Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2016 01:05 - ЗАПЛАХИ, РАЗУЗНАВАНЕ, МАНИПУЛАЦИИ
Автор: andri Категория: Регионални   
Прочетен: 2671 Коментари: 3 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
            
                              МИШЕНИТЕ - СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ




„Съвместната Група за разузнаване на Заплахи“ ( JTRIG) на „Главния Правителствен Щаб за Комуникации“ (GCHQ) - са част от илюминатите за пропагандни методи и други онлайн тактики за манипулиране.


                             Докладът за опрациите на отдела от 2011г.
                  ВСИЧКИ операции се извършват чрез кибер - технологии.


Персоналът описва спектър от методи/техники,които са използвани до сега, за извършване на ефективни операции. Те включават:

- Качване на Ю-Тюб клипове, съдържащи „убеждаващ“ контекст - за да се дискредитира, внедри недоверие, разубеди, накара да се съмнява, да се забави или разруши;

- Организиране на ФБ групи, форуми, блогове, туитър - профили, чрез които се насърчават и наблюдават определени теми - за да се дискредитира, внедри и манипулира недоверие, разубеди, накара да се съмнява, или разруши;

- Създаване на онлайн фалшиви имена - личности които подкрепят „посланията“ от Ю-Тюб клиповете,ФБ групите,форумите,блоговете;

– Създаване на онлайн фалшиви имена - личности които подкрепят другите фалшиви имена /личности;

- Изпращане на подигравателни мейли и текстови съобщения от фалшиви хора - за да се дискредитира, внедри недоверие, разубеди,накра да се съмнява,да се забави или разруши.

- Предоставяне на саркастични онлайн източници на информация, като списания и книги които съдържат неточни данни - за да се дискредитира,внедри недоверие,разубеди,накра да се съмнява,да се забави или разруши...

- Създаване на фалшиви търговски сайтове(за хора които продават), които да вземат парите на потребителя и той да получи повредени или изродени продукти - целта е - за да се дискредитира,внедри недоверие,разубеди,накра да се съмнява,да се забави или разруши.

- Създаване на Психологически профили, които да внушават, дезинформират, манипулират с цел - разрушаване на доверието между хората.
- Криминално поведение онлайн - например детска експлоатация, измами, изнасилвания, убийства.

- Фалшиви интервюта, репортерски предавания, фалшиви новини за терористични нападения, видео измамни клипове и филми, чието разпостранение да сее недоверие, паника, да влияе на психиката и да заплашва, съмнява, разрушава доверието между индивидите.

Конформизъм – недиректна форма на социално влияние при което вярванията,чувствата и поведението на личност,се подчиняват на тези
норми, посочени по-горе. Целта е да се разруши мисловната система при човека. Това е психологическата война на "Главните сили" на оперативните групи и организации на „Съвместната Група за разузнаване на Заплахи“( JTRIG) – подразделение на агенцията за прихващане на сигнали („Главен Правителствен Щаб за Комуникации“ (GCHQ) на Националната Служба за Сигурност (САЩ), Някои от тези материали бяха изнесени от Едуард Сноудън, разкриха, че звеното е използвало „мръсни тактики“.

Например – сексуални примамки,поставени за да дискредитират „мишените“, отказ на онлайн техническа поддръжка за да бъдат спрени определени чат групи, прокарване на прикрита пропаганда в социалните мрежи – като цяло онлайн манипулиране. Място на действие - Европа (Франция, Великобритания, Германия, Швейцария,Белгия), Иран, Авганистан, Аржентина.






Гласувай:
14


Вълнообразно


1. kozme - Ето повод за дразги, обидни думи и провокации във Фейсбук
07.01.2016 10:23
цитат от темата: " Организиране на ФБ групи, форуми, блогове, туитър - профили, чрез които се насърчават и наблюдават определени теми - за да се дискредитира, внедри и манипулира недоверие, разубеди, накара да се съмнява, или разруши"
----------------------------------------------------------
И това е ВЯрно! Рядко влизам във фейса, но винаги попадам на Неадекватни хора, сякаш са програмирани да се противопоставят на всичко, което не разбират или не ги удовлетворява.
цитирай
2. kozme - И тези манипулации не са от вчера или днес
07.01.2016 10:27
те са още преди ВСВ. ЦРУ, май се занимаваше с тези провокации както срещу т.н. терористи, а също и срещу своите агенти - имало е разследнания, за да бъдат елиминирани и тормозени.

А, знам и още че и днес такива "организации" са често явление в интернет, службите за "сигурност", т.н."проф-съюзи" и синдикати - те проучваха в миналото кой е член на БКП и кой не е, не членовете бяха тормозени и дискримитирани...и т.н.
цитирай
3. sekirata - Нищо ново под Слънцето
08.01.2016 16:31
Нямат спиране,дано Господ спре завинаги това ИЗРАЖДАНЕ !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031