.
В блог бг има във всяка категория по 5 - 6 такива ботове - паяци, които бълват на минута по няколко постинга и заемат мястото на обикновения потребител,който стои зад името си и не се срамува от него. За жалост обаче, малко останаха такива хора. В годишните класации / където трябва да се класират потребители, с най-много прочити за една година се класират ботове с автоматично напомпени прочити за нула време.

Някои от тези ботове се губят за неопределено време, след което отново влизат в действие. Това е така, защото генерирането на акаунти понякога автоматично зацикля. Тогава сайтовете трябва да подновят информацията си за да активират отново тези автомати за генериране на прочити,мислейки си че, като подновят база данни, тези ботове ще изчезнат. Но.....Уви!

Клиентите на БТК/Vivacom вероятно ще имат ограничение за изпращане с SMTP тъй като интернет доставчика блокира порт 25. Този проблем ще наблюдавате ако ползвате мейл програма като Outlook (Express), Thunderbird, Opera и други подобни от вашия компютър.

 Знаем каква конкуренция има на сайтовете в интернет пространството. Генерирането на автомати - роботи за всеки незапознат с тази нова бъдеща технология - наречена "изкуствен интелект", която иска да измести човека като единица от интернет пространството, не е от вчера. Инженерите само това правят - правят нови технологични процеси,програми, които да заместят човешкия труд в почти всички сфери на науката. А къде по-добре ще се получи информация как работят роботите, ако не в блогове, форуми и чатове - там където хиляди коренспондират помежду си.

Не отричам, ме автоматизираните системи в заводи с опасност за човека са за предпочитане, но тъй както се разпостраняват тези технологии изместват все повече човешкия ресурс.

Няма да е далеч времето, когато почти всичко на този свят стане автоматизирано. Това изглежда е бъдещето, което ще ни изненадва все повече и повече.
Във форумите обаче не са доволни от ботовете и вижте какво направиха в една игра:
Фаза 2 - Автоматични наказания за използване на ботове
Отсега нататък автоматичната система за засичане на ботове ще работи по различен начин и ще се налагат по-сурови наказания.

Със слагането на началото на фаза 2, информацията от следенето за използване на ботове/скриптове досега ще бъде анулирана, така че тези, които имаха активиран защитен код (кепча/captcha), вече няма да получават искане за въвеждане на код. Това е необходимо, за да може промяната да работи правилно.
Следенето вече е по-точно и работи по различен начин, така че да засича още неща.
Новите правила и система се очаква да бъде въведена до 2 седмици по всички сървъри на Травиан.

Не използвайте ботове и скриптове за игра ... и умната ;)



http://forum.travian.bg/showthread.php?6855





Гласувай:
13


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930