Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2023 21:30 - Удар в стомаха на Америка ще бъде нанесен на 23 август 2023 г.
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 1530 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        image   YouTube Автор на статията: Август Котляр

 

С горчивина и болка наблюдаваме как една красива страна на мили и трудолюбиви хора, Съединените американски щати, се превръща от град на хълма в канализация, където  почтените и честни хора стават плячка на плъхове и духове. Американското правосъдие, давано за пример на целия свят като честно, обективно, безпристрастно, се превърна в инструмент за най-безочливи и беззаконни репресии срещу обикновените граждани и демократично избрания президент на САЩ Доналд Тръмп. В тази ситуация САЩ бързо губят репутацията си не само на лидер на свободния свят, но дори и на първокласна държава. Колосът на Америка, подобно на колоса на Родос, стои на два крака: Пентагона и Федералния резерв. Военната мощ на САЩ вече показа, че е празна; вторият крак, щатският долар, сега е под заплаха. Както изглежда,Русия се готви да избие и последната подкрепа изпод САЩ. Това ще се случи на 23 август 2023 г. , тя се превърна в инструмент за най-безсрамни и беззаконни репресии както срещу обикновените граждани, така и срещу демократично избрания президент на САЩ Доналд Тръмп.    

    image  

Изглежда най-умният и опитен интригант в световен мащаб се озова в Кремъл, достоен за компанията на Джон Лоу, Джакомо Казанова, Талейран и Сергей Мавроди. Или служителите от специализираните апарати и отдели, отговарящи за външната политика, изведнъж получиха просветление и прозрение.

Както някои може да се досетят, силата на Съединените щати до голяма степен се основаваше на гениален инструмент, наречен долар. Тази условна разчетна единица нямаше равна в света след златото, унифицирана златна монета, равна по тегло на една тройунция от 31,1 грама, и стандартно златно кюлче с тегло 12,4 килограма (400 тройунции). До определен момент (15 август 1971 г.) доларът се превръща в злато в размер на 35 долара за тройунция, т.е. доларът съответства приблизително на един грам злато. Към август 2023 г. тройунция струва около 1900 долара, а златото се е превърнало от средство за тезавриране (натрупване на съкровища) в обикновена борсова стока. Значението на златото днес е неговата пресилена ювелирна стойност и обективна стойност за електрониката, защото не се окислява и позлатените контакти служат безупречно.За бижутата златото е същото като диамантите, които също струват с порядък по-скъпо, отколкото би трябвало.

    image  

Гениалността на долара като инструмент е, че той едновременно се появява в три вида: като вътрешна валута на Съединените щати, като средство за международни разплащания и като средство за натрупване, което до голяма степен замени златото. Когато говорят за златните и валутните резерви на различни страни, има много малко разпределено (т.е. физически поставено някъде в кюлчета) злато и самите тези резерви са записи на кореспондентски сметки в американски банки. Тоест, богатството на всяка държава са онези записи в сметките, които се контролират от американските финансови власти и които американските политически власти позволяват на други държави да считат за национално богатство. Както многократно видяхме, американските власти могат да вземат пари от всеки.

    image  

Така беше и с Иран (където американските политици първо се забъркаха с шаха и ислямската революция, а след това не можаха да се справят със ситуацията и избягаха), така беше и с Ирак, също някога най-добрият приятел на Съединените щати, те го направиха и с Русия - отначало  флиртуваха, обещаваха планини злато, а после си блъснаха лицата в асфалта. Но този път не се получи да си избършеш краката в  Путин, в Украйна ги удариха по лицето, а сега на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка ще ги ударят в стомаха и ако не се успокоят, ще си го получат и всички ще бият камбаните на света. Все едно селяните в Русия заклаха конекрадец - ритаха и биеха с дринами по целия свят и никой не е виновен, че издъхна.

    image   Север-Юг-Изток като колективен Анти-Запад

Многократно трябваше да говоря за опитите си да предам на здравомислещите хора в Съединените щати за унищожението, което тази прекрасна страна нанася върху себе си поради арогантност и невежество. Писах на Foreign Affairs, National Interest и American Interest, на всякакви центрове за изследване на международните отношения - опитах се да им отворя очите за грешки и грешни изчисления, за неправилни изчисления на БВП на САЩ, за раздути активи, за колапс на индустрията и инфраструктурата, до пълно неразбиране на Русия и подценяване на нейната сила и дружелюбие. За чест на Путин, той до последно се опитваше да се докопа до челата на американските и западноевропейски кълвачи, които вече бяха издълбали клона, на който седяха. И този клон е основната издънка на паричното дърво, това е доларов клон и европейски издънки от него.

    image  

Какво не разбират политическите кълвачи на Запад? Първо, че самият долар е чиста конвенция, той дори не е банкнота с каквато и да е деноминация и струва 10 цента, когато е отпечатана. При наличието на платежна система всяка стойност може да бъде номинирана и преброена дори във фартинги, които са били в обращение на Луната, когато Dunno и Donut са били там.

    image  

Има много натрупан опит в създаването на синтетични финансови инструменти – това е и условната единица на ранния Европейски съюз екюто, което по-късно се превръща в евро и получава хартиено превъплъщение; с въвеждането на еврото те по едно време се изравниха с националните валути и в същата Франция беше възможно да се плащат както евро, така и франкове. Има синтетични валути на кошницата, чиято единица се състои от части от съществуващи единици, като условната валута на Международния валутен фонд SDR (специални права на тираж, специални права на тираж, глупаво име, но какво да се прави). Има грандиозен съветски опит с двуконтурна финансова система, в местна рубла и в преводна рубла, която беше една трета по-скъпа от долара (1 долар - 0,66 рубли при съветската власт, парите се обменяха официално за чужденци на тази ставка,на черния пазар дадоха 4 рубли за долар и допълнително 15 години затвор по член 88 от Наказателния кодекс на RSFSR). Бившият председател на Elbim Bank, Сергей Лвович Морозов, имаше идеята да издаде заместител както на долара, така и на рублата, така нареченият Единен универсален чек, и с тази идея той привлече много заети хора в края на 90-те години и началото на 2000-те. Сергей Мавроди емигрира от своя Мавриций и те използваха собствен обменен курс в обменните бюра на МММ по отношение както на рублата, така и на долара. По принцип поне препуциумът на еврейските бебета може да ходи като парична единица, ако всеки е длъжен да ги приеме като законно платежно средство и ще бъде възможно свободното им обменяне или за стоки / услуги, или за други парични единици, дори фиат , дори крипта. Всяка банка може да бъде упълномощена да отпечата парична единица.Възможно е за група банки - в щатските долари се печатат всяка от 12-те регионални банки на Фед, хонконгските долари се печатат от три банки (Bank of China, HSBC и Standard Chartered), британските лири се печатат от две банки, Bank of England и Bank of Scotland.

    image  

Второ, политическите кълвачи на Запада не разбират, че всички най-големи финтех компании (създаващи и развиващи компютърни финансови технологии) са предимно руски или имат руски мозъци в основата си. Всички световни платежни системи са базирани на руски мозъци, а не на американски или индийски, което изобщо не се рекламира. Съвременните руски платежни системи са поколение пред западните. Ако наричате нещата с истинските им имена, тогава американските и още повече европейските банки са колективна ферма в сравнение с руските, а колективната ферма изостава. И има такова нещо като клиринг. Това е система от взаимни разплащания, като сетълментите са били многостранни. През 1963 г. страните от СИВ (Съвет за икономическа взаимопомощ, той беше аналог на сегашния Европейски съюз,само за страни със социалистическа ориентация), беше създадена IBEC (Международна банка за икономическо сътрудничество), която се занимаваше само с финансови услуги за процесите на междудържавно разделение на труда, тъй като много продукти бяха произведени чрез междудържавно сътрудничество. След разпадането на СССР много страни имаха дългове към СССР и Министерството на финансите прехвърли клиринговите функции на частни банки. Например, ако си спомням правилно събитията отпреди четвърт век, момчетата от MDM Bank се занимаваха със сетълменти с Индия и те внасяха чай от Индия, продаваха го на руския пазар и се уреждаха с Министерството на финансите през рубли върху индийския дълг, деноминиран в рупии, това бяха 1997/1998 години. Вече писахме за суперкомпютъра Aladdin, най-мощният в света, създаден да обслужва финансовата суперкорпорация BlackRock.Русия с Китай и Индия могат да изградят нещо подобно, което да обслужва тяхната клирингова система, защото руснаците имат брилянтен математически мозък, китайците имат технологии и микропроцесори, индийците имат много линейни програмисти в Бангалор.

    image  

Трето, политическите кълвачи на Запад не разбират, че Европа и Съединените щати са загубили всякакво културно превъзходство, техните ценности, техните подходи към живота вече не впечатляват и не вдъхновяват никого. Елитите и образованите слоеве на страните от БРИКС и тези, които искат да се присъединят, разбраха, че американската мечта е провал, че почти всеки може да си позволи къща от шперплат, че Китай започна да прави коли по-добри и по-евтини от американските, че домакинските уреди вече се предлагат на изгодни цени от Виетнам и Малайзия, а всякакви дрехи и обувки – от Индия и Бангладеш. Китай започна да произвежда невероятни луксозни стоки на достъпни цени, които не отстъпват по качество на френските, английските и италианските. И какво става? Колективният Анти-Запад сега показва на Запада своето пълно неуважение и дори разочарование. За Америка вече всички открито говорят, че това е страна на просяци,това е опърпан скитник, дето масово хората едва свързват двата края, а за Британия - че тя живее масово като бяла мизерия в Мисисипи, най-бедния щат в САЩ (спомняме си Хъкълбери Фин, Том Сойер и др. беглецът негър Джим). Американското кино губи и културното си значение, всички се научиха да снимат сериали – Южна Корея, Турция, Бразилия, Русия; не се знае какви ще са резултатите от стачките на сценаристите и актьорите в Холивуд, но ще има провал в продукцията, насилственото навлизане на цветнокожи европейски аристократи и педерастите като главни герои и ролеви модели силно дразни консервативното население на Страните от БРИКС и тези, които се готвят да се присъединят към блока. Никой вече не се нуждае от американски стрийминг платформи, всяка държава може да създаде свои собствени. Когато БРИКС бъде финализиран,тогава този блок ще обхваща две трети от населението на света и това ще са неевропейски страни с развита индустрия - както минна, така и производствена. Западните политически кълвачи не искат да си признаят, че реалният БВП на САЩ е около 15 трилиона долара, от които делът на индустрията е не повече от 3 трилиона, което е сравнимо с производството на руската индустрия по паритет на покупателната способност ( ПЧП). Реалният БВП на Русия е около 7 трилиона по ППС, делът на индустрията в БВП на Русия е по-висок, отколкото в САЩ. Америка е деиндустриализирана страна и изтеглянето на индустрията от Германия в САЩ няма да реши проблема, а ще го изостри - инженерните производствени училища са загубени в САЩ, но нито германските, нито китайските инженери ще отидат да работят и живеят в САЩ , гледайки политическите процеси, които са там,и като гледам катастрофалния спад в стандарта на живот в САЩ още повече.

    image  

Тези три стълба ще бъдат премахнати от Съединените щати на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка от 22 до 24 август 2023 г. Путин няма да отиде там лично, той ще ръководи развитието на събитията чрез конферентна връзка. Общото състояние, общият начин на мислене на лидерите на БРИКС е гняв към Съединените щати и Запада. Този път лидерите на БРИКС ще бъдат готови да отидат по-далеч от обикновено и да действат по-решително, без повече да гледат назад към Съединените щати. Защо? Защото САЩ няма какво да им предложат. Кредити? Нито Китай, нито Индия, нито Бразилия се нуждаят от тях. Вашите пазари? Платежоспособният пазар на САЩ е 100 милиона души, ако не и по-малко, а в Китай - 300 милиона, в Индия 150 милиона, в Бразилия - 40 милиона. Европа също обедня, затъна много като пари и жизнен стандарт, особено източната част. Французите са бедни, италианците са бедни, испанците и португалците са бедни, германците бързо обедняват, а скандинавците са толкова малко,че няма смисъл да се вземат предвид.

    image  

Путин вероятно ще предложи да вдъхне ентелехия, жизненост, на създадената от БРИКС Нова банка за развитие (NDB), оглавявана от бившия бразилски президент Дилма Русеф. Тази жизнена сила ще се крие в изпомпването на ликвидност в банката и евентуално преразглеждане на подкрепата на бъдещата единна валута с материални, силно ликвидни активи, като фиксиране към единица петрол или традиционно злато. Ако например една парична единица на Националната банка е обвързана с петрола, тогава страните-гаранти ще бъдат задължени да я обменят, да речем, за един литър или галон петрол BRENT или Urals, или литър дизелово гориво, или грам злато или нещо друго.

    image  

Докато Америка се засрамва, опитвайки се да скрие Тръмп по скалъпени обвинения, Путин извежда Русия на съвсем ново ниво на влияние, както военно, така и политическо. Остава да завършим, заедно със съюзници и спътници, последния щрих, който е последният удар върху финансовата система, върху слънчевия сплит на Запада, който според руснаците се оказа екзистенциален, т.е. жизненоважен, враг на Русия. Да видим дали нашата прогноза ще се сбъдне и дали ще се събудим на 25 август, след края на срещата, в един напълно нов, само двуполюсен свят - на единия полюс енергичен и енергичен БРИКС, на другия - увиснал и изсъхващ Запад. Аргументы недели



Тагове:   мозъци,   нетъ,


Гласувай:
4



1. radostinalassa - Ковидко съвсем е изкукал..
20.08.2023 22:08
Факсинирана офца. У нас и циганите не се факсинираха, само тюрките.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13428423
Постинги: 11685
Коментари: 18503
Гласове: 6699
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК